Kůzle nepolyká, nepije

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2015 19:57
Tery1

XXX.XXX.24.1

Dobrý večer, po těžkém porodu v neděli narozené kůzle, nechce vůbec pít a ani pokud mu dáme mlíko do tlamy, tak nepolyká. Násilím otevírám tlamičku a vstřikuji stříkačkou, ale je úplně pasivní, na vemeno vůbec nereaguje. Máte někdo nějakou radu? Zítra mu píchne doktor nějaký vitamíny. Četla jsem o hadičce přímo do bříška, ale nic bližšího o tom nevím. Děkuji.

2.2.2015 20:18
awery

XXX.XXX.171.2

Dobrý den,
není kůzle podchlazené? zkuste jej zahřát, jestli to nepomůže. Ale může být i přidušené či nalokané a tam asi jedině sonda (nemám zkušenosti) a hlídala bych teplotu a dech, je zde riziko zápalu plic.

2.2.2015 20:40
Tery1

XXX.XXX.24.1

Děkuji, přišlo mi teplé leželo u mámy, přidušené asi bude, protože dva jeho sourozenci se narodili mrtví a po dlouhé době. No uvidíme jak se to vyvine, ale ani tou stříkačkou do něj moc nedostanu. Ráno bylo čilé, ale během dne se to zhoršilo.

2.2.2015 20:49
kelišová

XXX.XXX.155.253

Napilo se mleziva? Podat selen a nakrmit ho aspon tou stříkačkou a do tepla s ním.Mléko od mámy at má 39-40 stupnú.Můsíte to do něj dostat na silu ale opatrně.Jak moc zeslábne tak do rána nevydrží.

2.2.2015 22:55
awery

XXX.XXX.171.2

Následkem komplikovaného porodu může mít slabý / žádný sací a polykací reflex. Pokud ano, nedá se dělat nic, než bojovat a krmit násilně sondou. Pokud nevíte, váš vet, nebo zkušený chovatel v okolí by vám s tím mohl pomoci a vše ukázat.

3.2.2015 07:28
Tery1

XXX.XXX.24.1

Dobré ráno, děkuji, stále žije, zdá se mi to teď trochu lepší. Tak dneska uvidíme.

3.2.2015 09:14
kelišová

XXX.XXX.155.253

Napilo se od mámy nebo jste dokrmovali? Držím palečky.

3.2.2015 14:22
Tery1

XXX.XXX.24.1

Od mámy se nenapilo ani jednou, dostane vitamínovou injekci a proberem s vetem tu sondu. Moc děkuju.

3.2.2015 19:44
Tery1

XXX.XXX.24.1

Tak kůzle sice žije, dostalo nějaký antb. A vitamíny od veta, ale má nafouklé bříško a stále nepije, tak nevím jestli mu dát další dávku, mám ho doma, koza má strašně málo mléka, takže to bude taky problém.

3.2.2015 20:38
kelišová

XXX.XXX.155.253

Masírujte po každém jídle bříško.Mělo nějaké bobiky?

3.2.2015 20:56
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele v lete jsem odchovala mrnavyho srnce na kozim mliku... A oni to maji tak zarizene ze aby se mohly vyprazdnit tak je matky stimuluji olizavanim okolo genitalu a konecniku... A i dnes jsem si vsimla u cerstvych ovecek ze ono jakoze tlaci ale nic, zatrepe ocaskem a matka ho hned olizuje nacez zacne malinke kadit... Ten srnec to tak ma min prvnich 14 dni... Tak to zkuste... Jestli z neho smolka jde tak masirujt jemne ve smeru hodinovych rucicek levy bok smerem k panvi... A pak me jeste napadlo dat mu trochu odvar z kmina nebo zkusite treba hermanek... Proste neco co uvolni plyny a pomaha traveni..a jesre prilozit teplou plenu na brisko zkratka jako u miminka... Tak hodne stesti

4.2.2015 18:06
Tery1

XXX.XXX.24.1

Tak to bohužel nedopadlo, bylo opravdu hodně slabé, všem moc děkuji a přeji hodně chovatelských úspěchů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík