Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2015 03:20
ssuchos

XXX.XXX.255.114

Dobrý den, večer ve 23:00 se mi začala bahnit prvnička suffolk, moc jí to nešlo, tak jsem do ní sáhnul a jehně bylo otočené koncem pánevním, vytáhl jsem ho teda, ovce se mu začala věnovat, olizovat ho a mezitím si vytlačila druhé jehně sama, oba byli beránci, první, ten kterého jsem tahal vážil 5, 2 kg a druhý 1, 8 kg, byl proti prvnímu jako čmeláček, když ovce oba olízala, zvedli se a šli pít, každé z jednoho struku, ovce oběma držela, ale ten větší začal potom jakoby zvracet, smrdělo to jako lidské zvratky a prostě mléčná pěna od pusy, pak se uklidnilo a šlo pít znovu, nic už se nedělo, ovce i s jehňaty si lehla a byl klid, šel jsem si teda lehnout a teď jsem šel na kontrolu a větší jehně bylo mrtvé, s těmi ¨zvratkami¨u tlamičky, nevíte čím by to mohlo být způsobeno? Bylo od začátku větší a mělo více sil, malý Čmelda je proti tomu úplně v pořádku a už se přidružil do školky k ostatním jehňatům a beranovi.
Díky za rady Zdeněk.

26.1.2015 06:37
bischof.vlastimil

XXX.XXX.33.45

Dobre rano, to ze je i takovy rozdil v jehnatech z jednoho porodu neni neobvykle. S tim ze by jehne zvracelo jsem se jeste nesetkal ale napadlo me jestli se pri piti nedostalolezivo so spatne trubice to by pak trosku odpovydalo na otok plyc...
Ja vzdy z vlastnich zkusenosti rikam ze nejkrytictejsi je prvni mesic.
Ale preji Vam at se dari.

26.1.2015 07:36
ssuchos

XXX.XXX.255.114

No právě to se nám taky zdálo, jestli se nějak nenalokalo mleziva, ale byl to opravdu zápach jako žaludeční šťávy, tak opravdu nevím, každopádně ten malý zatím prospívá, tak aspoň ovenka nesmutní. Zdeněk.

26.1.2015 08:03
lilo

XXX.XXX.201.210

...jestli slo koncem panevnim, tak bylo pravdepodobne zalite...tady cituji co povazuju za pricinu... A asi by to odpovidalo i tem pachnoucim zvratkam... " Vdechnutí plodové vody během porodu. Malé množství je běžné a klinicky nevýznamné. Masivní aspirace je spojena s asfyxií plodu. Při asfyxii odchází střevní obsah – mekonium, které se skládá z elementů spolykané plodové vody a žluči. Příčinou je nejčastěji porucha placenty nebo pupečníku. Snížený přívod kyslíku placentou vede k dušení, které nastartuje předčasné dýchací pohyby.".

26.1.2015 08:37
bischof.vlastimil

XXX.XXX.33.45

lilo napsal(a):
...jestli slo koncem panevnim, tak bylo pravdepodobne zalite...tady cituji co povazuju za pricinu... A asi by to odpovidalo i tem pachnoucim zvratkam... " Vdechnutí plodové vody během porodu. Malé množství je běžné a klinicky nevýznamné. Masivní aspirace je spojena s asfyxií plodu. Při asfyxii odchází střevní obsah – mekonium, které se skládá z elementů spolykané plodové vody a žluči. Příčinou je nejčastěji porucha placenty nebo pupečníku. Snížený přívod kyslíku placentou vede k dušení, které nastartuje předčasné dýchací pohyby.".

I toto je možne ačkoli jsem si říkal ze pokud to nebylo hned po porodu a v původním textu se mi zdálo ze uplynulo dost času.

26.1.2015 12:25
ssuchos

XXX.XXX.207.233

No od porodu po první "zvracení" uplynulo asi 45 minut, po prvním napití to bylo v pořádku, ale pak se to nějak "podělalo", prostě zrovna tenhle kus asi nebyl předurčen aby dělal radost do stáří.
Díky za rady Zdeněk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík