Zdravím, stále se rozmýšlím, jaké nůžky pořídit. Četla jsem tu o Felco aj. Nejsem velkochovatel, a asi nikdy nebudu. Říkám si, zda není přeci jen něco za lepší cenu, a přeci se s tím dobře stříhá.Také bych potřebovala vědět, čím mám stříhat nebo spíš ořezat paznehty z vnitřní strany. Moc mi to nejde, vzniká tam pak prostor. Někdy řeším prasklinku, a to nevím, zda mám říznout až za ni, nebo srovnat celou stranu do roviny - linie nad tou prasklinkou. A musí být všechna ořezaná místa zahlazená, zabroušená? Moc děkuji za rady...L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
ojtek
napsal(a):
Já používám zahradnické nůžky, jak správně ostříhat přerostlý paznecht se musí vidět, těžko se to popisuje.
Zahradnické nůžky no to tedy nevím ale vyzkouším to... jinjak používám od zančky Berger ty stojí kolem 500Kč (jsou od ALM) -viz. v odkazu
http://www.almvizovice.cz/pece-o-paznehty/nuzky-na-paznehty-berger-1600.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
Jájmám taky z nůžkama od FELCO zkušenosti také jsme je mněli ale moc nám nevyhovovali tak jsme si koupily od znakčky Berger a jsme s nimi spokojení. (pouze můj názor)!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Oboustrannej nuz na paznehty. Nabrousenej tak akorat, nemusi holit. Chce to pak vic pritlacit, ale kdyz to ujede a nemate zrovna ruce jako primar, tak se ani moc neporezete. Rukavici na ruku ktera drzi nohu. Pripadne kdyby byla nejaka z tenky pevny kuze tak i na tu coreze. Ja to rezu proti palci.

Čím a jak dezinfikujete nůžky na paznehty? Myslím během práce po každé noze a zvířeti.
Mr.Olin

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Čím a jak dezinfikujete nůžky na paznehty? Myslím během práce po každé noze a zvířeti.
Dezinfikuji po práci až ostříhám všechny ovce.. obyč. dezinfekci SEPTONEX... jinak každou nohu po ostříhání zasprejuji Kubatolem.

Mr.Olin
napsal(a):
Dezinfikuji po práci až ostříhám všechny ovce.. obyč. dezinfekci SEPTONEX... jinak každou nohu po ostříhání zasprejuji Kubatolem.
A není to málo kvůli přenosu hniloby? Taky jsem na nůžky používala Septonex, ale zdá se mi to slabé, přemýšlela jsem o nastříkání Savem, ale na nůžky to není ideální.

Díky za nápady.