Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2015 07:30
Gyx

XXX.XXX.8.129

Dobrý den,
měl bych jeden laický dotaz.
Jako každý rok si chci pořídit na jaře 2 ovečky na spásání zahrady - masné plemeno.
Na zkoušku bych chtěl k těmto dvěma koupit jednu kamerunskou ovci.
Je to možné? Bude ovce přijata do stáda, nebude nějak tyranizována od obouch jiných ovcí?
Děkuji za odpověd.

2.2.2015 08:15
peetr

XXX.XXX.238.140

Dobrý den, toto je velice individuální.
Myslím, že možné je všechno, bude záležet, jak si celou akci naplánujete.
Pokud jsem dobře pochopil a i ty masňačky kupujete každý rok znovu, pak by nemusel být takový problém, jako kdyby jste masňačky měl na pozemku léta a koupil k nim jednu kamerunku.
Pokud si to dobře promyslíte a termínově naplánujete tak, aby jste v jeden den přivezl všechny tři, bude to pro ovečky lepší. Dojel bych pro masňačky, ty bych zavřel někam do chlívku, přivezl bych kamerunku a na pozemek bych je pustil až všechny tři najednou, aby na něm některá nebyla dřív a neuplatňovala právo domácího. smajlík
Všeobecně jsou ale ovce méně teritoriální a hierarchiální než kozy.
Určitě bude také záležet jak staré koupíte kusy k sobě, pokud masné budou starší a kamerunka jehně, to jistě dobrotu dělat nebude. Sehnal bych si věkem všechny k sobě blízko.
Já bych Vaší obavu vůbec neřešil, myslím, že to bude v pohodě ale pokud chcete mít doma opravdu klid, popřemýšlel bych nad tím, jisté kroky v tomto podniknout můžete a máte možnosti a různá řešení.

2.2.2015 08:51
Gyx

XXX.XXX.8.129

Ovce kupuju každý rok nový a na podzim porážka.
Většinou jou tak 4 měsíce staré, tak by s tím snad neměl být problém.
Dík za odpověd.

2.2.2015 09:19
nadja

XXX.XXX.213.74

Mám stádo kamerunky, loni na léto jsme koupili jako posilu na vypásání dva masňáky. Se stádem se moc nesžili, většinou chodili zvlášť.

2.2.2015 15:09
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Pokud takto kupujete každý rok nové kusy, tak jsou, dle mne, lepší beránci masného plemene(suffolk např.) Dorostou do podzimu větší než ovečky, lépe se shání a jsou levnější. Dělali jsme to takto více let, a zkušenosti jen ty nejlepší.

2.2.2015 19:13
Gyx

XXX.XXX.117.1

Kamerunku chci zkusit, jak chutna maso.
Jinak beru vzdy beranky, tak snad se kluci nebudou hadat

Přidejte reakci

Přidat smajlík