Ovčí pletivo - jaké vybrat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2015 21:19
roxman

XXX.XXX.101.188

Dobrý den,

chci se zeptat, které z těchto dvou ovčích pletiv by jste mi doporučili pro kamerunské ovce?

1. Vysoké 114cm - svislý drát každých 15cm - 12 vodorovných řad drátů

2. Vysoké 120cm - svislý drát každých 30cm - 10 vodorovných řad drátů

Obě jsou ze stejně tlustého drátu, ale u 2. Je výrazně nižší cena.

Předem díky za reakce.

7.1.2015 09:38
peetr

XXX.XXX.238.140

Dobrý den, z mého pohledu je pro kamerunky úplně jedno, které vyberete. Výšku 114 i 120cm Vám skočí kdykoli bude chtít, když se nebude v ohradě cítit dobře, když necháte zahražené vykousat na kořeny a kolem dokola za pletivem bude zeleného dost. S tou hustotou pletiva Vám neporadí asi nikdo, to si budete muset vyzkoušet ale vzhledem k tomu, že kamerunky jsou drobnější a tudíš všelikam strčí téměř jakoukoli část těla, volil bych hustější. Už i kvůli jehňatům. Také bude asi záležet na faktu, jakou plochu budete plotit.

7.1.2015 10:06
berrynator

XXX.XXX.224.181

Pokud tyto pletiva nedoplníte el.ohradníkem, tak je podle mě skoro jedno, jaké koupíte, protože zničí obě, protože pro ně nebude žádný problém prostrčit pletivem hlavu, u kamerunek bych se navíc obával toho, že se budou zachytávat za pletivo rohy, což může být dosti nebezpečné. Pokud bych uvažoval pouze o ohradě z pletiva, tak bych se raději poohlížel po pletivu s menšími oky, tedy lesnické. U známého jsem něco podobného viděl, nicméně ten si nechal takové pletivo udělat na zakázku, dříve používal pletivo lesnické, které ohnul, aby nebylo tak vysoké. Nicméně vždy se musí vycházet z místních podmínek, pokud chcete ohradit takové místo, kde vám za plotem poroste normálně tráva, tak máte téměř 100% jistotu, že vám ovce dříve nebo později začnou do pletiva strkat hlavy, pokud za plotem nic chutného k sežrání nebude, tak by se možná dalo uvažovat i o klasických ovčích pletivech.

7.1.2015 10:42
roxman

XXX.XXX.101.188

Tak to jste mě zaskočili. Já jsem myslel, že ovčí pletivo je pro kamerunské ovce dobrá volba. Myslíte, že je el. Ohradník lepší volba? Jak by měl být pro kamerunky silný? Doporučejete ohradník z lanka, nebo nějakou el. Síť?

7.1.2015 11:11
maris81

XXX.XXX.44.119

Pokud jde o elektrický ohradník pro ovce, zde bys se mohl inspirovat: https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1850119/zdroj-impulzu-pro-elektricky-ohradnik-ovce

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2015 19:19

Do varianty 2 bych nešla u ovcí ani koz. Svislé jsou velice daleko od sebe a drát není dost silný, aby ho zvířata neohnula, takže si můžete být jist, že jím budou zvířata prostrkovat hlavu a nejspíše později i zvětšenými dírami procházet..
Jaký "spolehlivý" typ ohrad použít se tu řeší neustále, ale někteří jedinci si poradí prakticky se vším... Jako dobrý tip se mi zdála kombinace ovčího pletiva s předsunutou řadou el. Ohradníku - u některých útěkářů funguje (zamezí prostrkování hlav a také skákání nižších ohrad).
Hhippie.

7.1.2015 20:19
motýlem

XXX.XXX.192.99

Já osobně mám pro kozy 150cm lesní pletivo s třema předsazenýma řadami drátů, plus nechal jsem delší kůly s možností dát nahoru ohradníkovou pásku, jen jako optickou zábranu.Teda dráty mám jen dva a jedna řada pásky, ale tu nedoporučuji a ani lanko, protože postupem času se těma impulzama začaly ty drátky propalovat a v těch spojích dochází ke ztrátám, nehledě na pevnost a vodivost, takže pokud je ohradník natrvalo, tak za mě drát.

7.1.2015 20:42
roxman

XXX.XXX.101.188

Nakonec jsem ovčí pletivo zavrhl po pročtení různých témat v diskuzi. Část ohradím dřevěnou ohradou ve které bude zevnitř ještě el. Lanko a větší část, kam je budu vypouštět na pastvu ohradím 4 řadama el. Lanka nad sebou.

8.1.2015 19:58

Zkuste ještě promyslet to lanko - sice je nejlevnější (tedy, možná je dražší než drát, u toho ceny nevím), ale mám za to, že se právě probíralo, že má velký odpor, ztráty a nízkou životnost.. (viz příspěvek od "motýlem").

9.1.2015 18:04

Pro skakavce je to na prd, ja to vidim na lesnicky 160cm a predsadit bud prodlouzenyma izolatorama nebo dalsi kuly elektrikou. Mel jsem vloni problem, zdrhaly me, ale ne horem, ale podlezly i drat 10cm od zeme. Co sla nejstarsi ovce do klobas tak se zatim nenasla "nahradnice" v podlejzani. Neky i zapomenu zapnout elektriku kdyz od nich odchazim a ani je nenapadne zkouset. Jina to je pak kdyz se to zacne prskat a rijet.

Dlv

14.4.2015 20:50
Dlv

XXX.XXX.117.117

Mám 3 kamerunky za 120 cm ovcim pletivem bez ohradniku už dva roky a nemám problém s uteky. A to i pokud je za plotem výrazně více trávy než v 1000m2 velkém výběhu. U země je pletivo hustší aby tam neprolezali slepice.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2015 17:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

roxman napsal(a):
Dobrý den,

chci se zeptat, které z těchto dvou ovčích pletiv by jste mi doporučili pro kamerunské ovce?

1. Vysoké 114cm - svislý drát každých 15cm - 12 vodorovných řad drátů

2. Vysoké 120cm - svislý drát každých 30cm - 10 vodorovných řad drátů

Obě jsou ze stejně tlustého drátu, ale u 2. Je výrazně nižší cena.

Předem díky za reakce.

Já mám pro # SUFFOLKY# pletivo z Vimperku a dopravu mi dovezli zdarma (já mel peltivo cca za cenu množství - bral jsem 50Kusu rolí po 50m a vyšlo mi to 50m asi na 600Kč sleva za odběr více ks) http://www.e-pletivo.cz/obchod/lesni-ovci-pletiva/ovci-pletiva/ovci-uzlikove-pletivo-120cm/ + nákej ten vrták a zatoukač možno vybrat :)
P.Jahoda.

Paloucek

21.4.2015 21:22
Paloucek

XXX.XXX.154.182

Zdravim. Mohu se zeptat jake jste daval sloupky k ovcimu plativu? Vyska, prumer, zapusteni a material?

Neregistrovaný uživatel

22.4.2015 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Paloucek napsal(a):
Zdravim. Mohu se zeptat jake jste daval sloupky k ovcimu plativu? Vyska, prumer, zapusteni a material?

JÁ JSEM MNĚL AKÁTOVÉ KŮLY 2M A TLOUKL JSEM JE ASI 80CM DO ZEMNĚ A 3-4M OD SEBE JAKL KDE

Paloucek

22.4.2015 18:07
Paloucek

XXX.XXX.154.182

Diky za info. Zkousel jsem poptat u Wiremetal a tam mi to nabidlo pozink 38mm a to mi prijde hodne slabe. Asi pujdu take do drevenych min.prumer 100mm a jak pisete 2m dlouhe.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2015 18:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Paloucek napsal(a):
Diky za info. Zkousel jsem poptat u Wiremetal a tam mi to nabidlo pozink 38mm a to mi prijde hodne slabe. Asi pujdu take do drevenych min.prumer 100mm a jak pisete 2m dlouhe.

A nebo jsem ještě použil dubové kůly. ty traké 2m.

22.4.2015 19:35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nebo jsem ještě použil dubové kůly. ty traké 2m.

To jste bohac :) 3-4m od sebe to je plytvani, pokud teda nemate ohradu dokolecka dokola.).

Neregistrovaný uživatel

22.4.2015 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

No to boháč nejsem ale mněl jsem kuli za velice výhodnou cenu tak proč to nebrat že?

Neregistrovaný uživatel

22.4.2015 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Kůl se pohybuje kolem 150.- (akátový) a já je mněl cca za 75.-.

Přidejte reakci

Přidat smajlík