Uživatel s deaktivovaným účtem

bischof.vlastimil
napsal(a):
Neprodávám...
To je dobra cena, stejna jako ta moje :) Ale akorat asi tazatel z toho nebude moc hyn.
Otazka je spis, jestli je vubec vhodny prodavat na jare letosni jehnata mladsi nez 5 mesicu. Ja bych si takovy jehne nekoupil a hodne se zdraham prodavat lidem jehnata na chov mladsi nez pul roku. Gor jehnice. Duvod? Nejlepsi je kdyz mlade odstavi sama matka. Jinak muzou nastavat problemy s prechodem vyhradne na travu, seno.
My jakozto chovatele si s prominutim se.reme do vlastnich hnizd... prodavame jehnata na vypas.. za smesne ceny masa a ani to ne... a lide je pak casto pouziji na rozmnozeni a dalsi ksefty... a to je ta zakladni chyba... jehne bych prodala pouze jako maso, pripadne kastrovane kusy na vypas... jinak plemenne jehnicky za ceny plemennych jehnicek... vsechny nedochudcata, spatne kusy zkratka jdou do vyseku bud k prodeji masa nebo vlastni spotrebe, nejlepsi do obmeny stada... preci jen je kvalita chovu vasi vizitkou...

lilo
napsal(a):
My jakozto chovatele si s prominutim se.reme do vlastnich hnizd... prodavame jehnata na vypas.. za smesne ceny masa a ani to ne... a lide je pak casto pouziji na rozmnozeni a dalsi ksefty... a to je ta zakladni chyba... jehne bych prodala pouze jako maso, pripadne kastrovane kusy na vypas... jinak plemenne jehnicky za ceny plemennych jehnicek... vsechny nedochudcata, spatne kusy zkratka jdou do vyseku bud k prodeji masa nebo vlastni spotrebe, nejlepsi do obmeny stada... preci jen je kvalita chovu vasi vizitkou...
Ceny se tady propiraj pomerne casto. Ne vsude lidi daj cenu jakou chovatel chce, ted mluvim o mase. Roslisovat se taky musi jehnata s POP a bez. Me treba jehnice s POP nezajimaji. Nemam tendence zachovavat plemeno, linie. Dulezitejsi pro me je jak jehnice vypada. Vloni jsem byl u trech chovatelu, nejake ty nakupy a kdyz jsem porovnal moje ovce a jehnata bez POP s jejich, tak bych zhodnotil prinos POP pouze v tom, ze se vi kdo byl otec kdo byla matka. Ale prodat takovyho ubozaka o dva tisice draz jen proto ze to je POP...
At si jsou chovatele takovy i makovy. Jen je blby, ze opravdu nekdo to prodava pod cenou proste aby to prodal. Doma jehneci asi nikdo nechce nebo to litujou prastit. Parkrat uz jsem takhle lidem psal kdyz nabizely jehnata suffolku treba za 1500 at neblbnou, at daj minimalne 2000. Vetsinou poslechnou a nejspis i prodali :)
V dnesni dobe jsou lidi ochotny vyplaznout 18tisic za novej ajfon, ale jehne od souseda by nejradsi zadarmo.

Teda, čeká mě rozprodávání stáda, tak taky po očku sleduji inzeráty. A zatím mě docela děsí nízké ceny. Ale je fakt, že min. rok jsem nechtěla snižovat cenu, za jakou bych si představovala v našem kraji v pohodě prodat, a nakonec mi 2 jehnice zbyly, tak když budu letos "zahnaná do kouta" (do konce března budu potřebovat mít prodáno vyjma pár kousků, co si budu nechávat), tak taky budu muset prodávat pod cenou :( Přeci nebudu porážet bahnice, pod kterými jsou jehňata, jen abych neprodala za levno :(
Vím, jak se tu apeluje na to, že si navzájem "nezodpovědným" chováním a ekonomikou chovu ztěžujeme práci a podrýváme cenu masa, ale jsou situace, kdy nejsou vhodné konstelace a holt se nedá jinak :( tak snad jen maluju čerta na zeď. Musím počkat, až odrodíme, pak vložím inzerát a uvidí se...

Nekdo me nekde radil kdyz lidi nechtej cely jehne nebo pulku, tak nadelat klobasy a to udajne pak lidi trhaj ruce. Varianta.

Cožpak o to, v mase bych to prodala stopro - zájem je obrovský. Ale budou to bahnice s cirka měsíčními jehňaty pod sebou...takže tam není z čeho dělat klobásy..