Zdravím, potřebovala bych radu, tohle se nám stalo prvně...o Vánocích se nám narodila ovečka, byla v pohodě kojená matkou, už asi měsíc si dává seno, ještě včera jedla a byla v pořádku a dnes ráno když byl přítel krmit, tak nepřišla a našel ji ležet u boudy, nebyla schopná se zvednout, i když se snažila...zkusila jsem ji nakrmit z flašky, docela hltala a příjde mi, že už má víc síly...než bych odpoledne vyrazila k veterináři, tak se chci zeptat, jestli Vás napadá jak ji pomoct případně co se stalo..na pohled vypadá v pořádku, ostatní ovce jsou v pořádku, takže nějakou nemoc asi vylučuju...napadlo mě, jestli třeba není vysílená, že už ji matka odstavila..
Dobrý den, dávali jste po porodu selen? Jestli ho máte doma, dejte jí selen. Nevím co jste jí z flašky dávala, bacha na přepití a průjem, to by určitě situaci nepomohlo.
Když jde o dvouměsíční jehně, než ho doktor napíchá léčivem a než poběží ochrané lhůty po léčivech, zvažte, zda by nestála za zužitkování v mase. Jak jí vet píchne, už bude v případě potřeby jen tak pro pesany, ke krmení.
Nemohla jí odstavit ovce před pár dny, nemohli jste si toho nevšimnout a není jen vyčerpaná?
Nebo zbušená beranem? Těžko radit, jen z popisu. Zlomte vaz.