Kůzle se špatnýma nožkama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2015 13:55
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

Včera se nám narodily 2 kuzlata-podilove anglonubijky, kozicka je OK ale kozlik napada na predni nožky, jako by nemohl natahnout ten posledni koub u kopytek a chodi tak nejak po predni str.kopytek-nevite co je to za vadu ci nemoc ? dekuji.

4.2.2015 14:08
kosta

XXX.XXX.114.1

Jestli je kozlík velký a těžký tak je na svou váhu slabý.Když bude mít dost mléka tak se srovná.
Naše kůzlata někdy chodily po kloubech na předních nohách a za pár dní zesílily a bylo to dobrý.

4.2.2015 14:11
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

Ne kozlik je drobnejsi nez kozička ale je vyší než ona...narodil se jako druhy v poradi.

4.2.2015 14:15
kosta

XXX.XXX.114.1

Zkuste pár dní vydržet, hlavně aby mělo dost mléka a uvidíte.

4.2.2015 14:43
lilo

XXX.XXX.201.210

Podali jste selen? jestli se vam zda kuzle horsi rozhodne ho podejte...

4.2.2015 15:34
roklanka

XXX.XXX.45.11

Běžně se tomu říká překloubení, někdy se dávají dlahy, le může se to srovnat i bez nich.

4.2.2015 15:37
chovateka

XXX.XXX.46.231

Možná, že měl špatnou polohu a nožičku skrčenou.Stalo se se nám dvakrát, že mělo zkrácenou šlachu a podařilo semi masáží ztuhlou šlachu rozmasírovat.Ani nevím kolik dní, ala masírovala jsem s mastičkou a dost silně až přes moc.Povedlo se.Vloni zase jeden kozlík byl v mamině nacpaný, dokonce jsem musela nožičku v koze rovnat, abych ho vytáhla a druhý den jsem zjistila, že padá na kolínko, jak to měl zkrácený.Nožičku jsme pevně zadlahovali, aby mohl stát a za dva dny chodil i s dlahou.Nevím jestli po týdnu nebo déle jsme dlahu sundali a rošťák běhá do dnes bez problémů.Přidávám loňské foto.Blanča.

4.2.2015 17:24
mka

XXX.XXX.168.26

chovateka napsal(a):
Možná, že měl špatnou polohu a nožičku skrčenou.Stalo se se nám dvakrát, že mělo zkrácenou šlachu a podařilo semi masáží ztuhlou šlachu rozmasírovat.Ani nevím kolik dní, ala masírovala jsem s mastičkou a dost silně až přes moc.Povedlo se.Vloni zase jeden kozlík byl v mamině nacpaný, dokonce jsem musela nožičku v koze rovnat, abych ho vytáhla a druhý den jsem zjistila, že padá na kolínko, jak to měl zkrácený.Nožičku jsme pevně zadlahovali, aby mohl stát a za dva dny chodil i s dlahou.Nevím jestli po týdnu nebo déle jsme dlahu sundali a rošťák běhá do dnes bez problémů.Přidávám loňské foto.Blanča.

My jsme kůzleti dávali selen a hlavně jsme cvičili s nožičkama.

5.2.2015 08:09
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

SELEN MAJI KOZY STALE PRISTUPNY V LIZU, MELO BY HO DOSTAT I KUZLE? JSEM ZACATECNIK-DEKUJI.

5.2.2015 09:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Zalezi na lokalite vyskytu techto potizi... Ale u hure adaptujicich se mladat je selen prinosny... Nedostatek selenu http://www.zootechnika.cz/clanky/zaklady-chovatelstvi/zoohygiena-a-choroby-hospodarskych-zvirat/poruchy-mineralni-vitaminove/vitaminove-a-mineralni-nedostatecnosti.html
ale to co popisujete je asi neco jineho... Zkuste sem dat fotku toho jak to vase kuzle stoji, chodi... Myslim ze jde opravdu spise o zkraceni slach... Nebo se mylim?

5.2.2015 12:52
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

lilo napsal(a):
Zalezi na lokalite vyskytu techto potizi... Ale u hure adaptujicich se mladat je selen prinosny... Nedostatek selenu http://www.zootechnika.cz/clanky/zaklady-chovatelstvi/zoohygiena-a-choroby-hospodarskych-zvirat/poruchy-mineralni-vitaminove/vitaminove-a-mineralni-nedostatecnosti.html
ale to co popisujete je asi neco jineho... Zkuste sem dat fotku toho jak to vase kuzle stoji, chodi... Myslim ze jde opravdu spise o zkraceni slach... Nebo se mylim?

DNES FOTO ZUSIM PORIDIT...

5.2.2015 16:34
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

PRIKLADAM VIDEO KDE KOZIK JDE, CASTO SI LEHA A PIJE Z KLEKU NA PREDNICH NOZKACH...JE VIDET ZE JE V NEVYHODE VUCI SVE SESTRE TA JE SINEJSI A CILEJSI.

5.2.2015 16:41
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

NEJAK MI TO NEJDE VLOŽIT

5.2.2015 16:45
lilo

XXX.XXX.201.210

Stane se... Co na to rikal veterak? konzultovala jste to s nim? to by asi bylo vhodne... Tak zatim...

5.2.2015 16:54
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

lilo napsal(a):
Stane se... Co na to rikal veterak? konzultovala jste to s nim? to by asi bylo vhodne... Tak zatim...

ZATIM TU NEBYL-MUSIM SEHNAT NEJAKEHO SLUSNEHO VETERINARE CO ROZUMI KOZAM-TEN CO SEM CHODI JE SPIS NA KRAVY A JA HO MOC NEMUSIM, JE TO MRZOUT A ZACHAZENI SE ZVIRTY MI OD NEJ TAKY MOC NEVONI...NEZNATE NEKOHO OD zDARU NAD SAZAVOU PROSIM ?

5.2.2015 16:56
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

pejsvidka napsal(a):
NEJAK MI TO NEJDE VLOŽIT

KOZLIK.

5.2.2015 17:00
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

pejsvidka napsal(a):
ZATIM TU NEBYL-MUSIM SEHNAT NEJAKEHO SLUSNEHO VETERINARE CO ROZUMI KOZAM-TEN CO SEM CHODI JE SPIS NA KRAVY A JA HO MOC NEMUSIM, JE TO MRZOUT A ZACHAZENI SE ZVIRTY MI OD NEJ TAKY MOC NEVONI...NEZNATE NEKOHO OD zDARU NAD SAZAVOU PROSIM ?

TAK VIDEA sem asi nejdou vkladat ...

5.2.2015 17:19
lilo

XXX.XXX.201.210

Hmm... Bohuzel... Fur lepsi ten co umi kravy nez pejskar co vi o koze tolik co ona o petrzelii.. Ale rozumim nekteri maji vychovani reznickyho psa...jsou to nejspis ty slachy pokud je kopytko jinak hybne...takle jak to vidim tak bych delala masaze, dlouhe od kolinka ke kopytku az k prstum, fixace, mekka podestylka a cvicit... Jinak kozlik je to peknej...

7.2.2015 10:13
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

lilo napsal(a):
Hmm... Bohuzel... Fur lepsi ten co umi kravy nez pejskar co vi o koze tolik co ona o petrzelii.. Ale rozumim nekteri maji vychovani reznickyho psa...jsou to nejspis ty slachy pokud je kopytko jinak hybne...takle jak to vidim tak bych delala masaze, dlouhe od kolinka ke kopytku az k prstum, fixace, mekka podestylka a cvicit... Jinak kozlik je to peknej...

Tak dnesni rani kontrola je OK zda se kozlik chodi lepesmajlík

7.2.2015 12:13
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj ono se to podda...nez se z toho bricha narovnaj... Moje dcera mela krivou chrupavku nosu a do 14 dnu se ji srovnal :).

7.2.2015 12:41
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

lilo napsal(a):

Bude na prodej, je o 65, 5 % Anglonubijec

1.5.2015 09:08
Dragoš

XXX.XXX.101.201

Zdravím
Doufám že kupujícího upozorníte, že pouze na maso.
Také pravě kupuji kozlata.
Drahoš.

1.5.2015 10:09
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

Kozlik uz je davno pryc-a nechapu proc bych mela upozornovat ze je kozlik POUZE na maso-jak vy pisete. Zalezi na kupujicim co ma v planu.A pokud nekdo chce kozla do chovu tak myslim ze vetsinou voli s POPemsmajlík

1.5.2015 22:20
owex

XXX.XXX.187.2

Kůzle bylo v děloze špatně srovnané a má překloubenou nožku. Je třeba s ním cvičit. Natahovat šlachu na postižené nožičce aspoň 5 x denně minimálně týden. Bude to bolet, ale srovná se to..Pokud to necháte být, nebude nikdy chodit tak, jak má..

2.5.2015 09:04
pejsvidka

XXX.XXX.52.90

Asi po 3tydnech kozlik behal uplne normalne-srovnalo se to samo...smajlíkAsy to byly jen zkracene slachy. Dekuji vsem za rady a nazory.Kozlik uz je v novem dovove.

Přidejte reakci

Přidat smajlík