Kurzy výroby sýra a zpracování mléka ve Východních Čechách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2015 10:22
pepa.m

XXX.XXX.148.133

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jestli mi můžete doporučit dobré kurzy s praktickou ukázkou/ozkoušením, kde se člověk dozví o výrobě sýra a dalších možnostech zpracování mléka v domácích podmínkách?

Ideální je samozřejmě to, aby to nebylo daleko, proto se ptám na Východní Čechy, my jsme od Žamberka.

Děkuju, Pepa.

16.1.2015 13:06
pavlinkos

XXX.XXX.228.185

Ahoj, asi neporadím v těch Čechách nevím , já jsem byla na Slovensku, blízko Rimavské Soboty a bylo to naprosto super!Přímo na farmě, vcšechno jsme si mohli vyzkoušet, od dojení po konečnou výrobu, ochutnávali jsme domácí výrobky, i naše, nemůžu si vynachválit, paní je naprosto pohodová, vstřícná, moc jsem se tam naučila, fakt skvělé...

16.1.2015 13:07
pavlinkos

XXX.XXX.228.185

Ahoj, asi neporadím v těch Čechách nevím , já jsem byla na Slovensku, blízko Rimavské Soboty a bylo to naprosto super!Přímo na farmě, vcšechno jsme si mohli vyzkoušet, od dojení po konečnou výrobu, ochutnávali jsme domácí výrobky, i naše, nemůžu si vynachválit, paní je naprosto pohodová, vstřícná, moc jsem se tam naučila, fakt skvělé...

16.1.2015 18:49
ralfa

XXX.XXX.196.175

Nahodu nejaky kurz v jihomoravskem kraji? Take bych se rada nejakeho zucastnila a priucila...Kdyby nekdo nahodu vedel, budu rada za kontakt, info..

20.1.2015 19:44
pepa.m

XXX.XXX.225.30

Tak jsme nakonec byli u Vojty Tomse u Litomyšle. Bylo to sice celé na rychlo a šli jsme do uplně neozkoušeného a ani jsem nehledal reference na jeho kurzy, ale bylo to vážně skvělé.

Moc se mi líbil jeho přístup, který je opravdu odborný. Koletiv byl taky super a vše jsme si ozkoušeli, mohli se ptát uplně na vše a vše bylo zodpovězeno.

Můžu vřele doporučit, prý další kurz bude kolem 25. Dubna a je na 2 dny.

Ozkoušeli jsme si výrobu korbáčků, jogurtu, tvarohu, riccotone, farmářského sýra a pak jsme dělali každá skupinka jeden z polotvrdých. My Jacka, další Čedar a Asiago.

Je super, že tam měl i mnoho vybavení, které se dalo na výrobu nakoupit.

Více o něm, jeho výtvorech atd najdete na facebooku ve skupině Výroba sýra a nebo na www.syrar.cz... No třeba to nebude bráno jako reklama, ale jen jako super reference.

Přidejte reakci

Přidat smajlík