Závislost pap. senegalského

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2005 19:35

Dobrý den, může mi někdo poradit.
Mám pap. senegalského, je na mě strašně závislí, a jak jse mu ztratím z dohledu na více jak půl minuty, tak spustí kravál. Mě osobně to nevadí, ale sousedi v paneláku si začínají stěžovat. Pomohlo by , když by měl stejně velkého kamaráda např. Amazoňana , zvykli by si na sebe. Můj papoušek je asi 3 letý samec, chovám ještě malé ptactvo, ale těch on si nevšimne. Zato jakmile se objevý v televizy velký papouch , tak zbystří a pozoruje.
Za odpovědi děkuji. T.Černý

3.8.2005 09:44

tom czech napsal(a):
Mám pap. senegalského, je na mě strašně závislí, a jak jse mu ztratím z dohledu na více jak půl minuty, tak spustí kravál. Mě osobně to nevadí, ale sousedi v paneláku si začínají stěžovat. Pomohlo by , když by měl stejně velkého kamaráda např. Amazoňana , zvykli by si na sebe. Můj papoušek je asi 3 letý samec, chovám ještě malé ptactvo, ale těch on si nevšimne. Zato jakmile se objevý v televizy velký papouch , tak zbystří a pozoruje.

Milý Tome, myslím, že Tvému senegalci by ze všeho nejvíc asi prospěla partnerka stejného druhu. Nezaručí to sice, že už se nebude hlasově projevovat, ale alespoň to nebude ten řev "opuštěného dítěte". Zároveň se neboj toho, že by přestal být krotký. Jen už nebude na tobě tolik závislý a to je u papouška vždycky plus - pro něj i pro majitele. O amazoňanovi bych do paneláku vůbec neuvažovala, pokud už si sousedi teď stěžují. Své ke svému - pořiď mu paní senegalcovou :)

3.8.2005 10:20

alice napsal(a):
Milý Tome, myslím, že Tvému senegalci by ze všeho nejvíc asi prospěla partnerka stejného druhu. Nezaručí to sice, že už se nebude hlasově projevovat, ale alespoň to nebude ten řev "opuštěného dítěte". Zároveň se neboj toho, že by přestal být krotký. Jen už nebude na tobě tolik závislý a to je u papouška vždycky plus - pro něj i pro majitele. O amazoňanovi bych do paneláku vůbec neuvažovala, pokud už si sousedi teď stěžují. Své ke svému - pořiď mu paní senegalcovou :)

Alice má pravdu. Ale ještě potom záleží jak je papoušek závislý, taky se může stat, že partnera, už nepříjme, protože vidí partnera ve Vás. Ale tak jak tak to budete muset vyzkoušet.

3.8.2005 19:35

tom czech napsal(a):

Můj ručně dokrmený senegalec také řval, když jsem se ztratil z dohledu.Naučil se však, když jsem šel do práce tak jsem mu několikrát opakoval, že jdu do práce a byl klid. když jsem se ale ztratil bez upozornění, byl opět kravál. Takže " odcházím do práce několikrát denně".Zajímavé je, že pozná moje auto, jakmile přijedu k domu tak se začne ozývat a podle toho žena pozná, že jsem přijel. Jsou mu dva roky.
K druhému půlročnímu ručně dokrmenému jsem dal stejně starou " divokou" samičku, chování samečka se vůči mě nezměnilo, samička se stala krotčí, jde na rameno, ruku, ale chytit se nenechá a strašně žárlí. Jsou klidní, jen když vypustím toho staršího prolétnout, tak spustí protože chějí také ven. .tak je musím pouštět na etapy.
Přeji všem hodně chovatelských úspěchů. josef.

Přidejte reakci

Přidat smajlík