kadlec.16
napsal(a):
Mám už třetí den kůzlata na flašce, jedná se o kamerunskou zakrslou kozu. Po 4 hodinách je dávám k matce a pijí jak blázen, ale doma mají furt hlad tak je přikrmuji sušeným mlékem. Neřekl byste mi prosím někdo dávku kolik toho má jedno kůzle vypít abych ho nepřekrmil nebo na opak.
Co si představit pod kamerunskou zakrslou? (velikost kůzlete je jaká?)...
A proč je dáváte domů a pak zas k matce pít? Pokud bude pít jen od matky tak je to to nejlepší pro všechny. Nepíšete ani kolik jim dáváte toho sušeného... a tak pokud je nosíte zároveň k matce nevím vůbec nic...
Nejlepší je když má trochu hlad je totiž špatně když pije do doby než odpadne, pro nevyvinuté, žaludky, to není dobře, může v nich začít kysat nestrávené mléko...
Nedával bych víc jak 50-100ml (v závislosti na velikosti kůzlete) každé 4 hodiny, večer klidně naposledy v třeba v 22 a pak až kolem 5 hodiny ráno podle toho jak bych vyděl že prospívá. Ale ostatní mohou mít jiný názor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz je opravdu takový prapodivný... Pořádně tomu nerozumím, jediný co mě napadá s čím vám můžu trochu pomoct je, že vám sem dám tuhle tabulku. Je sice pro jehňata ale aspoň to nastíní něco okolo krmení flaškáčů.
Kůzlata jsou dva dny stará, jedno váží 1 kg 200 g a druhé 1 kg 50 gramů. Jsou to kříženci, otec holandský kozel, matka kamerunská koza. Matka je odmítla hned po porodu tak je mám doma, a aby do sebe dostali kvalitní kozí mléko tak kozu vždycky podržím dám je ke strukum a oni pak se napijí, ale doma mi pak stejně ještě vypijí takových 50 ml sušeného mléka. Příde mi to zatím lepší je takhle násilně dávat k matce, než aby byli pouze na sušeným mléce.