2měsíční jehně lehlo, nevíme proč

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2015 08:14
majdullka

XXX.XXX.110.146

Zdravím, potřebovala bych radu, tohle se nám stalo prvně...o Vánocích se nám narodila ovečka, byla v pohodě kojená matkou, už asi měsíc si dává seno, ještě včera jedla a byla v pořádku a dnes ráno když byl přítel krmit, tak nepřišla a našel ji ležet u boudy, nebyla schopná se zvednout, i když se snažila...zkusila jsem ji nakrmit z flašky, docela hltala a příjde mi, že už má víc síly...než bych odpoledne vyrazila k veterináři, tak se chci zeptat, jestli Vás napadá jak ji pomoct případně co se stalo..na pohled vypadá v pořádku, ostatní ovce jsou v pořádku, takže nějakou nemoc asi vylučuju...napadlo mě, jestli třeba není vysílená, že už ji matka odstavila..

19.2.2015 08:44
peetr

XXX.XXX.238.140

Dobrý den, dávali jste po porodu selen? Jestli ho máte doma, dejte jí selen. Nevím co jste jí z flašky dávala, bacha na přepití a průjem, to by určitě situaci nepomohlo.
Když jde o dvouměsíční jehně, než ho doktor napíchá léčivem a než poběží ochrané lhůty po léčivech, zvažte, zda by nestála za zužitkování v mase. Jak jí vet píchne, už bude v případě potřeby jen tak pro pesany, ke krmení.
Nemohla jí odstavit ovce před pár dny, nemohli jste si toho nevšimnout a není jen vyčerpaná?
Nebo zbušená beranem? Těžko radit, jen z popisu. Zlomte vaz.

19.2.2015 10:29
majdullka

XXX.XXX.110.146

Dobrý den, moc děkuji, jela jsem pro selen a když jsem se vrátila, uhynula mi v náručí v křečích, usliněná..vypadá to na enterotoxémii, co myslíte?

19.2.2015 10:36
peetr

XXX.XXX.238.140

No, to přesně vypadá, dle příznaků, teď si to pročítám. Tak to je mi velice líto! Nesmírně s Vámi soucítím. smajlík Myslím, že jste neměla šanci pomoci, je mi to líto.

19.2.2015 12:13
lilo

XXX.XXX.201.210

A ona uz mela prujem? nemohlo jit o pastevni tetanii?

Přidejte reakci

Přidat smajlík