zebricka
napsal(a):
Chová někdo méně běžné mutace zebřiček, např. černovousé, černoprsé, strakaté, chocholaté, phaeo aj. ??? A můžete sem vložit jejich fotografie?
Předem moc děkuji
Ahoj, tak já mám různé mutace...Vyjmenuju ti mutace všech (3 ) párů: 1.pár mám dva roky, samečka o rok dýl. Sameček je přírodní černoprsý, samička skořicová straka
(bapřed měl klučina samičku přírodní, ale nějak jim to neklapalo)
Tady je fotka...
elsa
napsal(a):
Ahoj, tak já mám různé mutace...Vyjmenuju ti mutace všech (3 ) párů: 1.pár mám dva roky, samečka o rok dýl. Sameček je přírodní černoprsý, samička skořicová straka
(bapřed měl klučina samičku přírodní, ale nějak jim to neklapalo)
Tady je fotka...
Pár č.2: samička je potomek prvního páru, je to krásnej, silnej kus, sem na ni strašně pyšná...je skořicová (po mámě)...a má pár bílejch letek, takže asi taky straka...?
sameček je koupenej na burze, je to takovej prcek, ale je mě se tak strašně líbil...takže sem neodolala......je to pravděpodobně stříbrná mutace (nevím, kdyžtak mě opravte, nějka moc se v mutacích neorientuju
)
Fotka...(omlouvám se, sameček je trošku oškubanej, byli v kleci s prvním párem a nepohodli se...teď sou v kleci s chůvkama)
zebricka
napsal(a):
Chová někdo méně běžné mutace zebřiček, např. černovousé, černoprsé, strakaté, chocholaté, phaeo aj. ??? A můžete sem vložit jejich fotografie?
Předem moc děkuji
Tady je můj samec
Mutaci nevím,prý je to Pingvin
elsa
napsal(a):
Pár č.2: samička je potomek prvního páru, je to krásnej, silnej kus, sem na ni strašně pyšná...je skořicová (po mámě)...a má pár bílejch letek, takže asi taky straka...?
sameček je koupenej na burze, je to takovej prcek, ale je mě se tak strašně líbil...takže sem neodolala......je to pravděpodobně stříbrná mutace (nevím, kdyžtak mě opravte, nějka moc se v mutacích neorientuju
)
Fotka...(omlouvám se, sameček je trošku oškubanej, byli v kleci s prvním párem a nepohodli se...teď sou v kleci s chůvkama)
A pár č.3: Sameček je syn páru č.2...je to nejspíš skořicovej klučina(?)...
Strašně dlouho mi trvalo, než sem mu vybrala holčinu...nakonec mám od chovatelky krásnou velkou šedou chocholatou holku...A teďka poprvý hnízdí, takže držte palce, ať se to všecko vydaří...
Lepší fotku zatím nemám...(za zebrami sou v pozasí tři chůvky-taky můj odchov...)
elsa
napsal(a):
A pár č.3: Sameček je syn páru č.2...je to nejspíš skořicovej klučina(?)...
Strašně dlouho mi trvalo, než sem mu vybrala holčinu...nakonec mám od chovatelky krásnou velkou šedou chocholatou holku...A teďka poprvý hnízdí, takže držte palce, ať se to všecko vydaří...
Lepší fotku zatím nemám...(za zebrami sou v pozasí tři chůvky-taky můj odchov...)
pardon, tak ty chůvky sou jenom dvě...
jinak "odchováváme" hlavně přírodní kluky, bílý holky a objevili se i skořicoví jedinci (zatím jeden kluk a jedna holka)...
Toto léto mi první pár vychoval jednu holčinu, napřed vypadala, že bude skořicová, ale potom jí nějak zešedla hlava...už sem to psala v nějakým dřívějším fóru...
Tady je fotka...nevítě někdo, co je to za mutaci?Nebo to je jenom mutace přírodní?
1309
napsal(a):
Tady je můj samec
Mutaci nevím,prý je to Pingvin
Další
vegeta
napsal(a):
dalsie
Moje zebrřičky, omlouvám se připletl se mi tam i stehlík
souky
napsal(a):
Moje zebrřičky, omlouvám se připletl se mi tam i stehlík
můj 1,0 šedý černoprsý
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
1,0 šedý vousatý (černovousý)
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
chovný pár - 1,0 šedý černolící a 0,1 mramorovaná
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
2,0 šedí černolící vousatí ve společnosti diamantky a kanára
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
2,0 šedí černolící vousatí, 1,0 straka a 0,1 černolící
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
červenoprsá svetlochrbtá
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
Přidávám svoje fešandy
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
1,0 šedý černovousý černolící
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
Ten samý se samičkou v budce
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
hodování na kláskách
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
hejno ve voliéře
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
ještě jednou hejno
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
1,0 skořicový černoprsý
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
1,0 skořicový černolící
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
Chvilka spánku
papagaj
napsal(a):
straka,tieto som tu už raz dal.
a posledné.Veľa úspechov v chove.
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samička černolící
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samičky - šedá černolící a černolící mramorová
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec černolící vousatý
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec přírodní
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec šedý černolící -po koupeli
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
vousatý samec - při zpěvu
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
skupinka
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec černolící vousatý a samice černolící
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec přírodní a šedý černoprsý
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec černolící skořicový a 0,1 bílá
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec straka a 1,2 černolící
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec šedý černolící a samice mramorová
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
hejno
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
skupinka
zebricka
napsal(a):
Předem moc děkuji
samec skořicový černolící
zbosace
napsal(a):
Vyobrazené mláďa je pravdepodobne samička, farby sa len zvýraznia a zobáčik očervenie.
Moc to ale nechápu ze z toho vznikla takova mutace protože její otec je isabelový a matka je přírodní její¨sourozenci jsou přírodní a jeden jak mramorový.
Prosí o nějaké fotky samiček
kovato
napsal(a):
Moc to ale nechápu ze z toho vznikla takova mutace protože její otec je isabelový a matka je přírodní její¨sourozenci jsou přírodní a jeden jak mramorový.
Prosí o nějaké fotky samiček
kovato
napsal(a):
tady je otec toho mladěte a samička je přírodní
a ještě newíte co je toto za mutaci?
kovato
napsal(a):
a ještě newíte co je toto za mutaci?
a další z mého chovu
kovato
napsal(a):
Ta světlá samice je mramorová, vypadá to že černolící podle té černé zasahující do lící.
Většina zebřiček je v dnešní době natolik navzájem mutačně prokřížená, že na nějakou genetickou kalkulaci se většinou nelze vůbec spoléhat, odhady nevychází. Pokud si člověk dá tu práci, zpětně to lze odhadnout, co v těch rodičích je a z jaké strany se ty nebo ony mláďata vyskytují.
Samozřejmě pokud chovatel vše od začátku sleduje, jako to bývá v chovech výstavních zebřiček, kde existují rodokmeny. Nebo u chovatelů, kteří se snaží docílit nějaké mutace, a vše si hlídají.
Šedá černoprsá mutace je vůči základní šedé recesivní...
Honza
Přikládám fotku luxusní šedé černoprsé samice:
guttata
napsal(a):
Ta světlá samice je mramorová, vypadá to že černolící podle té černé zasahující do lící.
Většina zebřiček je v dnešní době natolik navzájem mutačně prokřížená, že na nějakou genetickou kalkulaci se většinou nelze vůbec spoléhat, odhady nevychází. Pokud si člověk dá tu práci, zpětně to lze odhadnout, co v těch rodičích je a z jaké strany se ty nebo ony mláďata vyskytují.
Samozřejmě pokud chovatel vše od začátku sleduje, jako to bývá v chovech výstavních zebřiček, kde existují rodokmeny. Nebo u chovatelů, kteří se snaží docílit nějaké mutace, a vše si hlídají.
Šedá černoprsá mutace je vůči základní šedé recesivní...
Honza
Přikládám fotku luxusní šedé černoprsé samice:
Děkuju ,takže když kní kupím černoprsého samca tak všechny mladé už nebudů černoprsé?
kovato
napsal(a):
Děkuju ,takže když kní kupím černoprsého samca tak všechny mladé už nebudů černoprsé?
Když byste k tomu mláďěti (když to bude samice) koupil šedého černoprsého samce, proč by mladí nebyli černoprsí?! Právě naopak...
Ideální předpoklad z tohoto spojení by byl:
1,0 šedý černoprsý + 0,1 šedá černoprsá = 100% mláďat šedých černoprsých 1,0 i 0,1.
V reálu by Vám z toho mohlo vylítnout ještě něco jiného, vzhledem k tomu, že ti ptáci (např. ta Vaše samice) v sobě mají asi i jiné mutace vzhledem k rodičům a sourozencům...
guttata
napsal(a):
Když byste k tomu mláďěti (když to bude samice) koupil šedého černoprsého samce, proč by mladí nebyli černoprsí?! Právě naopak...
Ideální předpoklad z tohoto spojení by byl:
1,0 šedý černoprsý + 0,1 šedá černoprsá = 100% mláďat šedých černoprsých 1,0 i 0,1.
V reálu by Vám z toho mohlo vylítnout ještě něco jiného, vzhledem k tomu, že ti ptáci (např. ta Vaše samice) v sobě mají asi i jiné mutace vzhledem k rodičům a sourozencům...
Děkuju tedka se mi má léhnout od toho párku mladé z 6ti vajec tak uvidím jaké barvy se z toho vyklubou. Tomáš