Viděli jste někdy takové vemeno u ovce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2015 17:32
kacule

XXX.XXX.140.29

Stále nám kolem ohrady chodí lidé a kroutí hlavami..my vlastně taky kroutíme hlavou. Nikdy jsem u ovce takové vemeno neviděla, ovečka je VFxLaucanne, tak ani nevím, jestli je to u Laucanne standard nebo nadstandart. Máme ještě VF ovci a u ní by vemeno človek na první pohled ani nezaznamenal, a to má také dvojčata. Každopádně se to dost blbě dojí, ovce si do něj pořád kope, je to na prdlačku :(
Jsem celkem zvědavá, jestli se po odstavu jehňat bude nádoj rovnat velikosti vemene.

11.3.2015 18:31
lilo

XXX.XXX.201.210

No take bych kroutila hlavou.. jak dlouho je po porodu?

11.3.2015 20:09
roklanka

XXX.XXX.45.82

Taky bych koukala , to jsem ještě neviděla.

11.3.2015 20:37
kacule

XXX.XXX.140.29

lilo napsal(a):
No take bych kroutila hlavou.. jak dlouho je po porodu?

Lilo dneska to bylo 14 dní. Jehňata má teda obrovská, už jsou vyšší než náš měsíční flaškáč. Ale pár dní už tady přemýšlím nad tím, jestli jí nespíchnu nějakou podprdu

11.3.2015 20:38
kacule

XXX.XXX.140.29

A to už se jí od porodu vlastně trochu smrsklo...

11.3.2015 22:34
lilo

XXX.XXX.201.210

No myslim ze jste ji mela prihlasit do souteze co tu na ifaune probihala.. je odkaz v diskuzi... veminka, miminka, briska... myslim ze veminko by vyhrala na plne care rozhodne v kategorii ovecek ano...

12.3.2015 08:53
jecmi

XXX.XXX.160.98

No, já bych zkoušela oddojovat, už při jehňatech. Zajímalo by mě to...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2015 14:09

Je fakt, že takovéhle vemeno u ovce jsem nikdy neviděla, ale - v Řecku mají ovce podobný typ vemene a věřím, že když se jim naleje před porodem, může vypadat podobně. Právě jsem si říkala, že co je to plemeno, že to u nás vidět není... a evidentně jsem se spletla ;)
Kdo má dojné ovce - má někdo jedince s takovýmhle vemenem? Kolik je nádoj? Nemám zatím nic dojného, ale zajímalo by mě porovnání s kozami... věřím, že podojit takovýhle tvar vemene není žádná sranda - podobně to mají moje minikozy - vemeno jak balón a z toho cecky jak od ženský bradavky - tam je umění už jen odstříknout po porodu, aby člověk viděl, že je struk průchozí... :D.

12.3.2015 14:12
jecmi

XXX.XXX.160.98

Moje bůrky to samé.

12.3.2015 14:15

A jak to dojíte? Dvěma prsty? :D to musí být piplačka..

12.3.2015 15:59
jecmi

XXX.XXX.160.98

Jen ze začátku, než to trochu povolí. Vemeno je celkově jako balon se šlaufkem. Jakmile část oddojím, tak už normál. je to otrava, ale zase mají mléko vynikající a výtěžnější...

12.3.2015 17:11
kacule

XXX.XXX.140.29

Loni nám tahle ovečka spustila panenské mléko, jelikož nezabřezla, a dojila i tak 2 litry denně s přehledem a vemeno bylo úplně normoš. Taky jsem zvědavá kolik pak nadojí, teď jen lehce oddojuju, ale je to fakt makačka, to musí jeden to vemeno nadzvednout a já dojím :o/ To je na hodiny :/
Hhippie, nemáte odkaz, kde jste ty ovce viděla? já na netu hledala a nic podobného jsem nenašla.

12.3.2015 17:55
lilo

XXX.XXX.201.210

Myslim ze takove ovecky by jste si mela povazovat... treba jeji dcery budou mit trochu lepsi tvar vemene... ale take tak pekny nadoj... jinak co se tyka techniky dojeni... dojite ovecku z predu nebo z boku... velikost cumprliku ma fakt mrnavou... treba by ale slo vymyslet nejake strojni dojeni... nebo odsavacku :).

12.3.2015 19:54

To kacule: no, pardon, ale nenapadlo mě tam fotit vemena :D to je samá flora, broučci, kamení, semtam architektura, ale vemeno žádný. Víte, snad se místní neurazí, ale ona ta vytahaná vemena nevypadají moc fotogenicky...
Přikládám alespoň ovce jako takové, kdyby Vám to něco řeklo.
A bylo to na Thassosu... asi na dlouho dovolená u móře :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík