Prosím o radu. Několikrát se mi stalo, že jsem prodala kůzle kupujícímu, který nevěděl číslo hospodářství a slíbil, že ho pošle mailem. Pak se tak nestalo. Tedy nezbývalo než odhlásit zvíře s poznámkou, že číslo hospodářství kupujícího nemám. Ovšem CMSCH zřejmě takovéto zvíře neodhlásí, neboť bez jakékoli poznámky mám tyto zvířata stále ve stavu. Co s tím? Setkal se někdo prosím s podobným problémem a jak jste to řešili? moc děkuji.
aluskas
napsal(a):
Prosím o radu. Několikrát se mi stalo, že jsem prodala kůzle kupujícímu, který nevěděl číslo hospodářství a slíbil, že ho pošle mailem. Pak se tak nestalo. Tedy nezbývalo než odhlásit zvíře s poznámkou, že číslo hospodářství kupujícího nemám. Ovšem CMSCH zřejmě takovéto zvíře neodhlásí, neboť bez jakékoli poznámky mám tyto zvířata stále ve stavu. Co s tím? Setkal se někdo prosím s podobným problémem a jak jste to řešili? moc děkuji.
Toto mě často štve jak kupující - nic neřeší.
Myslím si že ale řešení znáte... vždy tomu je jednodušší předcházet.
Pokud nevíte komu jste to prodal, tak ještě můžete zkusit zavolat na ČMSCH jestli se někdo nesnažil zvíře hlásit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak ono častokrát takový lidi ani nemají hospodářství registrované...
Jednou jsem to řešil když jsem prodal beránky na výpas a kupující přestal reagovat a nepřihlásil je a číslo mi nedodal. Paní z Hradištka mi řekla ať je normálně odhlásim jako domácí porážku a ať to dál neřešim a na dotaz zda nemůžu mít problémy když se mnou označené zvířata někde objeví když už mají být mrtvá mi jen poradila, ať se kupujících rovnou ptám, jestli maj registrovaný chov a kdyžtak hned dodávat že jim je klidně prodám bez známek, že mi to je jedno a že na to ty lidi pak slyší a radši řeknou pravdu a já si ušetřím ono doprošování se o jejich číslo hospodářství...
Kuba.