Uživatel s deaktivovaným účtem

Víte někdo o tom, že by byl nějaký zákon (vyhláška?), který by upravoval, jak daleko od domů se mohou pohybovat zvířata? Vím, že je ochranná zóna pro zdrojů vody (odstupňované dle jejich velikosti a významu, ale u studny je to myslím jen 5m?), ale jinak si nejsem vědoma, že by něco takového bylo. Ale pokud se mýlím, potřebuji vyvést z omylu. :)
Jde o to, že řešíme v rámci obce spolupráci s místní církví, která leta neudržovala pozemky, lidi začli posílat stížnosti na obec a tak jsme vymysleli, že by se to dalo spásat pár ovečkami. Ale pozemek je v zástavbě - ze dvou stran obklopeno kvalitně (neprůhledně) oplocenými zahradami, ze dvou stran minimálně využívanou komunikací.
Budu s informací obcházet dotčené "sousedy", ale ráda bych měla i argument, kdyby s tím měl někdo problém... předem díky za informaci.
Díky tomu, že je mi jasné, že z toho lidi (na vesnici) nebudou obzvlášť odvaření, budu muset mít ovce jen v sítích a doufat, že mi do toho nevlítne nějaký pošahaný pes :(.
Záleží jak je pozemek vedený v uzemním planu a katastru, jak je situován a jaká zvířata tam budou, za jakou ohradou budou a vždy na sousedech, majitelích a úřadech...
Pasu na nejrůznějších místech ale vždy je to na těch sousedech, majitelích a případně úřadech - kde není žalobce není soudce.

Nojo, tomu rozumím - kde není žalobce, není soudce. Spíš mě zajímá, pokud budu mít vše legálně (nebudu stavět pevné oplocení ani domečky pro zvířata - mají terénní zlom + křoviny), zvířata mám registrovány, atp., pozemek je veden jako sad, resp. trvalý travní porost, tak že by to vyjma nějaké "blízkosti obytných staveb" nemělo být napadnutelné. Samozřejmě chápu, že pokud by někdo chtěl škodit, že škodit bude. Pak samozřejmě nemám potřebu do tohoto dealu jít - nemám z toho žádný užitek a nakrmit ovce mohu kdekoli a jakkoli jinak.. :).
, Zákon, jako takoví který by upravoval kde lze pást pokud vím není. Ale je tu spousta jiných, zákonů, které jsou tím dotčeny. Takže pokud opomineme vše kolem Vašich zvířat a WELFARE tak v zásadě nesmíte znečisťovat okolí: prachem, zápachem, hlukem,... nad limity a poškozovat majetek další osoby a, ochranné zóny, kolem komunikací, vodotečí, studní...

:) tak to by mělo být "v cajku" :) Díky.
Ono to snad nebude tak horké, to jsou lidi vždycky jen na začátku vyplašení z neznámého.
Za nejdůležitější považuji postavení kvalitní ohrady, aby byla zvířata ochráněna (tedy v případě el.sítí kvalitní vypnutí a nejlépe ještě předsununou řadu pásky kvůli zamotání do sítě) a samozřejmě dostatek všeho, co potřebují (žrádlo, vodu, lizy...) a v našem případě každodenní (několikrát) dohled nad situací (majitel přísousedícího pozemku bude náš "dohlížitel" a dodavatel vody). Ona to není žádná velká zástavba, naopak klidný kraj obce, ale i tak je tu pejskařů spousta, tak by se mohl někdo ozvat na Úřad, že cože to jako tady zas kdo vymyslel... Kontroly z veteriny se nebojím, mám vše na papírech a zvířata ve velice dobrém stavu, tak jen abych neporušovala nějakou vyhlášku o společném soužití třeba..
MYSLIM ZE SOUSEDSKE VZTAHY RESI OBCANSKY ZAKONIK.... TAM OPRAVDU MUZE KAZDY SI STEZOVAT NA COKOLI... TREBA NA TO ZE FARSKA ZAHRADA ZAPLEVELUJE JEHO.. A PAK HYGIENA V PRIPADE HLUKU NEBO SMRADU... A VETERINARNI SPRAVA V PRIPADE ZVIRAT A JEJICH POHODLI... ALE POKUD SOUSED BUDE NAPAJET A DOHLIZET TAK VE SVE PODSTATE MATE VYHRANO...
Na ttp-čku by to mělo být v pohodě - teda formálně.
Jenom si asi zjistit, jestli neupravuje chov hospodářských zvířat v intravilánu vyhláškou město - dost o tom pochybuju, děje se to tak málo, že na to větší obce moc nemyslej. Určitě ale bude dobrý to předjednat a "prodat" na městě jako bohulibou a záslužnou činnost. Když pak bude občanstvo prudit, může to ouřada "podržet"

Díky Tome, je fakt, že na úřadu bych to zmínit mohla. Navíc je to "charita" pro církev... tak by mělo být město spíš v souhlasném postavení...
Přijde mi, že se zase háčkuju do něčeho, co přinese víc problémů než užitku. Jako bych to měla za potřebí
:).