Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.190

Dobrý den. Napište prosím Vaše zkušenosti s podáváním vařeného kuřecího masa velkým papouškům. Jak maso vaříte? Jak často podáváte? atd. Prosím pouze o komentáře k tématu, děkuji.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.252

Jo papouškům vařím kuřecí, hovězí a psům sysmajlíkpu pšenici.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo papouškům vařím kuřecí, hovězí a psům sysmajlíkpu pšenici.

Arám a jiným velkým papouškům maso běžně podává.Já dávám uvařené kuřecí krky.Ptáci se zabaví a ještě si pochutnají na mase.Je to zdroj živočišných bílkovin.Někdo dává i vařené srdíčko atp.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.252

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Arám a jiným velkým papouškům maso běžně podává.Já dávám uvařené kuřecí krky.Ptáci se zabaví a ještě si pochutnají na mase.Je to zdroj živočišných bílkovin.Někdo dává i vařené srdíčko atp.

Asi neumíč šíst nebo máš dlouhé vedení.smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.20

116.252 recidivista smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Arám a jiným velkým papouškům maso běžně podává.Já dávám uvařené kuřecí krky.Ptáci se zabaví a ještě si pochutnají na mase.Je to zdroj živočišných bílkovin.Někdo dává i vařené srdíčko atp.

Ja davam kureci kosti uvarene a bere my to i australie.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.252

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
116.252 recidivista smajlík

Tak tak.....smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 15:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.176

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Asi neumíč šíst nebo máš dlouhé vedení.smajlík

smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.43

Dávám vařené kuřecí krky,sežerou i kosti.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.229

Sama buzna,smajlík ani škola nepomuze.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo papouškům vařím kuřecí, hovězí a psům sysmajlíkpu pšenici.

Já papouškům dávám kuřecí, hlavně krky, chrupavky a prsa, a psi se skutečně po obilovinách mohou utlouci. Co vypadne z klece, je hned pryč - nemusím vytírat - bytové voliery. smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Napište prosím Vaše zkušenosti s podáváním vařeného kuřecího masa velkým papouškům. Jak maso vaříte? Jak často podáváte? atd. Prosím pouze o komentáře k tématu, děkuji.

Dobrý den....podávat vařené maso papouškům je normální tak jak podávat zrniny,ovoce,zeleninu.Vzpomenu na kolegu většina ho zná měl ve voliéře o délce 15 m pár Kakaduů býlích-Cacatua alba.Voliéru měl z plotového pletiva s oky takovými,že prolezli vrabci ti chodili na krmení.Samec kakadaka šel do toku a chytl vrabčáka a zbaštil....mojim papouškům podávám dvakrát do týdne vařené kuřecí krky a skelety baští to rádi ...dělám to více jak 25 let...proč hned někteří nadáváte,nebo zpochybnujete příspěvky od ostatních,kteří krmí či přikrmují papoušky masem?I ti papoušci potřebují živočišnou bilkovinu a někdy vařené vejce nestačí...další příklad chov slepic....normálně se podávají kosti ze zabíjaček sslepicím to mmáte vidět jak ozobou všechno maso,i když podáte třeba zbytky vařeného,pečeného masa tak to vše zbaští....některé slepice z nedostatku právě živočišné bilkoviny oklovávají druhé slepice až do krve.....tož tak chovu zdar .....

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den....podávat vařené maso papouškům je normální tak jak podávat zrniny,ovoce,zeleninu.Vzpomenu na kolegu většina ho zná měl ve voliéře o délce 15 m pár Kakaduů býlích-Cacatua alba.Voliéru měl z plotového pletiva s oky takovými,že prolezli vrabci ti chodili na krmení.Samec kakadaka šel do toku a chytl vrabčáka a zbaštil....mojim papouškům podávám dvakrát do týdne vařené kuřecí krky a skelety baští to rádi ...dělám to více jak 25 let...proč hned někteří nadáváte,nebo zpochybnujete příspěvky od ostatních,kteří krmí či přikrmují papoušky masem?I ti papoušci potřebují živočišnou bilkovinu a někdy vařené vejce nestačí...další příklad chov slepic....normálně se podávají kosti ze zabíjaček sslepicím to mmáte vidět jak ozobou všechno maso,i když podáte třeba zbytky vařeného,pečeného masa tak to vše zbaští....některé slepice z nedostatku právě živočišné bilkoviny oklovávají druhé slepice až do krve.....tož tak chovu zdar .....

Souhlasím. Dokonce se někde píše, že maso, hlavně kuřecí chrupavky někdy pomůžou, když se papoušek škube. U nás bohužel ani tohle nepomohlo. Ale dávám pravidelně. Samozřejmě vařené, ne pečené!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.43

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.142

Dáváte tam trochu soli,nebo bez.Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dáváte tam trochu soli,nebo bez.Děkuji.

takže se to muže podavat i Žakum

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.146

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
takže se to muže podavat i Žakum

Tým občas dajte i varenú slaninu.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tým občas dajte i varenú slaninu.

jako špek jo co se zněj dělaj skvarky

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.146

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jako špek jo co se zněj dělaj skvarky

Áno,presne tak.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Áno,presne tak.

ale ne moc asi abi nemneli prujem

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Ve slanině jsou dusitany.. To teda nevim

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ve slanině jsou dusitany.. To teda nevim

Ne slaninu, špek!!

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ne slaninu, špek!!

to mne napadlo ze spek

Neregistrovaný uživatel

2.9.2014 23:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.249

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo papouškům vařím kuřecí, hovězí a psům sysmajlíkpu pšenici.

A... jejda, právě mi sežrali psa, kterého jsem krmil pšenicí. Radši nho s ní už nekrm, nebo vo něj taky přijdeš!!!

Neregistrovaný uživatel

3.9.2014 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.138

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A... jejda, právě mi sežrali psa, kterého jsem krmil pšenicí. Radši nho s ní už nekrm, nebo vo něj taky přijdeš!!!

Vařené kuřecí, Vařené kosti vepřové i Austrálie i velké druhy

Neregistrovaný uživatel

3.9.2014 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
to mne napadlo ze spek

Vážení přátelé když jsem byl mladý kluk a chodil s kamarádem k starším chovatelům to bylo tak v letech 1969-1974 tak u těchto chovatelů ( kanarkářů,drobotinářů,andulkářů,korelářů no a ti co na to měli roselářům) visel ŠPEK na pletivu celý rok.Ptáci ho s chutí okusovali tak i já podávám tento potravinový doplněk aby ptáci měli živočišnou bílkovinu.Nebojte oni si nevezmou nic špatného bud chutná a potřebují to,nebo nechutná a nevezmou-nemají potřebu.Když jsem dovezl ptáky od jednoho nejmenovaného chovatele domů tak tito brali v obrovským množství ovoce-pomeranče,jablka,kiwi,hrušky,hrozno,ze zeleniny papriku,mrkev,zelí,a to tak asi dva měsíce pak už bralli sem tam.Zjištoval jsem proč tak baštili---ten chovatel jim dával jen černou slunečnici-neměl peníze.Když se ptáci"dovitamivovali" tak přestali brát takove množství...tak to bylo i s klíčeným...a o piškotech se ani nebavím dva kusy na den a hlavu .......tak se nebojte jim dát vařené kuřecí krky nebo skelety a i ten špek....rošlehejte syrové vejce v mléku namočte veku a podávejte .....s pozdravem chovu zdar.......

Neregistrovaný uživatel

3.9.2014 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vážení přátelé když jsem byl mladý kluk a chodil s kamarádem k starším chovatelům to bylo tak v letech 1969-1974 tak u těchto chovatelů ( kanarkářů,drobotinářů,andulkářů,korelářů no a ti co na to měli roselářům) visel ŠPEK na pletivu celý rok.Ptáci ho s chutí okusovali tak i já podávám tento potravinový doplněk aby ptáci měli živočišnou bílkovinu.Nebojte oni si nevezmou nic špatného bud chutná a potřebují to,nebo nechutná a nevezmou-nemají potřebu.Když jsem dovezl ptáky od jednoho nejmenovaného chovatele domů tak tito brali v obrovským množství ovoce-pomeranče,jablka,kiwi,hrušky,hrozno,ze zeleniny papriku,mrkev,zelí,a to tak asi dva měsíce pak už bralli sem tam.Zjištoval jsem proč tak baštili---ten chovatel jim dával jen černou slunečnici-neměl peníze.Když se ptáci"dovitamivovali" tak přestali brát takove množství...tak to bylo i s klíčeným...a o piškotech se ani nebavím dva kusy na den a hlavu .......tak se nebojte jim dát vařené kuřecí krky nebo skelety a i ten špek....rošlehejte syrové vejce v mléku namočte veku a podávejte .....s pozdravem chovu zdar.......

A nebudou se potom ptaci špeku zatučnovatsmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.9.2014 17:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nebudou se potom ptaci špeku zatučnovatsmajlík

Určitě se budou zatučnovat Tučnáci proto ten název...Tučnak

14.2.2015 18:40
hamelnik

XXX.XXX.239.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den....podávat vařené maso papouškům je normální tak jak podávat zrniny,ovoce,zeleninu.Vzpomenu na kolegu většina ho zná měl ve voliéře o délce 15 m pár Kakaduů býlích-Cacatua alba.Voliéru měl z plotového pletiva s oky takovými,že prolezli vrabci ti chodili na krmení.Samec kakadaka šel do toku a chytl vrabčáka a zbaštil....mojim papouškům podávám dvakrát do týdne vařené kuřecí krky a skelety baští to rádi ...dělám to více jak 25 let...proč hned někteří nadáváte,nebo zpochybnujete příspěvky od ostatních,kteří krmí či přikrmují papoušky masem?I ti papoušci potřebují živočišnou bilkovinu a někdy vařené vejce nestačí...další příklad chov slepic....normálně se podávají kosti ze zabíjaček sslepicím to mmáte vidět jak ozobou všechno maso,i když podáte třeba zbytky vařeného,pečeného masa tak to vše zbaští....některé slepice z nedostatku právě živočišné bilkoviny oklovávají druhé slepice až do krve.....tož tak chovu zdar .....

Dobrý den,
nemám žádné zkušenosti s podávaním masa papouškům a proto hledám informace a rady.Píšete, že podávat vařené maso papouškům je normální, ale není normálnější papouškům podávat maso syrové?Proč maso převařujete?Převařením masa se přece změní jeho složení a zničí živiny.Děkuji za odpověď.

14.2.2015 19:09
st.toman

XXX.XXX.32.219

Choval jsem u andulek hrdličky a jak se mladým hrdličkám začaly nalejvat brka, tak jim je andulky zobaly. Napado mně, že vyzkouším, co by dělaly se syrovým masem. Dal jsem jim tam vykoštěnýho králíka, celý šasí, Pustily se do toho, jak masožravci a vyzobaly i všechny chrupavky a měkký části z kostí.

14.2.2015 19:12
cone

XXX.XXX.160.35

Přidám foto od svého kolegy, jeho (bývalý můj) samec pap. senegalského si pochutnává občas na kotletce.

14.2.2015 19:56
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

cone napsal(a):
Přidám foto od svého kolegy, jeho (bývalý můj) samec pap. senegalského si pochutnává občas na kotletce.

Dobrý den.
Syrové kuřecí, vařené kuřecí, tomu rozumím a myslím, že je to v pořádku občas dát. Ale pečené, tak mi připadá ta kotleta, nevím. Ono to pečené není moc zdravé ani pro lidi (vznik transmasných kyselin) a natož pro ptáky. Můžu se mýlit, ale tak to vidím z laického pohledu já.
S pozdravem M. Zedlitzer.

14.2.2015 20:37
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nebudou se potom ptaci špeku zatučnovatsmajlík

Tak to, jak ozobávají špek, co jste viděl u starých chovatelů v r.1974 jste mohl vidět i u mě. Byl jsem tehdy chovatel mladý, bylo mně 30 let. Nic jiného nebylo a už jsem zde psal, že špek, mléko a máslo bylo jiné než dnes. Zkoušeli jste někdy udělat tvaroh z koupeného mléka? Nejde to. Od zemědělce ano. Dnes jsou jiné možnosti dodání bílkovin. Skoro všichni diskutující zde mají pravdu, jen bych dodal všeho s mírou. Prrotože chovám i hmyzožravce, tak i papouškům dopřeji moučné červy. Pochutnají si na nich amazonci, amazoňané, žaci, rozely a další a z menším rizikekem než hmyzožravci, kteří je na rozdíl od papoušků nevysávají, ale polykají celé a tím i nestravitelný chitin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2015 11:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já sám osobně maso papouškům nedávám, ale děkuji zkusím to.

3.3.2015 19:55
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jako špek jo co se zněj dělaj skvarky

Někdo Vám dal souhlas, že ze špeku se dělají škvarky. Nemá pravdu. Špek nebo slanina je naložené vepřové sádlo a vyuzené, samozřejmě nasolené, proto asi slanina. Škvarky se dělají z nevyuzeného sádla. Ale stačí si kliknout někam jinam a odpověď je jasná, tak proč se ptát zde.

3.3.2015 21:03
eli22

XXX.XXX.181.33

Dávám pravidelně vařené kuřecí, chrupavky, občas špek, jako další zdroj bílkovin kokosový olej, bílý jogurt a tvaroh.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2015 22:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chrupavky a masko ano...ale varena kost nie

8.3.2015 13:04
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Moudivláček napsal(a):
Někdo Vám dal souhlas, že ze špeku se dělají škvarky. Nemá pravdu. Špek nebo slanina je naložené vepřové sádlo a vyuzené, samozřejmě nasolené, proto asi slanina. Škvarky se dělají z nevyuzeného sádla. Ale stačí si kliknout někam jinam a odpověď je jasná, tak proč se ptát zde.

Tyhle dva minusy za moji odpověď jsou úžasné. Vy IQ? Pište, volejte 732 670 470.

8.3.2015 13:11
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Nevím proč ty 2 červené. Napište na 732 670 470.

Přidejte reakci

Přidat smajlík