Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2015 11:16
pavlinkos

XXX.XXX.141.164

Zdravím všechny a děkuju za odpovědi na mé předešlé otázky, jsem začátečník, takže mám další, ať zkoumám jak zkoumám, pořád se mi zdá, že moje 4 březí kozy nemají skoro žádná vemínka, budou mít od 20.3. První kůlzlata, je jim rok a půl, je to normální a vemínka se jim nalijou až před porodem?

28.1.2015 11:26
bischof.vlastimil

XXX.XXX.32.62

pavlinkos napsal(a):
Zdravím všechny a děkuju za odpovědi na mé předešlé otázky, jsem začátečník, takže mám další, ať zkoumám jak zkoumám, pořád se mi zdá, že moje 4 březí kozy nemají skoro žádná vemínka, budou mít od 20.3. První kůlzlata, je jim rok a půl, je to normální a vemínka se jim nalijou až před porodem?

Myslím ze ještě máte čas. Ohledně veminek je to vždy osemetne mám kozu ktera má celý rok, vemeno, a u jiných zas se nalije tak měsíc před porodem. Ale stalo se mi i že se veminko u prvnicky nalilo az v den porodu.

28.1.2015 11:36
roklanka

XXX.XXX.45.138

Prvničky se nalévají rúzně a nejenom prvničky. Mám tu dvě prvničky a jedna vemínko už má a druhá ještě ne, obě mají termín v ¨únoru (koncem měsíce). Takže vaše prvničky mají ještě dost času.

28.1.2015 12:21
jecmi

XXX.XXX.160.98

Roklanko, jak Tvoje prvničky povětšinou přijímají kůzlata? Díky za info. J.

28.1.2015 12:55
malá koza

XXX.XXX.209.135

Mám také zkušenost, že prvničkám se vemeno zvětšuje až později. Podobné je to s břichem. Kozám, které mi už rodily se po připuštění zvětšuje břicho rychleji a vemínka nalévají také dříve. Ale není to pevné pravidlo. Každá holka je jiná, každá březost i porod jsou jiné.

28.1.2015 13:00
jecmi

XXX.XXX.160.98

Ano, omlouvám se, že se ptám na i-fauně- nějak nemám jiný kontakt... Ale co prvničky a přijetí kůzlat - napití a starání se o ně. Některé porodí, olížou, ale pak na ně kukaj jako co mi to sem kdo prsknul a co po mě vlastně chce? Teď jsem měla jednu prvničku a ta dala kůzleti ráda napít, ale jen když jsem byla u toho. Jinak vůbec nevěděla - i myslela si pak, že jsem její kůzle- asi druhé... To bylo řevu, když jsem odcházela z chlíva... Trvalo to cca 3 dny, než mu dala sama.
Jaké zkušenosti máš Ty?
J.

28.1.2015 13:17
roklanka

XXX.XXX.45.138

Převážně jsou dobré matky, ale loni se mi stalo, že dala napít jen když jsem jí držela. Koukala na kozíka jako na ošklivého pavouka a prchala před ním.Chodila jsem jí držet a po 14 dnech se naučila, že jsem vlezla do chlívku a ona si rovnou namířila ke mě (později ke komukoliv kdo vstoupil), vrazila mi hlavu mezi kolena a dala mu napít, celé tři měsíce.Kdyby to nebyla velmi nadějná koza, už by tu nebyla, jsem na ní letos zvědavá a doufám, že jí to přejde.Toto se mi stalo poprve. Někdy je třeba trochu pomoc, neví si rady, ale to trvá pár hodin.

28.1.2015 13:35
pavlinkos

XXX.XXX.134.136

Moc díííky, tož to su klidná

Přidejte reakci

Přidat smajlík