Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2006 22:07

Chová někdo méně běžné mutace zebřiček, např. černovousé, černoprsé, strakaté, chocholaté, phaeo aj. ??? A můžete sem vložit jejich fotografie?

Předem moc děkuji

21.9.2006 19:09

zebricka napsal(a):
Chová někdo méně běžné mutace zebřiček, např. černovousé, černoprsé, strakaté, chocholaté, phaeo aj. ??? A můžete sem vložit jejich fotografie?

Předem moc děkuji

Ahoj, tak já mám různé mutace...Vyjmenuju ti mutace všech (3 ) párů: 1.pár mám dva roky, samečka o rok dýl. Sameček je přírodní černoprsý, samička skořicová straka
(bapřed měl klučina samičku přírodní, ale nějak jim to neklapalo)

Tady je fotka...

21.9.2006 19:17

elsa napsal(a):
Ahoj, tak já mám různé mutace...Vyjmenuju ti mutace všech (3 ) párů: 1.pár mám dva roky, samečka o rok dýl. Sameček je přírodní černoprsý, samička skořicová straka
(bapřed měl klučina samičku přírodní, ale nějak jim to neklapalo)

Tady je fotka...

Pár č.2: samička je potomek prvního páru, je to krásnej, silnej kus, sem na ni strašně pyšná...je skořicová (po mámě)...a má pár bílejch letek, takže asi taky straka...?
sameček je koupenej na burze, je to takovej prcek, ale je mě se tak strašně líbil...takže sem neodolala......je to pravděpodobně stříbrná mutace (nevím, kdyžtak mě opravte, nějka moc se v mutacích neorientuju)

Fotka...(omlouvám se, sameček je trošku oškubanej, byli v kleci s prvním párem a nepohodli se...teď sou v kleci s chůvkama)

21.9.2006 19:20

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

Tady je můj samec
Mutaci nevím,prý je to Pingvin

21.9.2006 19:27

elsa napsal(a):
Pár č.2: samička je potomek prvního páru, je to krásnej, silnej kus, sem na ni strašně pyšná...je skořicová (po mámě)...a má pár bílejch letek, takže asi taky straka...?
sameček je koupenej na burze, je to takovej prcek, ale je mě se tak strašně líbil...takže sem neodolala......je to pravděpodobně stříbrná mutace (nevím, kdyžtak mě opravte, nějka moc se v mutacích neorientuju)

Fotka...(omlouvám se, sameček je trošku oškubanej, byli v kleci s prvním párem a nepohodli se...teď sou v kleci s chůvkama)

A pár č.3: Sameček je syn páru č.2...je to nejspíš skořicovej klučina(?)...
Strašně dlouho mi trvalo, než sem mu vybrala holčinu...nakonec mám od chovatelky krásnou velkou šedou chocholatou holku...A teďka poprvý hnízdí, takže držte palce, ať se to všecko vydaří...

Lepší fotku zatím nemám...(za zebrami sou v pozasí tři chůvky-taky můj odchov...)

21.9.2006 19:33

elsa napsal(a):
A pár č.3: Sameček je syn páru č.2...je to nejspíš skořicovej klučina(?)...
Strašně dlouho mi trvalo, než sem mu vybrala holčinu...nakonec mám od chovatelky krásnou velkou šedou chocholatou holku...A teďka poprvý hnízdí, takže držte palce, ať se to všecko vydaří...

Lepší fotku zatím nemám...(za zebrami sou v pozasí tři chůvky-taky můj odchov...)

pardon, tak ty chůvky sou jenom dvě...

jinak "odchováváme" hlavně přírodní kluky, bílý holky a objevili se i skořicoví jedinci (zatím jeden kluk a jedna holka)...

Toto léto mi první pár vychoval jednu holčinu, napřed vypadala, že bude skořicová, ale potom jí nějak zešedla hlava...už sem to psala v nějakým dřívějším fóru...
Tady je fotka...nevítě někdo, co je to za mutaci?Nebo to je jenom mutace přírodní?

22.9.2006 21:58

1309 napsal(a):
Tady je můj samec
Mutaci nevím,prý je to Pingvin

Další

23.9.2006 11:49

vegeta napsal(a):
dalsie

Moje zebrřičky, omlouvám se připletl se mi tam i stehlík

26.11.2006 19:26

souky napsal(a):
Moje zebrřičky, omlouvám se připletl se mi tam i stehlík

můj 1,0 šedý černoprsý

26.11.2006 19:27

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

1,0 šedý vousatý (černovousý)

26.11.2006 19:27

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

chovný pár - 1,0 šedý černolící a 0,1 mramorovaná

26.11.2006 19:28

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

2,0 šedí černolící vousatí ve společnosti diamantky a kanára

26.11.2006 19:30

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

2,0 šedí černolící vousatí, 1,0 straka a 0,1 černolící

27.11.2006 16:57

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

červenoprsá svetlochrbtá

27.11.2006 20:11

gloster napsal(a):
červenoprsá svetlochrbtá

Pane Gloster, ten Váš samec je perfektní. Podle mě je tam ještě zamotaná vousatá mutace (Black Face), ale vypadá teda nádherně! Máte jich víc? Můžete sem vložit fotky?!

Předem díky a přeji chovu zdar

27.11.2006 20:55

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

Přidávám svoje fešandy

6.12.2006 19:20

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

1,0 šedý černovousý černolící

6.12.2006 19:21

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

Ten samý se samičkou v budce

6.12.2006 19:22

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

hodování na kláskách

8.12.2006 18:03

zebricka napsal(a):
hodování na kláskách

1,0 šedý černoprsý při zpěvu

8.12.2006 18:03

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

hejno ve voliéře

8.12.2006 18:04

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

ještě jednou hejno

11.12.2006 20:33

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

1,0 skořicový černoprsý

11.12.2006 20:33

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

1,0 skořicový černolící

11.12.2006 20:35

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

Chvilka spánku

15.12.2006 19:51

zebricka napsal(a):
Chvilka spánku

Tak tu sú moje zebričky.

15.12.2006 19:52

papagaj napsal(a):
Tak tu sú moje zebričky.

dalšie

15.12.2006 19:54

papagaj napsal(a):
dalšie 1

straka,tieto som tu už raz dal.

15.12.2006 19:55

papagaj napsal(a):
straka,tieto som tu už raz dal.

a posledné.Veľa úspechov v chove.

23.12.2006 21:12

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samička černolící

29.12.2006 16:56

zebricka napsal(a):
samička černolící

bílá samička

29.12.2006 16:57

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samičky - šedá černolící a černolící mramorová

29.12.2006 16:57

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec černolící vousatý

29.12.2006 16:58

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec přírodní

29.12.2006 16:59

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec šedý černolící -po koupeli

29.12.2006 17:00

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

vousatý samec - při zpěvu

29.12.2006 17:00

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

skupinka

29.12.2006 17:01

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec černolící vousatý a samice černolící

29.12.2006 17:02

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec přírodní a šedý černoprsý

29.12.2006 17:02

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec černolící skořicový a 0,1 bílá

29.12.2006 17:03

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec straka a 1,2 černolící

29.12.2006 17:03

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec šedý černolící a samice mramorová

30.12.2006 13:55

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

hejno

30.12.2006 13:56

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

skupinka

30.12.2006 13:56

zebricka napsal(a):

Předem moc děkuji

samec skořicový černolící

11.5.2007 18:36

zebricka napsal(a):
samec skořicový černolící

sameček šedý černolící

13.2.2010 20:57
kovato

XXX.XXX.212.213

zebricka napsal(a):
sameček šedý černolící

Co je toto za mutaci?

13.2.2010 22:15
guttata

XXX.XXX.6.154

kovato napsal(a):
Co je toto za mutaci?

Šedá černoprsá. Hezké mláďě .

13.2.2010 22:42
kovato

XXX.XXX.212.213

guttata napsal(a):
Šedá černoprsá. Hezké mláďě .

Děkuju a bude to sameček nebo samička?Prosím o fotky černoprsé samičky

Tomáš

13.2.2010 22:59
zbosace

XXX.XXX.188.185

kovato napsal(a):
Děkuju a bude to sameček nebo samička?Prosím o fotky černoprsé samičky

Tomáš

Vyobrazené mláďa je pravdepodobne samička, farby sa len zvýraznia a zobáčik očervenie.

13.2.2010 23:18
kovato

XXX.XXX.212.213

zbosace napsal(a):
Vyobrazené mláďa je pravdepodobne samička, farby sa len zvýraznia a zobáčik očervenie.

Moc to ale nechápu ze z toho vznikla takova mutace protože její otec je isabelový a matka je přírodní její¨sourozenci jsou přírodní a jeden jak mramorový.
Prosí o nějaké fotky samiček

14.2.2010 08:08
ga

XXX.XXX.182.3

kovato napsal(a):
Moc to ale nechápu ze z toho vznikla takova mutace protože její otec je isabelový a matka je přírodní její¨sourozenci jsou přírodní a jeden jak mramorový.
Prosí o nějaké fotky samiček

14.2.2010 12:01
kovato

XXX.XXX.212.213

ga napsal(a):

tady je otec toho mladěte a samička je přírodní

14.2.2010 12:05
kovato

XXX.XXX.212.213

kovato napsal(a):
tady je otec toho mladěte a samička je přírodní

a ještě newíte co je toto za mutaci?

14.2.2010 12:09
kovato

XXX.XXX.212.213

kovato napsal(a):
a ještě newíte co je toto za mutaci?

a další z mého chovu

14.2.2010 12:13
kovato

XXX.XXX.212.213

kovato napsal(a):
a další z mého chovu

další

14.2.2010 12:17
kovato

XXX.XXX.212.213

14.2.2010 12:57
guttata

XXX.XXX.6.154

kovato napsal(a):

Ta světlá samice je mramorová, vypadá to že černolící podle té černé zasahující do lící.
Většina zebřiček je v dnešní době natolik navzájem mutačně prokřížená, že na nějakou genetickou kalkulaci se většinou nelze vůbec spoléhat, odhady nevychází. Pokud si člověk dá tu práci, zpětně to lze odhadnout, co v těch rodičích je a z jaké strany se ty nebo ony mláďata vyskytují.
Samozřejmě pokud chovatel vše od začátku sleduje, jako to bývá v chovech výstavních zebřiček, kde existují rodokmeny. Nebo u chovatelů, kteří se snaží docílit nějaké mutace, a vše si hlídají.
Šedá černoprsá mutace je vůči základní šedé recesivní...

Honza

Přikládám fotku luxusní šedé černoprsé samice:

14.2.2010 13:21
kovato

XXX.XXX.212.213

guttata napsal(a):
Ta světlá samice je mramorová, vypadá to že černolící podle té černé zasahující do lící.
Většina zebřiček je v dnešní době natolik navzájem mutačně prokřížená, že na nějakou genetickou kalkulaci se většinou nelze vůbec spoléhat, odhady nevychází. Pokud si člověk dá tu práci, zpětně to lze odhadnout, co v těch rodičích je a z jaké strany se ty nebo ony mláďata vyskytují.
Samozřejmě pokud chovatel vše od začátku sleduje, jako to bývá v chovech výstavních zebřiček, kde existují rodokmeny. Nebo u chovatelů, kteří se snaží docílit nějaké mutace, a vše si hlídají.
Šedá černoprsá mutace je vůči základní šedé recesivní...

Honza

Přikládám fotku luxusní šedé černoprsé samice:

Děkuju ,takže když kní kupím černoprsého samca tak všechny mladé už nebudů černoprsé?

14.2.2010 15:00
guttata

XXX.XXX.6.154

kovato napsal(a):
Děkuju ,takže když kní kupím černoprsého samca tak všechny mladé už nebudů černoprsé?

Když byste k tomu mláďěti (když to bude samice) koupil šedého černoprsého samce, proč by mladí nebyli černoprsí?! Právě naopak...

Ideální předpoklad z tohoto spojení by byl:

1,0 šedý černoprsý + 0,1 šedá černoprsá = 100% mláďat šedých černoprsých 1,0 i 0,1.

V reálu by Vám z toho mohlo vylítnout ještě něco jiného, vzhledem k tomu, že ti ptáci (např. ta Vaše samice) v sobě mají asi i jiné mutace vzhledem k rodičům a sourozencům...

15.2.2010 14:46
kovato

XXX.XXX.212.213

guttata napsal(a):
Když byste k tomu mláďěti (když to bude samice) koupil šedého černoprsého samce, proč by mladí nebyli černoprsí?! Právě naopak...

Ideální předpoklad z tohoto spojení by byl:

1,0 šedý černoprsý + 0,1 šedá černoprsá = 100% mláďat šedých černoprsých 1,0 i 0,1.

V reálu by Vám z toho mohlo vylítnout ještě něco jiného, vzhledem k tomu, že ti ptáci (např. ta Vaše samice) v sobě mají asi i jiné mutace vzhledem k rodičům a sourozencům...

Děkuju tedka se mi má léhnout od toho párku mladé z 6ti vajec tak uvidím jaké barvy se z toho vyklubou. Tomáš

Přidejte reakci

Přidat smajlík