Kamerunské ovce okusují latě v ohradě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2015 00:27
Pola

XXX.XXX.220.42

Prosím poraďte mi někdo jak mám zabránit tomu, aby mi kamerunky nesežraly oplocenku. Zvenčí máme ještě lesní pletivo, ale to musí být jištěno latěmi. Dávám jim smrkové a jiné větve, ale oplota jim chutná nejvíc.Na ohradník nemám, a tak bych potřebovala vědět, jestli by pomohl třeba nátěr morsuvinem, který se používá na ochranu jehličin proti okusu vysokou zvěří? Máme je první zimu...

18.2.2015 06:21
bischof.vlastimil

XXX.XXX.226.180

Nejlepší by byl ohradník s nátěry mám zkušenost jen se starým dobrým vápnem na stromky to ale spíš nedělám proti okusu ale funguje to i na to. U koní jsem se s tím setkal jako se zlozvykem a byly na to spreje a nátěry.

18.2.2015 07:04
michuela

XXX.XXX.105.226

Nasbírejte jejich bobky do kýble, přidejte vodu, aby vznikla řídší kaše a latě natřete. Po čase to sice budete muset obnovit, ale zas to nic nestojí.

18.2.2015 09:51
motýlem

XXX.XXX.192.99

michuela napsal(a):
Nasbírejte jejich bobky do kýble, přidejte vodu, aby vznikla řídší kaše a latě natřete. Po čase to sice budete muset obnovit, ale zas to nic nestojí.

Plně souhlasím z vlastní zkušenosti.Používám to na kozy na stromky a funguje to, jen se to musí častěj natírat.

28.2.2015 01:26
Pola

XXX.XXX.220.42

Děkuji za radu, nasbírala jsem bobky, natřela oplotu - beránek čichl a otřepal se tak, že mít ten dar, mohl i nějaké dukáty nasypat...Teď jen, aby nám to chvíli vydrželo, je to docela "fajn" práce. Labradorka, kterou mám pořád za zadkem vypadala po proceduře jako dalmatin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík