Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2015 04:46
haka68

XXX.XXX.107.231

Dobré ráno, chtěla jsem se optat, máme kozenu se čtyřmi malými, teď mají dva a půl týdne, snažím se je přikrmovat umělým mlékem, ale vůbec ho nechtějí, dávám třem menším, nutím jim to vyloženě násilím a stejně do každého dostanu dvakrát denně tak cca 50 ml...míchám jim i ovesné vločky s mrkví a ovesno-kukuřičným šrotem, taktéž bez valného uspěchu...myslíte, že tedy mají od kozy dost? Neumím si to jinak vysvětlit...koza dostává nášup třikrát denně, všechno možné, lizy má čtyři druhy. Mám strach aby neměli hlad, hopkají a mají se k světu, chvíli jsme bojovali o toho nejmenšího, ale Patoral a Lamboost + moje zamražené mlezivo ho zřejmě zachránilo, teď již je uplně v pořádku. Tak nevím, můžete mi prosím poradit, mám je nechat jen na kozím mléku či s nimi dál bojovat? Děkuji.

10.3.2015 06:19
lilo

XXX.XXX.201.210

Loni jsem resila take podobnou snuzku... kojiky se plne kozim mlekem... mela jsem vyhodu druhe kozy co mela jen dve... ale povim ze mnoho nenarostli... v tech 14 dnech jsou mozna jeste dost zasobeni ale rozhodne prikrm mit neustale k dispozici a kontrolovat pupiky...

10.3.2015 09:15
aluskas

XXX.XXX.104.146

Děláte to dobře. pomalu navykejte na příkrm. Zatím jim mléko zřejmě stačí. Kdyby byla hladová, poznala byste to...propadlá bříška, pořád by mečela, dorážela na matku, na lahev by se vrhala. Příkrm nabízejte, ale nenuťte. Nevím co máte za plemeno, můžete i vážit, jaké mají přírustky, podle toho poznáte nejlépe, zda dostávají tolik kolik potřebují.

vens

19.3.2015 15:42
vens

XXX.XXX.229.48

Doporučuje se spíš prikrmovat toho nejsilnějšího, zbyde více kvalitnějšího mléka od matky pro ty slabší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík