Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, mráz asi jak na co. Zrovna nedávno jsem řešila s holčinou, co mi chodí jezdit na kobyle, která studuje parazitologii, že spousta parazitů, které naši 4nozí miláčci mohou mít, přežívá do cirka -60 oC.... což například na svých loukách vážně vyrobit neumím

No vždyť to jsme řešili s lilo jinde - že jde o to, chovat na kvalitních a odolných jedincích ;)
A kdo to vypočetl, těch 70 let? To je zajímavý údaj :)
Tak až se vydá lidstvo na Mars, tak tam odstěhujeme Noemovu archu, Zemi vydesinfikujeme, a pak se nastěhujeme zpátky Škoda, že toho už se nedožiju... :D.
Mám dotaz ohledně vakcinace. Já nic takového nedělám. Máme jen dvě bílé kozy a dvě ovce pro radost. Odčervování plánuji po korpo. Koncem března si privezeme AN kozičku. Majitelé nabízejí očkování látkou Heptavac (klostridie, tetanus). Je to kůzle. Musí se to pak očkovat pořád. Teď nevím, jak se k tomu mám postavit, když zbytek stáda nic?
No jo Hipí, ale do archy se vlezl od každého druhu jen jeden pár, tak co kdyby se na vás nedostalo? Ale jinak super nápad, tuto myšlenku bych si nechal patentovat.
Trošku do včelaření dělám, tak jsem to někde o těch spórách vyčetl, jasně že musí mít podmínky, jinak vydrží "jen" 40 let
Pokud jste odolný kus, tak třeba dožijete
Nejlepe je vyhledat si pribalovy letak k tomu pripravku jmenuje se heptavacPPlus.. a preockovani je tam zpocatku dve davky pak jednou rocne mesic pred porodem... pak zase ockovani mrnat... uz tady Stary baca rozepisoval problematiku ockovanych naprosto s nim souhlasim... pokusim se vam najit to vlakno https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1478653/ockovani-ovci tam je hekze pojednani stareho baci... ale neni to primo to kde popisuje o ockovani enterotoxemie..
napsal(a):
No vždyť to jsme řešili s lilo jinde - že jde o to, chovat na kvalitních a odolných jedincích ;)
A kdo to vypočetl, těch 70 let? To je zajímavý údaj :)
Tak až se vydá lidstvo na Mars, tak tam odstěhujeme Noemovu archu, Zemi vydesinfikujeme, a pak se nastěhujeme zpátky Škoda, že toho už se nedožiju... :D.
Na Mars vystehujem mužský a my budeme muset přeci na Venuši, a je tam taky tepleji...
lilo
napsal(a):
Nejlepe je vyhledat si pribalovy letak k tomu pripravku jmenuje se heptavacPPlus.. a preockovani je tam zpocatku dve davky pak jednou rocne mesic pred porodem... pak zase ockovani mrnat... uz tady Stary baca rozepisoval problematiku ockovanych naprosto s nim souhlasim... pokusim se vam najit to vlakno https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1478653/ockovani-ovci tam je hekze pojednani stareho baci... ale neni to primo to kde popisuje o ockovani enterotoxemie..
Myslím že jsem to četla, že se to pak musí opakovat atd. Já osobně bych to neockovala.
luciš
napsal(a):
Myslím že jsem to četla, že se to pak musí opakovat atd. Já osobně bych to neockovala.
Ja bych do toho take nesla... ale opravdu bych se drzela zasad hygieny chovu... to je karantena.. sjednoceni stada na ciste pastvine..dostatecne obrostle.. a jakmile by se cokoliv tak okamzite izolace...

profesor1
napsal(a):
Hmmmm, tak v tom případě na Mars nechci, protože se tam asi taky oteplí
Taky jsem si říkala, že teplá Venuše nebude tak zlá, jak teplej Mars

profesor1
napsal(a):
No jo Hipí, ale do archy se vlezl od každého druhu jen jeden pár, tak co kdyby se na vás nedostalo? Ale jinak super nápad, tuto myšlenku bych si nechal patentovat.
Trošku do včelaření dělám, tak jsem to někde o těch spórách vyčetl, jasně že musí mít podmínky, jinak vydrží "jen" 40 let
Pokud jste odolný kus, tak třeba dožijete
Určitě nejsem ten výstavní kus, co by byl vybrán jakožto nejlepší :D
Tyjo, s tím včelím morem - to je blbý. Kolem mě to sice obíhá hodně zdálky - táta má pár včelstev, ale na severu ten mor a vápenatění plodu jede ve velkym
lilo
napsal(a):
Ja bych do toho take nesla... ale opravdu bych se drzela zasad hygieny chovu... to je karantena.. sjednoceni stada na ciste pastvine..dostatecne obrostle.. a jakmile by se cokoliv tak okamzite izolace...
Takto to zamýšlím. Snažím se o chov, který je odolný. Tenhle týden se to teda sype, pořád něco - od ulovenych kachen, pokousanou kočku, kozu s bolavou nohou a ovci která si drbe uši...
napsal(a):
Určitě nejsem ten výstavní kus, co by byl vybrán jakožto nejlepší :D
Tyjo, s tím včelím morem - to je blbý. Kolem mě to sice obíhá hodně zdálky - táta má pár včelstev, ale na severu ten mor a vápenatění plodu jede ve velkym
Ted jsem cetla na lidovkach nebo na ihnedu nejakej blog vcelare punkera... o medarich.. o lecbe o moznostech ktere ovsem system chovatelu vcel vubec nepripousti... rozumim tomu prd... ale uz mam medomet...
Luciš a víte čemu jsem se před chvílí zasmál já? (když už jste vzpomněla tu přestřelku) Představil jsem si nejmenované chytrolíny jak se tváří když čtou příspěvek od nejmenované... o tom, jak z jehněte vyšel divný černý maz...
Denně bude někdo začínat s chovem a bude překvapený z věcí které jsou pro někoho už samozřejmostí, tak proč mu za to nadávat.

To lilo: Jo, Středočechy :) ale rozhodně ne Pražák, já jsme pyšná náplava z dalekého Severu :D
Add. nůžky na paznehty - doteď jsem vcelku spokojeně stříhala nůžkama na růže. Ale řekla jsem si, že už bych taky měla být trochu jako profík, jako tady všichni, tak jsem objednala s prvotní výživou pro jehňata v tubě (které jsem taky nikdy nepoužívala) a dalšími preparáty, nůžky na ovčí paznehty. Jak jsem byla překvapená, že se s nimi stříhá daleko blbějš, než s Fiskarsami. Ani nebudu zmiňovat oboustranný kopyťák (původně na koňská kopyta, doporučená na úpravu ovčích paznehtů), který byl daleko tupější než francouzský, geniálně ostrý, Opinel, který jsem dosud používala... a teď nevím, co s tím. Mám "v šuplíku" "profi" vybavení a jedu na starém modelu. Koupený melasovaný liz, aby měly březule a kojící matky dost vitamínů, sabotují (oba druhy) a jedou radši červený běžný minerální liz. Vitamínovou bombu tedy novorozeňatům do hub tlačíme, když už je to koupené, ale zatím ani jedno z 9 narozených jehňat a 4 kůzlat nebylo tak slabé, že by ho opravdu potřebovalo... a tak si říkám, že jsem tu asi moc často a moc si věci beru k srdci... že je lepší poslouchat svou hlavu a intuici a neplýtvat prostředky na blbosti, dokud to opravdu není nutné
A dyť je to hezký. Já tedy mám úplně tu stejnou zkušenost, absolutně, ale říkám si - jiná bába si nakoupí svetříky, sukničky, hadříky, nebo snáší do té své domácnosti všelijaké serepetičky, většinou lapače prachu, tak když já mám zase doma různé kopyťáky, zástěrky pro berany a kozly proti krytí, chrániče koz a jehnic (ty žluté, které mimochodem vůbec nevím, jak se nasazují,...) do toho ty nůžky, kastrační gumičky, které nikdy nepoužiji, desinfekci na pupíky, stejně dám vždy jodisol, prostě to všechno mám... a dělá mi to radost. Minimálně, když přijde návštěva a ptá se - na co je tohle žlutý- no, to dáš koze, když nechceš, aby byla oskočená... jsem za chytrou a nikdy se nikdo nezeptá, jestli to umím použít!
Jj... tak ty zluty terce mame taky a mam podobny problem... kdyz by byl nekdo kdo to nejak pouzil a fungovalo mu to byla bych mu vdecna kdyz by sem umistil navod k pouziti pripadne fotonavod... stejne tak i kopytni oboustranny nozik je kdesi v supliku jednou ozkousen, po zjisteni ze je tupi a ze pokud ho nabrousim tak bud uriznu sobe ruku nebo koze nohu jsem se vratila k osvedcenym zahradnim nuzkam... nuzky na kopyta jsou tak velke ze mam se svoji drobnorukou co delat abych to umackla natoz s kopytem... kozy si delam sama...ovci kopyto vubec nedam... gumicky pouzivame, kleste do usi na megaznamky kterimi je barbarstvi ty usi zhyzdit... zvlast u mych kratkousek..., kleste na gumicky, kleste na male BB znamky kterymi sva zviratka zdobime... dezinfekci mam jodizol :)... me to radost nedela... protoze za ty p... takoviny mohly byt treba dobre holiny a alespon by k necemu byly... jinak vkladam jeste fotografie dnesniho vrhu v jinym vlakne jsem napsala jaka to byla fuska... tak ahoj.
linzii

XXX.XXX.1.174
Ječmi, mám to úplně stejně! A všem děkuji, se zájmem jsem u pozdního oběda jedním dechem pročetla celou diskuzi a kouzlilo mi to úsměvy na tváři. V těchto unavených a obtížných dnech je nad čím se zasmát fakt málo, díky, díky všem
luciš
napsal(a):
Asi sem člověk nesmí chodit často a moc dlouho...
Můžu mít otázku? Taky už toho tu padlo víc, ale stejně chci vědět, když nechci nůžky na paznehty od Felco, jaké další, cenově přijatelné jsou v pořadí?
Růženůžky od fiskarsu.280 Kč a šlapou jak divý. A dobře se brousí.
luciš
napsal(a):
Asi sem člověk nesmí chodit často a moc dlouho...
Můžu mít otázku? Taky už toho tu padlo víc, ale stejně chci vědět, když nechci nůžky na paznehty od Felco, jaké další, cenově přijatelné jsou v pořadí?
Mám velmi dobré zkušenosti z vysouvacím nožem(kobercový nůž). Je levný a to i náhradní nožíky.

Oboustranej na kopyta, ne uplne ostrej a jde to s nim nejlip. Vloni jsem si neco uzil orezavani. Nuzkama jde ostrihat maximalne prerostly kopyto. Kdyz je potreba vyrezat vic, nicim jinym nez nozem to nejde. Rukavice na ruce ktera nedrzi nuz je samozrejmost. Ona by byla dobra i na ruce ktera ho drzi, ale pak neni ten spravnej cit.
Díky vám všem za postřehy a zkušenosti. Už to je potřeba koupit, ani nebudu říkat čím jsem to doteď dělala já...Asi si koupím i helmu, většinou to dělám sama a s kozama se peru, než si na ně sednu, a tuhle jsme se ducly...auuuuuuuuu
To hhip je to fakt, že dnes jsem si před vetkou připadala jako hysterka. Člověk tu čte kde co a pak to moc řeší. Kupuje hovadiny a prožívá věci víc. Na druhou stranu nebýt některých informací, asi bych ledacos i zanedbala. Proto mám někdy chuť se ptát znovu a zas...Promiňte mi tu mou tupost...