Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Tak zase jeden z mých blbých dotazů. S nástupem chladnějšího počasí jsem se zásobila jedy na hlodavce. Večer chodím do chlíva jako myška,abych viděla jak na tom jsem a mé zjištění je překvapivé . Skoro nic. Jedy kladu celoročně a už jsem se smířila s tím ,že se jich nikdy úplně nezbavím. Může být tím důvodem nastěhovaná kuna na seníku ? Jsou tam její hovínka. A co když mi vymlátí slepice? Nebo bude chodit k sousedům? Může někdo poradit co je lepší,potkani nebo kuna . Já bych řekla ,že kuna.Nikdy jsem ji nastěhovanou neměla,tak netuším jaké škody způsobí.Naštěstí není v obytné části . Děkuji. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zase jeden z mých blbých dotazů. S nástupem chladnějšího počasí jsem se zásobila jedy na hlodavce. Večer chodím do chlíva jako myška,abych viděla jak na tom jsem a mé zjištění je překvapivé . Skoro nic. Jedy kladu celoročně a už jsem se smířila s tím ,že se jich nikdy úplně nezbavím. Může být tím důvodem nastěhovaná kuna na seníku ? Jsou tam její hovínka. A co když mi vymlátí slepice? Nebo bude chodit k sousedům? Může někdo poradit co je lepší,potkani nebo kuna . Já bych řekla ,že kuna.Nikdy jsem ji nastěhovanou neměla,tak netuším jaké škody způsobí.Naštěstí není v obytné části . Děkuji. Renata
Renato, výběr je jednoznačný - kuna.Nikdy se mi nestalo, že by kuna u nás byla za škodnou, pokud večer pečlivě vše pozavíráte. Nevím co by se stalo kdyby v noci se dostala do kurníku. Přes den jsem jí zahlédla, jak proběhla dvorem mezi havětí a nic se neděje. Mám i hranostaje a to je to samé.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Renato, výběr je jednoznačný - kuna.Nikdy se mi nestalo, že by kuna u nás byla za škodnou, pokud večer pečlivě vše pozavíráte. Nevím co by se stalo kdyby v noci se dostala do kurníku. Přes den jsem jí zahlédla, jak proběhla dvorem mezi havětí a nic se neděje. Mám i hranostaje a to je to samé.
Ludmila
Kuna s námi bydlí, stejně tak i lasice. V kurníku škody nepáchají. Nicméně, nástrahy pokládám stále. Třeba měsíc jsou netknuté, pak přes noc zmizí, tak dám nové, zase jsou hned pryč, po pár dnech "sypání potkaní bombošky" zase přestanou mizet.. a tak pořád dokolečka. Vidím to na opakované pokusy o invazi a znovuosídlení starých nor v zemi zaslíbené polními potkany.
Jo, a tu ludru křečka jsem už několikrát viděla, ale pokaždé byl rychlejší, než motyka.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmila
taky bych si asi raději vybrala kunu.Potkany nesnáším. neustále mi nějak škodí Jediná kočka která je uměla chytat se mi v řijnu někam zatoulala a zbylé tři se jen vyvalujou doma u kamen
Jedy se líčit bojím, mám k těm kočkám ještě tři psy, co vlezou všude a pak slepice šťouralky a kdyby se něco kuli mě otrávilo, to bych si neodpustila
Jinak jsem zkoušela všechno možný, od cukru v sádře, po sud s vodou, ale ty bestie jsou ňáký chytrý
No zrovna včera jsem tohle téma (mimo jiné
) probírala s Jiřinkou,když jsem u ní byla připouštět kozinu. Jiřinko pokavaď to čteš, zdravím!
Já bych taky přidala ještě dotaz...
Ublíží potkani vjetnamečkům? Asi půlročním. Nastěhovali se mimo jiné k nim do chlívku, udělali si tam v dřevěné podlaze prolejzačky
Hana zvířatomil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky bych si asi raději vybrala kunu.Potkany nesnáším. neustále mi nějak škodí Jediná kočka která je uměla chytat se mi v řijnu někam zatoulala a zbylé tři se jen vyvalujou doma u kamen
Jedy se líčit bojím, mám k těm kočkám ještě tři psy, co vlezou všude a pak slepice šťouralky a kdyby se něco kuli mě otrávilo, to bych si neodpustila
Jinak jsem zkoušela všechno možný, od cukru v sádře, po sud s vodou, ale ty bestie jsou ňáký chytrý
) probírala s Jiřinkou,když jsem u ní byla připouštět kozinu. Jiřinko pokavaď to čteš, zdravím!
Ublíží potkani vjetnamečkům? Asi půlročním. Nastěhovali se mimo jiné k nim do chlívku, udělali si tam v dřevěné podlaze prolejzačky
Hana zvířatomil
Holky, to chce víc koček nebo je vyhnat od těch kamen , já mám ve stodole a v kotelně x pytlů s krmením, granule, šroty, oves .... a 20 šikovných micek. Nemám tady ani myšičku a jedy mi (kvůli kočkám-myšilovkám) nesmí přes práh!
p.s. jinak se také přikláním k té kuně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.91
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hana zvířatomil
panebože, Hani, deratizujte, deratizujte, deratizujte, ale fofrem. Na místa, kam se mi může dostat hájený živočich dávám jedové tablety do mírně upravených pětilitrových plochých kanistrů od destilky - výstružníkem o průměru 5 cm jsem do rohu ve dně a pak v protilehlé straně udělala průlezy. Do kanystru hodím nástrahu, kanystr dám na místo, kudy lezou, zatížím cihlou. Pes kanistr maximálně označkuje, kočky na něj kašlou, slepice se do něj nedostanou. Přemnožení potkani jsou pohromou, klidně se pustí do slepice ve snáškovém hnízdě, do dospělých králíků v kotci...
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
panebože, Hani, deratizujte, deratizujte, deratizujte, ale fofrem. Na místa, kam se mi může dostat hájený živočich dávám jedové tablety do mírně upravených pětilitrových plochých kanistrů od destilky - výstružníkem o průměru 5 cm jsem do rohu ve dně a pak v protilehlé straně udělala průlezy. Do kanystru hodím nástrahu, kanystr dám na místo, kudy lezou, zatížím cihlou. Pes kanistr maximálně označkuje, kočky na něj kašlou, slepice se do něj nedostanou. Přemnožení potkani jsou pohromou, klidně se pustí do slepice ve snáškovém hnízdě, do dospělých králíků v kotci...
Martina
Je rozhodně lepší mít doma kunu, než u sousedů- doma ve většině případů neškodí a chytá taky myšky jak kočka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je rozhodně lepší mít doma kunu, než u sousedů- doma ve většině případů neškodí a chytá taky myšky jak kočka.
Martinko, no o těch králíkách mi ani nemluvte. Kuli potkánům jsem musela jejich chov ukočit Co píšete není špatnej nápad
jen se bojím co pak s takovou napůl otrávenou krysou, nebo myší, která se vypotácí ven a kterou by odchytly kočky, nebo psani a sežrali ji... nepřejde pak otrava i na ně? tipla bych že jo
Hana zvířatomil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem si dal přim sklizni řepy, nějakou řepu do chléva a pod ní se mi usadil potkan (nebo možná i víc), vůbec je nevídám, i když chodím pozdě večer do chléva na obhlídku tak nic. Do pastičky na krysy se mi chytit nechce, to najdu vycvyklou pastičku, nastraha nepoškozená a cihla, ke které je pastička přivázána je od krysy pokakaná -(slušně řečeno).. asi budu muset zvolit ten jed..
Jo a to jsem tam taky zavíral kočku na noc, jenže kočka šla do části na opačný konec chléva, tam si lehla ke kozám do slámy a spala..
Vojtěch
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Martinko, no o těch králíkách mi ani nemluvte. Kuli potkánům jsem musela jejich chov ukočit Co píšete není špatnej nápad
jen se bojím co pak s takovou napůl otrávenou krysou, nebo myší, která se vypotácí ven a kterou by odchytly kočky, nebo psani a sežrali ji... nepřejde pak otrava i na ně? tipla bych že jo
Hana zvířatomil
Teda já jedy kladu a kdyby ho kočka sežrala ,tak její chyba ,ale nikdy se ho ani nedotkla. Potkan se občas vypotácí a psi ho akorát dorazí ,ale taky nesežerou. Kupuji takové ovocné polštářky a mám s nimi ty nejlepší zkušenosti. Potkan je nejvíc aktivní v noci a nedovedu si představit ,že by např. hemžil u koz -fuj. Letos jsem nalíhla drůbež z jara a v pohodě odchovala ,pak jsem v létě nalíhla perličky a nenechali mi ani jednu. Máme prase,kozy ovce ,drůbež ,tak chápu že se u mně občas vyskytnou,ale stavy se musí redukovat . Každý kdo chová zvířata by měl hlodavce hubit. Závidím Jiřince ,že je nemá. Co já utratím za jedy peněz-hrůza. Když jsme statek koupili ,tak byl 5 let neobydlený a to byl fofr -pastě každý den plné,otrávené hlodavce jsem sbírala každý den. Dnes už do pastiček chytím málokdy ,do sklopce občas,občas otrávím -stavy jsou na snesitelném minimu. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hana zvířatomil
když použijete moderní jed /blbý termín, ale nevím, jak jinak/, tak se nic nestane. Působí tak, že po vstřebání v trávicím ústrojí do krve zabraňuje jejímu srážení a způsobuje vnitřní krvácení. Tím se oblbnou ochutnávači, protože smrt je velice pomalá. Vím, je to hnusné, ale účinné. A tyto jedy působí jen na prvního jedlíka.
Naši psi, když vyhrabou myší hnízdo, tak slupnou jen holata. Vše ostatní jen zadáví a nechají být.
Kočku s myšákem v tlamě jsem snad v reálu neviděla, ani kočku baštící myš. Ale nevylučuji, že v noci se dějí věci... Nicméně, otrávené kočky se v okolí nevyskytují. A jedujeme všichni v ulici.
Je jedno, jestli Lamirat, nebo takové ty gelové polštářky.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem si dal přim sklizni řepy, nějakou řepu do chléva a pod ní se mi usadil potkan (nebo možná i víc), vůbec je nevídám, i když chodím pozdě večer do chléva na obhlídku tak nic. Do pastičky na krysy se mi chytit nechce, to najdu vycvyklou pastičku, nastraha nepoškozená a cihla, ke které je pastička přivázána je od krysy pokakaná -(slušně řečeno).. asi budu muset zvolit ten jed..
Jo a to jsem tam taky zavíral kočku na noc, jenže kočka šla do části na opačný konec chléva, tam si lehla ke kozám do slámy a spala..
Vojtěch
my s hlodavci nemáme problémy, jedy nepoužíváme, ani pasti. vychytají to kočky, kuny, dravci....kočky nesmí být zludařené přežrané líné potvory, jinak sebou jen plácnou do sena a spí. lenka ze dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
my s hlodavci nemáme problémy, jedy nepoužíváme, ani pasti. vychytají to kočky, kuny, dravci....kočky nesmí být zludařené přežrané líné potvory, jinak sebou jen plácnou do sena a spí. lenka ze dvora
My máme zludařenou kočku ,ale myši chytá ,ale zase je ty malé na potkana si netroufne . Psi by je zase chytali moc rádi ,ale myšák je rychlejší. Ale mám pocit ,že se potkanům vedle kuny moc dobře nebydlí . Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My máme zludařenou kočku ,ale myši chytá ,ale zase je ty malé na potkana si netroufne . Psi by je zase chytali moc rádi ,ale myšák je rychlejší. Ale mám pocit ,že se potkanům vedle kuny moc dobře nebydlí . Renata
Ahojda ženský a Hani!!
Vím, že prodávají jed, který psy a kočky vyblinkají a neotráví se. Nemáte s ním někdo zkušenosti?
Jinak jsem se taky bála trávit, protože pejsků máme spoustu a taky snědí i nepoživatelné, natož nástrahu k jídlu. Skončilo to tak, že při každém rozvícení ve stáji se desítky potkanů rozběhly na všechny strany, později se už ani neobtěžovaly... Pak se u koní začalo objevovat krvácení z kopyt a zjistilo se, že když si v boxech lehnou, potkani naběhnou a okusují jim kopyta Neskutečný!!! TRÁVIT TRÁVIT, takhle už to daleko dojít nenechám...
Milada
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se mi povedlo na potkany asi vyzrát,alespoň tedy v okolí chalupy.Manžel dostak k výročí svatby sovici.Ted jsem při úklidu vývržků zjistila,že Mařenka aktivně loví vše chlupaté co se jí mihne kolem boudy.Pořád mi bylo divné,že málo baští a ona holka šikovná má samoobsluhu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se mi povedlo na potkany asi vyzrát,alespoň tedy v okolí chalupy.Manžel dostak k výročí svatby sovici.Ted jsem při úklidu vývržků zjistila,že Mařenka aktivně loví vše chlupaté co se jí mihne kolem boudy.Pořád mi bylo divné,že málo baští a ona holka šikovná má samoobsluhu
No ono to chce predátora. A to vám létá volně nebo chytá jenom ve voliéře a kde jste ji sehnali? Mého muže dravci taky lákají.
Milado ,tak to musela být síla. To bych nesnesla ani den. Existují pasty ,ty se aplikují pistolí na cestičky kudy lezou/ na trámy za obklady ,do děr.../a pak ty gelové polštářky ,ty já dávám i na dvůr do dřeva / nevlhnou.A dobrý nápad jsou ty kanystry jako prolejzačky s návnadami. Ale chce to sistematicky celý rok.
A drůbež krmím ráno ,aby večer nic nezbylo ,aby se mi nepřemnožili.
A to si můj synovec pořídil potkaňáka Oskara a zlobí mě jeho popisem a jak je roztomilý -fuj. A na moderce taky má taky někdo vyfoceného potkana a ještě přírodně zbarveného .Moc se omlouvám ,ale takovýho mazlíka bych opravdu nemohla. I když vím ,že jsou to stvoření inteligentní.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ono to chce predátora. A to vám létá volně nebo chytá jenom ve voliéře a kde jste ji sehnali? Mého muže dravci taky lákají.
Milado ,tak to musela být síla. To bych nesnesla ani den. Existují pasty ,ty se aplikují pistolí na cestičky kudy lezou/ na trámy za obklady ,do děr.../a pak ty gelové polštářky ,ty já dávám i na dvůr do dřeva / nevlhnou.A dobrý nápad jsou ty kanystry jako prolejzačky s návnadami. Ale chce to sistematicky celý rok.
A drůbež krmím ráno ,aby večer nic nezbylo ,aby se mi nepřemnožili.
A to si můj synovec pořídil potkaňáka Oskara a zlobí mě jeho popisem a jak je roztomilý -fuj. A na moderce taky má taky někdo vyfoceného potkana a ještě přírodně zbarveného .Moc se omlouvám ,ale takovýho mazlíka bych opravdu nemohla. I když vím ,že jsou to stvoření inteligentní.Renata
Je na poutkách,šňůru má asi 1,5m.Ve voliéře být nesmí,umlátila by se tam a je nevhodná do chovu (je to feministka,uklovala partnera).Sehnala jsem ji náhodou od známého.S
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vojtěch
Tak včera mě potkan pěkně naštval. Mám problémy s elektrikou v chlévě a tak mám kabel do chléva a na zdi světlo a on mi ten parchant ten kabel ve dveřích překousal.. Ne úplně, ale plno těch měděných drátků z toho trčí.. Tak jsem tam dal jed-ten v tubě, co tak krásně voní, dal jsem ho na kousek prkénka, přesto bedýnku a na ni cihlu,dával jsem to pro jistotu, kdyby vyskočil kozel, kdyby vyskočilo prase tak to odstrčí, ale kozel snad ne. Takhle to tam dávám jen na noc, přes den to uklidím na bezpečné místo. Je to sice jed na krtky, ale zjistil jsem, že to funguje dobře i na hlodavce..(to, že je to na krtky, se mi stalo jen náhodou, kdy byl v regálu poslední kus a já pro něj šáhl a zjistil až doma, že je to na krtky)..
Vojtěch
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak včera mě potkan pěkně naštval. Mám problémy s elektrikou v chlévě a tak mám kabel do chléva a na zdi světlo a on mi ten parchant ten kabel ve dveřích překousal.. Ne úplně, ale plno těch měděných drátků z toho trčí.. Tak jsem tam dal jed-ten v tubě, co tak krásně voní, dal jsem ho na kousek prkénka, přesto bedýnku a na ni cihlu,dával jsem to pro jistotu, kdyby vyskočil kozel, kdyby vyskočilo prase tak to odstrčí, ale kozel snad ne. Takhle to tam dávám jen na noc, přes den to uklidím na bezpečné místo. Je to sice jed na krtky, ale zjistil jsem, že to funguje dobře i na hlodavce..(to, že je to na krtky, se mi stalo jen náhodou, kdy byl v regálu poslední kus a já pro něj šáhl a zjistil až doma, že je to na krtky)..
Vojtěch
U potkanů a hlodavců obecně je jedna výhoda,že je hodně čistotný a pravidelně si čistí kožich. Takže kumatox/modrý prášek/ nasypaný do děr nabo tato pasta je výborná. Potkan se umyje a my si můžeme mnout ruce. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U potkanů a hlodavců obecně je jedna výhoda,že je hodně čistotný a pravidelně si čistí kožich. Takže kumatox/modrý prášek/ nasypaný do děr nabo tato pasta je výborná. Potkan se umyje a my si můžeme mnout ruce. Renata
Taky používám pastu, trávím a trávím......Stále je koho. Taky jsem chodila číhat se vzduchovkou, to když už jejich drzost přesahovala všechny meze a drze na mě čuměli a moc se nenamáhali utíkat. Teď už nic nezastřelím, přišli na to, že není dobře se mi ukazovat.Tak trávím. Soused machroval, že má perfektní sklopec dom. výroby. Prdlajs. PRvní chycený kus až po měsíci, jenže se z něj, než jsem ráno přišla, prokousal ven. Nad námi je ve vsi prasečák, takže neustále noví přistěhovalci, když už staré osazenstvo moc prořídne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ty kraso, kde to prodavaji ty papirovy sudy? k cemu je dobrej takovej sud z papiru?

Nedopatřením se mi v kůlně, kde mám uskladněné nějaké krmivo pro kozy, vylilo trochu pachového ohradníku. Je to dosti nepříjemný zápach, ale byli tam potkani, po tomhle utekli a venku je pochytaly kočky. Nesežraly je ovšem, ale nechaly ležet. Takový hnus prý nechtějí, radši si dají zbytek kůzlečího. Berte to jako tip - sem tam šplíchnout trochu smradu . M.
myšilov

XXX.XXX.174.71
Ahoj,
máme doma dva lovecky vedené jezevčíky, potkany nemáme a myší minimum. Psy mají celodenně přístup do ovčína a všude kde se skladuje seno, zrní i řepa. Nevěřte tomu že jsou pomalí, navíc svou práci dokáží koordinovat. Jen malá rada pro ty kteří používáte jedy a máte doma psa. Pro případ že by vám sežral jed mějte doma malou stříkačku a 3% peroxid vodíků a v poměru 1:10 s vodou tuto směs stříkněte psovi do žaludku, vyvolá to dávení a předejdete tímto otravě. Samozřejmě tento zákrok musí proběhnout co nejdřív po pozření. Tak jako tak je potom lepší navštívit veterináře.

Jezevici jsou kadri. Mame jednoho krizenyho a obcas prinese krysu bez hlavy. Videl jsem ho i v akci jak ji capnul, zadrbal s ni a konec. Ale na vscky nestaci, takze obcas jed. Kdyz je ale zrno v palstovych sudech, srot zakrytej dobre vikem, prase se neprekrmuje, slipky taky tak, tak uz to neni tak zly jak bejvalo. To bylo zrni v drevenejch bednach.
Ahoj všem... Mám problém - myši Potřebuji se jich zbavit - jak jinak, že... no, hledala jsem nejlepší způsoby a narazila jsem likvidaci pomocí gelu (http://www.stoppest.cz/redukce-hlodavcu/total-gel-profesional-universal-230g/) Sama s tímto produktem zatím zkušenosti nemám. Je tu někdo, kdo ano? Jak funguje? Jak probíhá aplikace? Děkuji.

https://www.youtube.com/watch?v=p86p273kCU8
ale je to jen pro tvrdší nátury
Meli jsme doma meli postupne 3 stredni knirace, ultra hbite psy - a teorie rika - knirac byl pry vyslechteny predevsim do konskych staji, aby hubil vsechny mysi, i potkany, apod. Takze pokud nebude prezrany vselijakym zradlem a nebude doma jen na gauci a bude vycvicen, aby nezral slipky, apod. - ma v genech lov teto haveti.
Ted mame ze 2 psu doma z utulku vlcaka krizeneho spicem a poprve vidim "kockopsa" - umi ulovit a ihned sezrat i bezne male hlodavce, mysky, co nekde prebehnou a clovek je sotva postrehne.