Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Zdravím všechny chovatele a prosím, zda má někdo zkušenost s touto situací. Včera v 6h ráno mi volá soused, že jde se psem ven a jedna ovce leží, nemůže vstát a cuká nohama. Doběhli jsme na pastvinu a opravdu, jedna ovce ležela přímo na zádech, cukala nohama, jak se snažila vstát, ale nedokázala se překulit. Tak jsme jí pomohli, podle bobků tak asi nějakou chvíli ležela a tak byla ze začátku malátná a padala na jednu stranu. Chvíli to vypadalo jak mrtvice. Nicméně po pár minutách, kdy v klidu stála, se prostě rozešla a celý den už byla v pořádku. Žrala, ležela normálně, přežvykovala... Dnes odpoledne jsem musela odjet, tak jsem jim ještě donesla seno, doplnila vodu, vše v pořádku. Cca po 15 minutách mi volá soused, že ta samá ovce je zase na zádech a třepe nohama Tak jsem se zase obrátila a jela domů, soused jí mezitím pomohl. Po mém příjezdu se ovce pásla a vypadala naprosto normálně. Tak fakt vůbec nechápu, co se děje, zda jí opravdu něco je, nebo je to souhra náhod, že si blbě lehne...nic takového jsem zatím nezažila. Navíc ovce pak opravdu nemá žádné příznaky, takže když zavolám veta a ovce se na něj bude pomalu usmívat a přežvykovat, bude mě mít už za úplného blázna. Ovce mají seno, sůl, dva druhy minerálních lizů... Za jakoukoli zkušenost budu ráda, protože jsem opravdu bezradná. Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.200
nedávno se to tu řešilo, zkus to najít v historii
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nedávno se to tu řešilo, zkus to najít v historii
Hledám a hledám, nalézt nemůžu. Všude je jen o apatických ovcích, které ulehnou, ketóza nebo něco podobného. Tahle ovce je ale jinak fit, teď jsem jsem přišla z pastviny a vše v normálu, tak fakt nevím. Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156
Je březí? Mě se tohle stává u březích, když se musí nutně strkat o trochu lepší seno u krmelce. Jak je široká, tak se nedokáže sama překulit. Letos jsem takhle o jednu přišla. Chybělo jí asi 10 dnů do porodu. A s ní o krásná trojčata.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je březí? Mě se tohle stává u březích, když se musí nutně strkat o trochu lepší seno u krmelce. Jak je široká, tak se nedokáže sama překulit. Letos jsem takhle o jednu přišla. Chybělo jí asi 10 dnů do porodu. A s ní o krásná trojčata.
Nene, tahle je právě už 6. týdnů po porodu, má nádherná silná dvojčata. Ale je pravda, že je to taková nejtlustší ovce, kříženka, máme ji druhým rokem a vždy je ze všech nejtlustší. Jen je mi divné, že se to za celou dobu nikdy nestalo a teď 2x po sobě. Je mi líto vaší ovečky, taková zbytečná smrt, jsou to trubky Ještě pořád hledám a pročítám, trošku uvažuju nad ketózou, ale nezdá se mi to, takhle dlouho po porodu, navíc jsou u nás jen na seně, tak nevím, kde by přišla k nadměrnému množství bílkovin. Je teda fakt, že jsme museli seno dokupovat, ale vyloženě samý jetel žadné z nich nebylo. Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186
Zkuste pročíst toto vlákno https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1455832/zamotana-ovce-v-dratech-o
dala bych ovečce kalci gel, pokud má velká jehňata,může být odvápněná a tím oslabená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste pročíst toto vlákno https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1455832/zamotana-ovce-v-dratech-o
dala bych ovečce kalci gel, pokud má velká jehňata,může být odvápněná a tím oslabená.
Dobrý den, díky moc, kalci gel raději dáme. A ve vláknu je taky dobrý tip na "cast sheep" - zavalitá ovce s krátkýma nohama před střiží a to si myslím, že může být také ten problém. Zrovna jsem si říkali, že jim vlna během posledních 14 dnů narostla úplně před očima. Ovena dnes ráno opět v pohodě, žere, je čilá, nevypadá to na jiný problém. Díky moc - Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
No to se někdy stane a je to prosté . Ovce leží např. na mírňoučkém svahu a převalí se na bok trochu víc než je zdrávo a překulí se na záda . A jak je nažraná tak se jí bachor rozvalí ,posune se těžiště , ovce zpanikaří a už se nedokáže zvednout a může uhynout- bez pomoci. Kolikrát už jsme zvedali sousedovi ovce. Jsou to blbky . Postavite ji na nohy a je vše OK -pokud se nepřetočí bachor. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.53
Dobrý den,
rád bych se zeptal jak to dopadlo stou ovcí na zádech? Dnes jsem přišel na pastvinu a 4 letá ovce ležela na zádech,nohy nahoru ani se nehla. Myslel jsem ,že je mrtvá. Přišel jsem k ní a otočil jsem jí a normálně odešla. díky za odpověd Dan
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nene, tahle je právě už 6. týdnů po porodu, má nádherná silná dvojčata. Ale je pravda, že je to taková nejtlustší ovce, kříženka, máme ji druhým rokem a vždy je ze všech nejtlustší. Jen je mi divné, že se to za celou dobu nikdy nestalo a teď 2x po sobě. Je mi líto vaší ovečky, taková zbytečná smrt, jsou to trubky Ještě pořád hledám a pročítám, trošku uvažuju nad ketózou, ale nezdá se mi to, takhle dlouho po porodu, navíc jsou u nás jen na seně, tak nevím, kde by přišla k nadměrnému množství bílkovin. Je teda fakt, že jsme museli seno dokupovat, ale vyloženě samý jetel žadné z nich nebylo. Hanaka
Skoro jako přes kopírák se stalo včera u mne. Skoro = jehně jedno(taky přes měsíc staré a nádherné) a ovci už jsem našel tuhou-studenou a nafouklou. Už se mě to ale asi tak před 5 lety stalo - taky ovce od pohledu zcela zdravá lažela na zádech a ťuhoš. Tak že buď mrtvice, to by s ní ale možná nešvihlo na záda, nebo se nejvíc přikláním tomu, že se nějakou náhodou překulila na záda a udusila se. Opravdu není každý den posvícení
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle jsou takové hloupé smrti :(
Takže máte nového flaškáče? To ještě sám nedá na starteru, ne?
Takhle jsem před třemi dny našla vysokobřezí suffolku. Kolik má délku, tolik má na šířku. Ležela na zádech a kopala nožkama. Asi tak musela ležet delší dobu, protože než se vzpamatovala a přestala se motat a chodit zase normálně chvilku to trvalo. U žlabu se šrotem ale opět musela být první. Tentokrát to dopadlo dobře. Taky už se mě několikrát za ty roky co ovce chovám stalo, že jsem ovci našla pozdě. Prostě člověk tam s nimi není 24 hodin denně. Zkontrolujete stádo, všechno je v pořádku a za chvíli už to nemusí být pravda.

Delal to beran i ovce zwartbles, asi je to bavilo. sf ani ostatni co jsem mel, tak nikdy. a to jsem na kopci, takze prilezitosti habadej.
napsal(a):
Tohle jsou takové hloupé smrti :(
Takže máte nového flaškáče? To ještě sám nedá na starteru, ne?
Prdlajs flaškáče, ale zlodějíka z něj udělám. Je mezi dvaceti maminami, tak si musí něco uloupit. Ráno a večer půjde pod kozy. Dneska mě naštěstí přibyla další kozí mamina (viz. samochvála vedle v tématu ).

Přezdívka: a ikdyž se člověk snaží s nimi být co nejvíc (v obdobích porodů), tak to stejně občas neklapne. Min. rok jsem takhle hlídala kozu - říkala jsem si, že by to mohlo přijít brzy, ale dnes určitě ne, protože ještě nemá plné vemeno, ale zavřela jsem jí do domečku a když jsem přišla za 3h opět zkontrolovat, už jsem dva ze tří nezachránila. Nejmenší obstarala, jedno stejně malé a jedno opravdu krásné velké byly mrtvé. Přitom by to možná šlo, protože minimálně to velké kůzle bylo napůl očištěné, ale mělo nechané plod.obaly na hlavě... co už

Tak se tak vcera vecer okolo devaty vracim domu a ze to vezmu okolo ovci. Jen jsem se okolo mihnul a zdalo se me ze ta posledni brezi zwartbleska lezi nejak divne. Ale mel jsem za sebou celodenni obhlizeni a nakup novyho traktoooru, tak jsem to nejak dramaticky nezhodnotil a nesel se podivat. Rano po devaty jdu k ovcim a ta ovce je na stejnym miste, lezi na boku nohy natazeny a nehejbe se. Tak jsem proskocil branu, preletel ohradnik, otocil jsem ji, motala se jako kdyz ja dostanu bolehlav. Z jedyn nozdry trosku krve. Myslim ze to bylo za 10vterin 12 :( Bachor pracuje, prezvykuje, zere. Zkousel jsem prosahat bricho jestli mlady reagujou tak slaba odezva tam byla ( jeste ji pujdu dukladnejs prohmatat ). Ale co me trochu strasi ze ma pod krkrem malou boulicku asi 2cm v prumeru. Sliznice cerveny, bobek suchej. Zavrel jsem je vsechny do chlivka, stejne me stve jak uzdibnou kazdej novej milimetr travy. Necham to do odpoledne a pak asi zavolam doktorce. Mate nekdo zkusenost ze by se po prevaleni delsi dobu udelala pod krkrem takova boule?
napsal(a):
Tak se tak vcera vecer okolo devaty vracim domu a ze to vezmu okolo ovci. Jen jsem se okolo mihnul a zdalo se me ze ta posledni brezi zwartbleska lezi nejak divne. Ale mel jsem za sebou celodenni obhlizeni a nakup novyho traktoooru, tak jsem to nejak dramaticky nezhodnotil a nesel se podivat. Rano po devaty jdu k ovcim a ta ovce je na stejnym miste, lezi na boku nohy natazeny a nehejbe se. Tak jsem proskocil branu, preletel ohradnik, otocil jsem ji, motala se jako kdyz ja dostanu bolehlav. Z jedyn nozdry trosku krve. Myslim ze to bylo za 10vterin 12 :( Bachor pracuje, prezvykuje, zere. Zkousel jsem prosahat bricho jestli mlady reagujou tak slaba odezva tam byla ( jeste ji pujdu dukladnejs prohmatat ). Ale co me trochu strasi ze ma pod krkrem malou boulicku asi 2cm v prumeru. Sliznice cerveny, bobek suchej. Zavrel jsem je vsechny do chlivka, stejne me stve jak uzdibnou kazdej novej milimetr travy. Necham to do odpoledne a pak asi zavolam doktorce. Mate nekdo zkusenost ze by se po prevaleni delsi dobu udelala pod krkrem takova boule?
Skôr či tam už tá hrčka nebola ale až teraz ste ju spozorovali?

To bych si vsimnul, chodim k nim kazdej den a na tohle konkretne koukam pokazdy aby zadna bouli nemela.

napsal(a):
To bych si vsimnul, chodim k nim kazdej den a na tohle konkretne koukam pokazdy aby zadna bouli nemela.
Přišli jste na něco?

Zatim na nic, ted konecne padla v praci a pujdu se na ni podivat, rano jsem se byl mrknout bylo jeste sero a ustrojenej k pocitaci jsem ji nemoh uz chytat :) Vypadalo to ze boulicka mizi. Urcvite budu informovat. Par dni do porodu bych ji nerad neco pichal

Možná to byl nějaký úraz, narazila na něco. To nebudou paraziti. Nebo i třeba by to mohly být naběhlé uzliny, ale z toho, jak měla hlavu dolů. Držím palce.

Boulicka je pryc, takze bych to videl na souvislost s tim prekocenim.12 hodin na jednom boku to by se asi i me udelala nejak. i ucho se ji srovnalo. budu dal sledovat a informovat. zatim jsem rad, ze jsem odolal a nevolal doktorku, uz by asi byla opichana. ta ovce, pro rypaky :).

Mastňáčku... už ses tu projevil dřív... leze na Tebe JARO!

Ale kdeze.-) ja jsem asezonni

Dneska rano vypadala dobre, boulicka se nevraci. Takze kdyby se vam nekomu valela ovce takovou dobu a jest k tomu se ji udelala z nicehonic boule, tak je to z toho valeni.

Klid profesorskej jo? :) Tak nekdo zpanikari, mrkne na ifaunu a tam se docte o boulich a zalarmuje veterinare, ten ji opicha kde cim a ovci vlastne nic neni, chapeme? A pak treba narazi na tohle vlakno a pocka a usetri tak jeji jatra atd.
Vase starosti na moji hlavu
napsal(a):
Klid profesorskej jo? :) Tak nekdo zpanikari, mrkne na ifaunu a tam se docte o boulich a zalarmuje veterinare, ten ji opicha kde cim a ovci vlastne nic neni, chapeme? A pak treba narazi na tohle vlakno a pocka a usetri tak jeji jatra atd.
Vase starosti na moji hlavu
Jasně. Někdo zvedne ležící ovci, uvidí bouli na krku a řekne si - "To je v pohodě, jen si déle poležela"....
Ono ať přemýšlím jak přemýšlím tak mě nenapadá žádný proces, kdy by díky ležení ovce naskočila boule na krku. Když oveny leží na zádech, tak ji zadusí tlak nafukujícího se bachoru na plíce, možná i na srdce. Ale to by ležela opravdu hore kopytama.
Může se stát že se ovci šprajcne sousto v jícnu - při cestě dolů, nebo nahorů a to by možná udělalo otok. Nevím, ale ten váš závěr je opravdu úsměvný, hlavně zavádějící!

Jejda, takze pekne prosim o vas postup v takovem pripade. Koprolka, stery, odbery..pitva? :) At se taky usmeju.
No hlavně bych to nepsal jako nějaké pravidlo.
Tak vy jste tenhle váš závěr - cituji VÁS..." Takze kdyby se vam nekomu valela ovce takovou dobu a jest k tomu se ji udelala z nicehonic boule, tak je to z toho valeni.".... - opravdu myslel vážně! To je na tom to úsměvné. Úsměvné teda pro mne, pro někoho ZAVÁDĚJÍCÍ a o to hůř!

Porad nevidim vas postup. Snazte se. Tohle akorat rejpete a delate z toho neco co neni. Jestli nemate trochu fistron tak to prelozim jeste pro vas.
Kdyz se vam povali ovce a polezi, nahodou se ji udela boulicka na krku, nepanikarte a dejte ji den dva, pokud zere, funguje ji bachor a chodi.
Je to tak prosim va lepsi? A ted vas postup. Kritizovat umi kazdej, to dobre znate.

A jeste pridam upresneni. POKUD JSTE SI JISTY, ZE TU BOULI NEMELA UZ PREDTIM NEZ ULEHLAAAAA...

No tak jeste jednou, napiste ho laskave pro me, ja neumim hledat.
Jen pripominam ze ovce mela pri ulehnuti asi 6 dni do porodu, takze postup?
Vy jste opravdu IT ydýt.
Vy ani nepřemýšlíte, že to muselo mít nějakou příčinu, že není boulička jako boulička....... Jo ovce se vám z toho MOŽNÁ dostala bez následků, ale určitě se to nemůže brát jako pravidlo!
Co bych poradit? No určitě s čistším svědomím - volejte veta, než - nechte ji tak, za dva dny to zmizí.
KDYŽ UŽ BYCH TEDA RADIT MUSEL! Protože váš popis problému je tak povrchní, že se z toho závěr udělat nedá.
A už nebavte, zapínám naviják, beru húsgvááárnu a hurá do lesa si vyčistit hlavu od.....
Možno nejaká lymfa nahromadená kvôli tej polohe, kto vie, nestojí to za vaše naťahovačky, nemyslím že sa to bežne stáva ovciam nájdeným na chrbte ale keď už by sa stalo, nič sa nestane keď sa pár dní počká než sa začne hamovať vet, každá koruna dobrá predsa. A nevidím nič zlé že tu o tom mastnacek napísal, každá skusenost dobrá, aj keď to určite nie je pravidlom a skôr výnimka.

Bezte do polytiky, tam s takovou odpovedi uspejete...jen bacha at se taky neprekotite, museli by vas pak preventovne vopichat a odcervit.

Ja z nej fakt nemuzu :) Moonika to shrnula dobre a dal to nebudu komentovat :) Jen dodam ze o penize tak nejde. Ovce lezela 12hodin, neslo o chvilkovou zalezitost. Prirovnal bych to mozna k tomu, kdyby se nejakou nestastnou nahodou dostal profesor v lese hlavou dolu a byl tak 12 hodin. Myslim ze by to pro nej byla stejne neprirozena a neprijemna poloha jako pro tu ovci. Bachor by mu zavalil plice a myslim ze i nejaka ta boule na krku by si nasla cestu. Kdo vi. Pokud by po vyprosteni dokazal chodit a zrat, bobek suchej, sliznice cervena, tak bych den dva pockal.

honzapm
napsal(a):
Já bych chtěl vidět, jak to vypadá, když je... "ustrojenej k počítači"...
Dobrá otázka ...taky mě to při čtení napadlo

Proste do prace, ne do chliva
napsal(a):
Ja z nej fakt nemuzu :) Moonika to shrnula dobre a dal to nebudu komentovat :) Jen dodam ze o penize tak nejde. Ovce lezela 12hodin, neslo o chvilkovou zalezitost. Prirovnal bych to mozna k tomu, kdyby se nejakou nestastnou nahodou dostal profesor v lese hlavou dolu a byl tak 12 hodin. Myslim ze by to pro nej byla stejne neprirozena a neprijemna poloha jako pro tu ovci. Bachor by mu zavalil plice a myslim ze i nejaka ta boule na krku by si nasla cestu. Kdo vi. Pokud by po vyprosteni dokazal chodit a zrat, bobek suchej, sliznice cervena, tak bych den dva pockal.
S tým počkaním na veta som myslela ohladom hrčky, čo sa týka toho že ovca ležala na zádech, je zázrak že sa neudusila a pod.Tam už by vet aj tak nepomohol. Hlavne na ňu hneď po prevrateni trochu dohliadnut než sa začne zas orientovať a odsledovať trávenie, klasika.

Tak tak, celej den jsem ji pak chodil kontrolovat a zavrel je, protoze se znovu prekotila. Nevim jestli ty zwartbly na to trpej vic jak jsou na vysoky noze ale homoty nahore maj pomerne hodne a kdyz jsou jeste brezi, tak to teziste je uz moc vysoko. Susffolky ani jiny plemena se me nikdy neotocily. Vsecko ostatni jsem proved a dobry.

napsal(a):
Proste do prace, ne do chliva
Můj manžel pracuje taky na počítači a k ovcím chodí rovnou od stolu...je pravda, že se k nim chodí jen pokochat a aby měl dobrý pocit, že něco pro ně udělal, tak je vždycky přepočítá ...a pak jde zpátky ke stolu. Má výhodu, že pracuje doma. Mastnáček asi dojíždí

napsal(a):
Můj manžel pracuje taky na počítači a k ovcím chodí rovnou od stolu...je pravda, že se k nim chodí jen pokochat a aby měl dobrý pocit, že něco pro ně udělal, tak je vždycky přepočítá ...a pak jde zpátky ke stolu. Má výhodu, že pracuje doma. Mastnáček asi dojíždí
Mastnacek asi nepracuje na počítači, pracuje u ovcí a k počítači se chodí pokochat. V tom bude ten rozdíl . Já se ke kozám taky ustrojím jinak než k počítači. To neustálé převlékání mě nebaví, ale bez toho bych brzy vypudila svého muže, který taky na počítači pracuje .

Eh, radsi nereste moji praci, internet je malej jak jsem se nedavno presvedcil :).
Prosím o pomoc. Ovce mě minimálně 12 hodin ležela asi na zádech a na boku, když jsem ji obrátil měla bouli na krku co mám dělat? Aha, odpovím si sám. NIC = metoda dle masňáčka.
Opravdu tleskám! Dobrá rada nad zlato.
(A do nepřirozené polohy se mě v lese podařilo umístit stromeček, viz obrázek, tak že vás zklamu

Dost velkej parez, ze by se neslo tak uplne ohnout do neprirozene polohy?
Porad cekam na nejakou lepsi radu nez ihned volat veterinare. Pochechtavat se umite ale radu nad zlato nevidim. Jestli zadnou nemate, tak uz mlcte, protoze v tomhle pripade neradite o nic lip nez ja.
profesor1
napsal(a):
Prosím o pomoc. Ovce mě minimálně 12 hodin ležela asi na zádech a na boku, když jsem ji obrátil měla bouli na krku co mám dělat? Aha, odpovím si sám. NIC = metoda dle masňáčka.
Opravdu tleskám! Dobrá rada nad zlato.
(A do nepřirozené polohy se mě v lese podařilo umístit stromeček, viz obrázek, tak že vás zklamu
Už Vás vidím ako keby sa to stalo vám ako urgentne hneď ako ovcu obrátite voláte veta, dávate obsah boule na rozbor atď... SciFi :D. (nejaké dva dni počkať tú ovcu nezabije). Dnes máte nejakú mrzutú náládu :P.

Kdepak, on by ji na miste podriznul, drsnak :) a mlady by osobne odkojil = nejvetsi drsnak :)
Ted si rikam jeslti jsem to popsal spravne, ta boule nebyla jako nejakej absces, ale podobne jako kdyz zacne otejkat celist, pod kuzej pod drzkou. No nic, ovce funguje dal, profesor ma duvod popichovat a venku uz nechcije.
Videl bych to na nepodarene "jaro"... jak se u nas na severovychode rika...asi mu nedala :).

Eh, radsi nereste moji praci, internet je malej jak jsem se nedavno presvedcil :).
Omlouvám se, to nebylo ze zvědavosti. Beru zpátečku.
profesor1
napsal(a):
Vy jste opravdu IT ydýt.
Vy ani nepřemýšlíte, že to muselo mít nějakou příčinu, že není boulička jako boulička....... Jo ovce se vám z toho MOŽNÁ dostala bez následků, ale určitě se to nemůže brát jako pravidlo!
Co bych poradit? No určitě s čistším svědomím - volejte veta, než - nechte ji tak, za dva dny to zmizí.
KDYŽ UŽ BYCH TEDA RADIT MUSEL! Protože váš popis problému je tak povrchní, že se z toho závěr udělat nedá.
A už nebavte, zapínám naviják, beru húsgvááárnu a hurá do lesa si vyčistit hlavu od.....
Tohle (výše) jste moniko nečetla?
Taky jsem psal že s vetem "nekamarádím". Nepamatuji si kdy jsem ho volal! Navíc to mám zařízené tak, že si tvrdý sparťanský typ chovu můžu dovolit, tak že ovce sem, ovce tam!
(letos zatím z 40 ks dospěláků jeden úhyn + 3 jehňata. Ani Kč za veta, ani Kč za nějaký vitamím, jádro, granule.... Tak že u mne dobrý
Tady nejde o mne, ani o nikoho kdo se trošku v chovu vyzná. Ale pokud si tohle přečte "neználek" tak potěš koště!
Za další, kdyby tohle napsal někdo jiný po těch 12 hodinách, tak by jsme ho všichni sprdli že tak dlouho čekal. Navíc první co by bylo tak by to chtělo přesnější popis včetně fota nějaké té boule.
Na tenhle NEDOKONALÝ A POVRCHNÍ popis problému... kdo chce něco radit?!?! - tohle ať si přečte i ten IT ýdýt, snad pochopí konečně.
Řešíte tady koprolky, zjišťování březosti ultrazvukem, injekční podávání nevím čeho všeho a nevím co ještě a najednou vám peníze za veta vadí?
profesor1
napsal(a):
Tohle (výše) jste moniko nečetla?
Taky jsem psal že s vetem "nekamarádím". Nepamatuji si kdy jsem ho volal! Navíc to mám zařízené tak, že si tvrdý sparťanský typ chovu můžu dovolit, tak že ovce sem, ovce tam!
(letos zatím z 40 ks dospěláků jeden úhyn + 3 jehňata. Ani Kč za veta, ani Kč za nějaký vitamím, jádro, granule.... Tak že u mne dobrý
Tady nejde o mne, ani o nikoho kdo se trošku v chovu vyzná. Ale pokud si tohle přečte "neználek" tak potěš koště!
Za další, kdyby tohle napsal někdo jiný po těch 12 hodinách, tak by jsme ho všichni sprdli že tak dlouho čekal. Navíc první co by bylo tak by to chtělo přesnější popis včetně fota nějaké té boule.
Na tenhle NEDOKONALÝ A POVRCHNÍ popis problému... kdo chce něco radit?!?! - tohle ať si přečte i ten IT ýdýt, snad pochopí konečně.
Řešíte tady koprolky, zjišťování březosti ultrazvukem, injekční podávání nevím čeho všeho a nevím co ještě a najednou vám peníze za veta vadí?
Čítala, však som to aj myslela ironicky s tým vetom a preto som písala že scifi Je pravda že chýbal lepší popis "boule" ideálne foto, ale aj tak si myslím že z toho robíte vedu lebo sa máte tak vrucne radi Buď vŕta do vás on alebo vy do neho na striedačku...a neni toho múdrejšieho čo by ustúpil :P.

Prosim te profesorskej, odskoc si na senik a bude klid, uz je to trapny.
Jediny povrchni byl popis ty boule a to jsem ted sam priznal ze jsem to nenapsal hned.
Vsechno ostatni bylo popsany podobne, tak nevim kde furt hledas problem. Tydyt ses ty sam, protoze z tebe nic rozumnyho doted nevylezlo. Chapu ze kdyz to tlaci je to neprijemny pro chlapa i jeho okoli, tak s tim neco udelej, nebo to nevezme konce. Nevim cos ty delal za praci, napis to sem at ti taky muzu neco peknyho vymyslet. Profesor to nebude ani zdaleka. Jeste sem zkopiruju ten podle tebe NEDOKONALE POVRCHNI POPIS :)
Bachor pracuje, prezvykuje, zere. Zkousel jsem prosahat bricho jestli mlady reagujou tak slaba odezva tam byla ( jeste ji pujdu dukladnejs prohmatat ). Ale co me trochu strasi ze ma pod krkrem malou boulicku asi 2cm v prumeru. Sliznice cerveny, bobek suchej.
Dopln co tam jeste chybi krome odberu krve, koprolky a steru, pitvu zminovat nebudu. Moh jsem taky napsat ze ovceka vypadala smutne, ty voe :)
A jeste dodam tech dvanact hodin minimalen takhle lezela, protoze jsem se vracel okolo 21 domu a rano po devaty jsem ji nasel. Klidne mohla lehnout i prez den byl jsem pryc od 13:00.

Covece ja se za sebe obcas stydim ze se tady s nejakym... hasterim, ale rikam si, porad jsem jeste mladej blb. Ale ze nekdo o generaci starsi se chova minimalne stejne, to me zarazi a utesuje me to:) Chudak ten kdo bude hledat info o boulicce u povaleny ovce ten se dozvi :).

Mastnacku, profesore, díky za to koření, i když tak jste to asi nemysleli. I muži mají své dny .
napsal(a):
Těžko můžete s vůní z chlivku mezi lidi k PC.

Presne taaaaaaaaak...

Tak ovce je v pohode, nejspis bude mit trojcata protoze si dava na cas :).

napsal(a):
Tak ovce je v pohode, nejspis bude mit trojcata protoze si dava na cas :).
napsal(a):
Mastnacek asi nepracuje na počítači, pracuje u ovcí a k počítači se chodí pokochat. V tom bude ten rozdíl . Já se ke kozám taky ustrojím jinak než k počítači. To neustálé převlékání mě nebaví, ale bez toho bych brzy vypudila svého muže, který taky na počítači pracuje .
Uprchlíci baví...