Zdravím ve spolek. Včera jsem komunikoval s paní z regionálního odboru SZIF o dotacích za rok 2014 a když prohlížela můj účet v jejich systému, zmínila přednostně, že u mě nebyla ještě po dvou letech (hobby)hospodaření žádná kontrola. A tak bych skoro i nějakou očekával. Vlastním plemenného berana, 14 oveček starších jednoho roku (2VDJ) a k tomu patřičnou výměru registrovanou v LPIS. Ovečky eviduji elektronicky v programu Registr ovcí, chybějící úšní známky jsem právě objednal v podobě duplikátů, vše je vysečeno nebo vypaseno... Na co si dávat ještě pozor? Napadá mě pastevní deník, ale mám více méně jednu oddělenou louku za vsí na sušení sena a na zbytku pasu. Takže mám jen jednu pastvu. Je třeba pastevní deník i v tomto případě? Neměl by někdo nějaký mustr? Předem děkuji za reakce. M.
maris81
napsal(a):
Zdravím ve spolek. Včera jsem komunikoval s paní z regionálního odboru SZIF o dotacích za rok 2014 a když prohlížela můj účet v jejich systému, zmínila přednostně, že u mě nebyla ještě po dvou letech (hobby)hospodaření žádná kontrola. A tak bych skoro i nějakou očekával. Vlastním plemenného berana, 14 oveček starších jednoho roku (2VDJ) a k tomu patřičnou výměru registrovanou v LPIS. Ovečky eviduji elektronicky v programu Registr ovcí, chybějící úšní známky jsem právě objednal v podobě duplikátů, vše je vysečeno nebo vypaseno... Na co si dávat ještě pozor? Napadá mě pastevní deník, ale mám více méně jednu oddělenou louku za vsí na sušení sena a na zbytku pasu. Takže mám jen jednu pastvu. Je třeba pastevní deník i v tomto případě? Neměl by někdo nějaký mustr? Předem děkuji za reakce. M.
No tak pokud pomineme podminky stanovene dotacnimi tituli.
Zalezi na co se zameri.
U zvirat: vysetreni krve u berana, dale podminky kde jsou ovce- ustajeni, napajeni, jak jsou krmeny, krmeni - kvalitu a uskladneni, osetrovani-lekarnicka- omracovadlo..., nakladani s kadaverem, krizove plany- kontakt na veterinare.
Pokud pujdou na pozemky projdou si je s GPS a propocitaji i mista kolem sloupu, uvrati a u stromu... Kam ukladate hnuj a jak s nim nakladate.
Tak pastevní deník mám již hotový. Vycházel jsem z tohoto vzoru: http://eagri.cz/public/web/file/163781/PastevniDenik.pdf
Pokud jde o vyšetření krve plemenného berana, tak to by dle mě dostupných informací mělo být pouze při chovu v kontrole užitkovosti, což já nemám. Ovce jsou celoročně na pastvě, jedinou stájí je jim starý včelník. Krmelec, napájení, uskladnění sena, to vše asi OK. Lékárničku ani omračovadlo nevedu. Kontakt na veterináře ano. Hnoje je pouze minimum z toho včelníku a ten občas dovezu ke známému na kompost, tak nevím, jestli se s tímto kontrola spokojí... Díky moc za informace. M.
maris81
napsal(a):
Tak pastevní deník mám již hotový. Vycházel jsem z tohoto vzoru: http://eagri.cz/public/web/file/163781/PastevniDenik.pdf
Pokud jde o vyšetření krve plemenného berana, tak to by dle mě dostupných informací mělo být pouze při chovu v kontrole užitkovosti, což já nemám. Ovce jsou celoročně na pastvě, jedinou stájí je jim starý včelník. Krmelec, napájení, uskladnění sena, to vše asi OK. Lékárničku ani omračovadlo nevedu. Kontakt na veterináře ano. Hnoje je pouze minimum z toho včelníku a ten občas dovezu ke známému na kompost, tak nevím, jestli se s tímto kontrola spokojí... Díky moc za informace. M.
Pokud mate plemeneho berana (s POP - jiny ani nejde) a berete na nej prizpevky na krmne dny jste povinen kazdy rok udelat- veterinar jenz ma smlouvu s KVS odber krve. Pokud jsou ovce celorocne na pastve tak bacha na mista ktera nejsou s TTP (vyslapane a rozbahnene) i o ty mohou ponizit vymeru pokud jsou velka. Je to na tech co Vas budou kontrolovat protoze je spousta zakonu a narizeni...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kam jsme se to dostali...
jírab
napsal(a):
Je na hranici louky a remízku, teď tam ale není nic, po zimě tam hnůj vyvezu, přes léto něco ještě přidám a na podzim se to zase zlikviduje (sám a pomůže i soused). Zdá se mi to úplně přirozené, v okolí není žádný zdroj vody, ani potok, nebo tak něco. Tak snad tím nic neporušuju.
Hlavne pozor na ty vodotece, zdroje vody ( studny, prameny) a pak zastavbu ci svazite pozemky... A nemaji radi pokud je to na jednom miste takze stridat.