Dobrý den chci se zeptat dá se podle břicha poznat přibližně počet mimin?Na fotkách je naše Adel 1, 5 měsíce před porodem.Loni měla dva velké kluky a vypadala přesně takhle.Jenže to bylo těsně před porodem.Všichni mě straší čtyřčaty!No mám docela strach už teď se jí s tím břichem blbě vstává.Co bude ještě za ten měsíc.Proto se ptám jaké máte zkušenosti Vy s maminama údernicema?Můžete přidat i fotečky pro porovnání.Jinak ta vedle je prvnička co by měla rodit o dva dny dřív než Adéla.Díky za odpovědi Bára.
Dobry den ja netypuju ale jen tak mimo soutez tri?... Jelikoz mam doma podobny problem u dvou kozen... Jedna mela loni... Letos ma to bricho take tak velke... A ma 7 tydnu do porodu... Loni jsem typovala tri, ale ona je navic takova celkem usechtile jemna, takze by to do ni nikdo nerekl... to same mam jeste u jedne prvnicky ale to je krizenka buracka a je dominantni a nenazrana a to je teda pekne siroka koule...ta ma 6 tydnu do porodu tak jsem zvedava
... Myslim ze podstatnym parametrem je jeste bricho ze spodni linie... Tj... Jak je vystouple oproti hrudniku...
Dobrý den, loni jsem řešila problém, jestli je koza březí. Břicho se mi nezdálo tak velké. Nešla zasušit a místo toho začala přidávat na výrobě. Pohyby jsem nikdy žádné necítila. Před tím rodila jedináčky. Nakonec porodila 3 holky, kolem 3, 5kg, o dva dny později. Byl to její 4 porod. Jiná koza byla širší než delší, chodila už po spárkách, jak byla těžká. Přenášela 6dní měla dvojčata. Holka 5kg, kluk 6kg. Před tím měla trojčata a břicho měla menší.
Těžko říci, kolik jich bude. Koze, která už rodila se rychleji vytahuje břicho. Důležité je, aby bylo všechno v pořádku.
Holky si z nás prostě dělají srandu.
To jo, s tou srandou... Mám kozla ve stádě, takže nevím datum. A je to celkem zajímavé. Jedna koza už 14 dní vemeno až na zem, břich skoro žádný, hladový jámy má prostě skoro pořád. Březost na ní nebyla skoro nikdy ani vidět. Vemeno tuhý, ona v pohodě. Tak poslední týden - zvýšená pozornost- a co myslíte? Od té doby už TŘI porody. ! A ona je pořád celá... Uffff.