Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.87
Zdravím,
nevíte kde bych mohl najít na netu info ohledně KU, co je třeba splnit abych mohl své kozy do KU zařadit atd. A ještě, mám kozy hnědé krátkosrsté s Pop, kde můžu najít jaké dotace se na ně vztahují?
Děkuji všem ochotným za odpověď :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
nevíte kde bych mohl najít na netu info ohledně KU, co je třeba splnit abych mohl své kozy do KU zařadit atd. A ještě, mám kozy hnědé krátkosrsté s Pop, kde můžu najít jaké dotace se na ně vztahují?
Děkuji všem ochotným za odpověď :)
Nenapsal jste kolik koz máte. Do KU můžete zařadit každou kozu,nemusí mít PoP ale musí být nejméně 3. Na hnědou kozu s PoP,zařazenou do KU,můžete získat dotaci na genetické zdroje a dotaci na KU na každou kozu do ní zapojenou. Za KU zaplatíte do 10 koz ,600,-/kozu a od 10 koz je cena 400,-. Od státu dostanete dotaci za KU na každou zařazenou kozu 288,-. Dotace na národní plemena (hnědá krátkosrstá a bílá krátkosrstá) je 700,-/koza. Dotazy vám zodpoví na Schoku. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.27
A nevíte, jak je to u ovcí ? Nebo jsou stejné podmínky jako u koz ? :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.160
To opravdu netuším,zavolejte si na SCHOK. Roklanka
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, na koho z Schok bych se měla obrátit? Mám hnědé kozy s nárokem na Pop, chtěla bych, aby Pop dostaly a chtěla bych je zařadit do kontroly užitkovosti. Dále by mě zajímalo, co je to kontrola zdraví, vím jen, že něco takového existuje, ale nepodařilo se mi najít žádné další informace. Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale stránky Schok jsou bohužel dost nepřehledné.
xyzabc
napsal(a):
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, na koho z Schok bych se měla obrátit? Mám hnědé kozy s nárokem na Pop, chtěla bych, aby Pop dostaly a chtěla bych je zařadit do kontroly užitkovosti. Dále by mě zajímalo, co je to kontrola zdraví, vím jen, že něco takového existuje, ale nepodařilo se mi najít žádné další informace. Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale stránky Schok jsou bohužel dost nepřehledné.
Plemenné knihy koz
Svaz chovatelů ovcí a koz z.s. pracoviště Praha, Samcova 1, 110 00 Praha 1, tel: 284 680 019, eml: pkkoz@schok.cz vedení plemenné knihy koz
Kontrola zdraví bude pravděpodobně, povinný odběr krve.
Odběry krve jsou státní zakázka a platí se vetovi jen za vzorkovnice a dopravu. Ne každý veterinář jí dělá,chce se to zeptat. Jinak na hnědou krátkosrstou kozu ,zařazenou do genových rezerv bylo loni placeno toto.
Okozlená koza s PoP v tom roce 700,- /rok
Kozel 20,-/ krmný den
KU 288,-/ks
Za KU ovšem svazu platíte,cena se odvíjí od počtu koz.
1 -9 koz 600,-ks
10 a více 400,-/ks