Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2015 17:54
jonny

XXX.XXX.229.99

Dobrý podvečer, myslíte, že bude velký problém, pokud kozám, místo celého zrna předložím šrot?

Jde mi o to, jestli když mám navyklé kozy na 1 kg ječmene celého denně, změna by to byla taková že místo kila celého ječmene bych dal kilo šrotovaného ječmene, tak jestli by jim to nerozházelo trávení?Děkuji předem za Váš názor Jony.

15.1.2015 18:31
roklanka

XXX.XXX.45.36

Podle mne bude jediný rozdíl v tom, že to bude prášit, ale nikdy jsem kozám suchej šrot nedávala.

15.1.2015 18:38
jonny

XXX.XXX.229.99

roklanka napsal(a):
Podle mne bude jediný rozdíl v tom, že to bude prášit, ale nikdy jsem kozám suchej šrot nedávala.

Děkuju, smajlík já bych to vzal na hrubo, jen jestli to třeba nenastartuje průjem jsem myslel, trochu bych jim to zvlhčil, možná by to lépe využili, či myslíte, že mám zůstat u celého zrna?

15.1.2015 19:58
awery

XXX.XXX.171.2

Máte celý ječmen jen zrna, nebo i plevy?
Teoreticky by se šrotováním měla zvýšit využitelnost, tak bych možná zlomek ubrala.
Já dávám šrot namočený - zaprvé nepráší a zadruhé se jim lépe žere. Udělám z toho hodně hustou kaši a klidně přimýchám třeba i trošku granulí, ať to tolik nehltají.

15.1.2015 20:32
jonny

XXX.XXX.229.99

awery napsal(a):
Máte celý ječmen jen zrna, nebo i plevy?
Teoreticky by se šrotováním měla zvýšit využitelnost, tak bych možná zlomek ubrala.
Já dávám šrot namočený - zaprvé nepráší a zadruhé se jim lépe žere. Udělám z toho hodně hustou kaši a klidně přimýchám třeba i trošku granulí, ať to tolik nehltají.

Máme jen zrna, takže bez plev Jony.

16.1.2015 08:15
malá koza

XXX.XXX.209.105

Dobrý den, je lepší začít s menším množstvím šrotu. Oni si zvyknou rychle. Já podávám šrot se strouhanou řepou, mrkví. Samotný šrot jenom vlhčím, aby se udělali hrudky. Naše holky kaši nechtějí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík