Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2015 13:14
jony

XXX.XXX.229.99

Zdravím vespolek, mám možnost dovézt metrák krmné řepy za 200 kč, což se mi zdá jako pěkná cena, můj dotaz zní.Je to vhodné pro dojící kozy? Jonny

12.3.2015 13:29
lilo

XXX.XXX.201.210

Ano... je v kombinaci se srotem je to stavnate krmivo vhodnejsi spis v zime pry ale zkrmovat do kvetna... existuje na to prislovi.. zneni si nepamatuju ale v podstate jde o to ze jakmile repa zacne rust tak je to jed...a pro zkrmovani pry uz neni vhodna... tak se na to pozeptejte... jinak cena za metrak dost vysoka... na podzim kupuju za stovku i s dovozem.

12.3.2015 13:37
roklanka

XXX.XXX.45.82

Řepa je výborná (v zimě), ale teď už bych jí nebrala.

12.3.2015 13:52
jony

XXX.XXX.229.99

roklanka napsal(a):
Řepa je výborná (v zimě), ale teď už bych jí nebrala.

Děkuji za radu, brát ji tedy nebudu, stejně přidávám brambory, jen jsem myslel, že bych trochu holkám zpestřil jídelníček, ale dám na Vaše rady...Jonny, ještě jednou děkuji.

12.3.2015 14:07
ver

XXX.XXX.128.19

A ja bych ji klidne trochu holkam vzala. Pokud je dobře skladovaná, tak ji nic není a naše kozeny ji milují. Mame ji ve sklepě a pořád je pěkná, jako po sklizni, tak nevidím důvod ji nekrmit. Ale záleží na kvalitě.

12.3.2015 14:16
aluskas

XXX.XXX.104.146

Jak píše Roklanka, krmná řepa se krmí zejména v zimě, je vlastně náhražkou zeleného krmení. Teď už se postupně nahrazují okopaniny zeleným. Taky už bych nebrala, zvlášť když krmíte brambory, je to zbytečné.

12.3.2015 14:18
roklanka

XXX.XXX.45.82

Před lety se to tu řešilo, řepa na jaře už obsahuje více dusičnanů (důsledkem vysychání) a mohou vzniknout zdravotní problémy. To bych raději koupila cukrovarnické řízky, přijde mi to bezpečnější i když dražší.

slunecnyden

12.3.2015 14:47
slunecnyden

XXX.XXX.157.213

Také bych ráda dávala řepu kozím holkám, ale v okolí se neprodává. Vypěstovala bych jí, ale v loňském roce kromě česneku vše snědli plži, slimáci, včetně modrých granulí. Sbírat v noci nemám sílu a slepice dle návodu na internetu mi vyklovou sice vše, ale i rostlinky. Poradil byste mi, prosím, někdo? Děkuji.

12.3.2015 15:22
lilo

XXX.XXX.201.210

Co se slimakama? ja bych potrebovala poradit co s krtkem... :) na slimaky mam indicke bezce.. mam slimaku mnohem mene... ale obcas se nejaky ukaze...

12.3.2015 17:39
kelišová

XXX.XXX.155.253

slunecnyden napsal(a):
Také bych ráda dávala řepu kozím holkám, ale v okolí se neprodává. Vypěstovala bych jí, ale v loňském roce kromě česneku vše snědli plži, slimáci, včetně modrých granulí. Sbírat v noci nemám sílu a slepice dle návodu na internetu mi vyklovou sice vše, ale i rostlinky. Poradil byste mi, prosím, někdo? Děkuji.

Zdravím, nevím čemu říkáte modré granule ale já používám na slimáky vaniš a funguje.Je to přípravek na slimáky, udělám mezi řádky sem tam hromádku a do rána je z toho jen hromada slizu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2015 19:48

To lilo: naprosto chápu - jsme u bývalého ramena řeky, tedy poblíž zahrady jsou "tůně" a od nich k nám chodí hryzci vodní, velcí jak morčata. A to je teprv lahůdka - zlatí krtci! Po těch hryzcích jsou tunely na dospěláckou pěst a žerou jen kořínky, tedy nevezmou žádný jed... v některých místech zahrady je to jak na vodní posteli - boří se vám nohy po kotníky... bohužel, co s krtky poradit neumím - sami si nevíme rady :(
K té řepě: nevěděla jsem o tom, že na jaře je již nekrmitelná. Zrovna včera jsem posbírala 3 mrtvá králíčata (cirka 3 týdny staré), kterým řepa dost chutnala (byť jí neměli žádné velké množství). Myslíte, že by to teoreticky mohlo souviset? Odešli dost rychle - během půldne. Ikdyž měli jiné projevy nemoce - lehký výtok z očí (mixomatoza vyloučena 2 vety), který jsem řešila několik dní s lehkým postupným zlepšováním. Ale ten rychlý úhyn i dobře rostlých jedinců mě překvapil...

12.3.2015 20:20
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja mam takova morcata ve chleve... kdyz jsem videla na kamere s nocnim videnim jak tam rejdej nevedela jsem jestli se chechtat nebo pozvracet... no uz jsem pripravila navnady... a to mam 6 venkovnich kocek...
k tem kralicatum bud mor, a nebo nadmuti... na mor mi to prijde jeste hrozne brzo i kdyz bodavej hmyz uz lita takze i mor to muze byt..

12.3.2015 20:29

Já nevim, nic tomu nenapovídalo :( Ještě, že mám alespoň velký očkovaný. Mrzí mě to, byli to první přírůstky v králíkárně, krásně malovaní. Ještě, že nejsou "jedlí" - bych měla ještě "díru" v mražáku :D.

12.3.2015 21:12
ver

XXX.XXX.128.19

Takže myslíte, že ty tři pytle, co mám ještě ve sklepě už nemám krmit? Vy mě děsite. Řepa je fakt pěkná neseschla a kozam dávám jednu středně velkou denně. Je mi líto to vyhodit. Kralikum tu řepu taky dávám a nic jim není. Ale na mladý sem opatrná těm ji nedávám.
Myslim, že Vaši ušáci pošli na kokcidie, i u nich může být vytok z očí a celkem rychlý průběh, ale těžko říct.

12.3.2015 21:22
lilo

XXX.XXX.201.210

To hhippie hele.. ja mela kdysi take kraliky... nyni mam posledni dve prezivsi samice... neockuju... jenda je z vrhu 8 a prezila kdyz vsechny posly.. proto si ji necham do chovu... to same jeji matka... a na tom zacnu... jeste najit neockovaneho kralika... jinak mixomatozu... mam tady takovou starou sousedku... je ji 86 je to babka cipera a ta mi rikala ze kralika vylecila z mixomatozy pomoci sumiveho acylpirinu... mozne to je... ve sve podstate je to totiz horecnaty stav.. pak se doporucuje kralikum zkrmovat konopi... udajne se jim vyhybaji nemoci... ale zkusenosti s tim nemam... co se tyka tech kokcidii.. schodili by veskerou hmotu... kralikum je dobre v obdibi zimy lehce solit vodu, take jim ji davat kyselou octovou..
to ver urcite krmte... vklidu pokud je to dobre a holky jsou zvykle krmte dokud bude repa pekna... jeslti mate husy slepice take ji oceni...

12.3.2015 21:52
profesor1

XXX.XXX.192.99

Řepu přidávám ovcím-kozám, které mají míň mléka vždy až po okocení a přidávám jim ji až do pastvy. Je ale pravda že řepu mám v betonovém krechtu v zemi pod slámou, tak že určitě nevyschne. Když jí mám hodně, tak ji na závěr hážu všem i už s vyrašenými lístky a nikdy žádný problém. Vyhodit řepu by bylo škoda. Jestli máte strach, tak ji strouhejte slepicím.
4: Lilo pozdravujte králici Jendu (hezký překlep ) a nějak často se tu oháníte konopím, to už začíná být zralé na trestní oznámení, už se nedivím že máte pořád veselou náladu!

12.3.2015 21:58

Kokcidie to nebyly - malí měli krásné úhledné bobečky. Nic na nich prostě vidět nebylo. Jo, jednoho jsem odepsala ještě než začli být nemocní, ten byl slabý od narození, ale ti další vypadali silně. Ale sdílím stejný názor, lilo, nechávat jen nejsilnější jedince.
Škoda, že ve svých podmínkách se zatím nemohu bavit o chovu, jaký bych si přála mít... pořád to tu budu jen tak žudlat... to chce mít pár desítek kusů, aby člověk mohl vybrat opravdu "to nejlepší" ;).

12.3.2015 22:08
lilo

XXX.XXX.201.210

No jo no jo... nemam ten pocit ze by konopi bylo zakazane slovo... to jen tehle pomatenej system se snazi lidi kriminalizovat za pestovani kytek taaaak peknych kvetin

12.3.2015 22:42
luciš

XXX.XXX.181.117

lilo napsal(a):
Co se slimakama? ja bych potrebovala poradit co s krtkem... :) na slimaky mam indicke bezce.. mam slimaku mnohem mene... ale obcas se nejaky ukaze...

Máme též běžce. Jsou na to skvělí pomocníci. Navíc se člověk pobaví. Slepicim slimaky hazim
Řepu bych nepestovala, já osobně. Je to dost práce, pokud bych chtěla být soběstačná. Krtek provzdušňuje zem. Toho já tak neřeším. Sice ty kopečky nejsou úplně chtěné, ale hlínu si pak beru do květináče či na výsev. Horší je náš pes, ten staví metro. Už jsem si malem několikrát nabila...

12.3.2015 22:57
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja chci bezce letos otestovat na bramboristi proti mandelince... ... jinak ja mam na pastvine takovych krtincu ze po rozhrabani neni videt zadna trava... takze bych spis potrebovala likvidovat krtky...no a u domu si mi krtek udelal krtinec v novem vlastnorucne vydlazdenem zulovem chodnicku.. jsem myslela ze me omyji...

12.3.2015 23:20
luciš

XXX.XXX.181.117

To naštve. Máme taky perličky. Ty milují hmyz. Prý vyzobou i klíšťata z trávy. Je fakt, že na zahradě mi pobihaly a honily i něco ve vzduchu. Tak si dělám naděje, že je kdyžtak taky nasadim. Nebudete mít kachnata? Letos jsem chtěla trochu obmenit krev. Mužem vyměnit.

12.3.2015 23:26
lilo

XXX.XXX.201.210

Perly hrabou? jake mate, modre bile... vymenim za perly.. lihen se naklada ale nevim jak je to oplodnene... bezkyne nesou o stosest... ale lonskyho cernyho kacera mi vzala liska ani se nestihl rozmnozit a tak mam mladyho vymenenyho od znameho a nema peknou barvu ... ani prirodni ani pstruhovy takovy napul bezbarvy...

12.3.2015 23:33
luciš

XXX.XXX.181.117

lilo napsal(a):
Perly hrabou? jake mate, modre bile... vymenim za perly.. lihen se naklada ale nevim jak je to oplodnene... bezkyne nesou o stosest... ale lonskyho cernyho kacera mi vzala liska ani se nestihl rozmnozit a tak mam mladyho vymenenyho od znameho a nema peknou barvu ... ani prirodni ani pstruhovy takovy napul bezbarvy...

Perly máme jen dvě, chci letos dokupovat. Hrabou. Míň než slepice. Chtějí se promenádovat a shánět. Začnou ječet když přijde někdo cizí nebo si někde sedne dravec..Kachny mám taky strakomako pako, bílou mi právě něco ulovilo. Pak je černá, šéfka, vede celou družinu. Divoké zbarvení kacerů s černou hlavou, šedé kachny. Celkem jen 8 kusů. Mě minulý rok sedla černá. Bílá též ale klofnul ji dravec. Letos to zkusím s vysezením, tak uvidíme. Mám video, ale dám ho někam na net až zítra, žel jsem střevo na techniku...

12.3.2015 23:37
profesor1

XXX.XXX.192.99

Perly jsou krásná věc, ale tak někde na samotě u lesa, jinak vás sousedi proklejí za ten jejich neustálý jekot.

12.3.2015 23:43
luciš

XXX.XXX.181.117

profesor1 napsal(a):
Perly jsou krásná věc, ale tak někde na samotě u lesa, jinak vás sousedi proklejí za ten jejich neustálý jekot.

To naštěstí neřeším. Jen jim nadávám do trubek, když mi dítě spí venku v kočárku. Nebo tak příjemně vržou, to se mi pak krásně maká na zahradě. Je fakt, že každý si je neoblibi, jsou poněkud zvláštní.

12.3.2015 23:44
lilo

XXX.XXX.201.210

Nejste sama... ja jsem na to take strevo.. bezkyne mam dve ale jinak mam uzitkove krizence saskych ruanskych ktere letos nakryvam pekingskym aby se nam ta trojika pekne sesla... no a husy... ty taky rvou sotva se neco sustne ale mam je pod chalupama takze to na navsi tolik neni slyset... jeslti perly hrabou a navic jeste rvou tak to nechci...jsem tu moc na rane...

12.3.2015 23:49
luciš

XXX.XXX.181.117

A ty křížené máte na maso?

12.3.2015 23:50
lilo

XXX.XXX.201.210

Kdepak... nesou...

12.3.2015 23:54
luciš

XXX.XXX.181.117

Ale to běžci taky, tak jaký rozdíl?

12.3.2015 23:56
lilo

XXX.XXX.201.210

Bezci maji lehce nazelenala vajicka zatimco tyhe kaceny maji jemne naruzovela vajicka...

12.3.2015 23:56
lilo

XXX.XXX.201.210

Vidite profo... barvy rozlisuji..

13.3.2015 00:00
luciš

XXX.XXX.181.117

Já asi ne. Vajíčka sbírám, ale nevidím je nazelenalá. No nic, to neva, hlavně když to chutná...

13.3.2015 00:05
profesor1

XXX.XXX.192.99

Líbí se vám narůžovělá vajíčka? Mimo jiné je prý růžová barva selat

13.3.2015 00:07
lilo

XXX.XXX.201.210

Nase svine je cerna.

13.3.2015 08:55
profesor1

XXX.XXX.192.99

Vy chováte doma rozhodčího?

Tak co čekatelky? Rodilo se v noci, nebo se ještě rodí?

13.3.2015 14:48
lilo

XXX.XXX.201.210

Ahoj... tak v noci byl klid... a uz je vic jak dve tri hodiny porozeno... i kdyz to byla zase pekna divocina.... mam dve kozicky a jednoho obr kozlicka... neobeslo se to bez komplikaci jak je u nas zvykem... prvni kozicka sla skvele brichem nahoru jednou nohou a hlavou napred koukam co to v tom obalu na me kouka za zuby... druhy sel kozlik mel lehce rotaci obliceje a byl dost velky musela jsem ho poupravit... a pro treti jsem malem vypustila dusi a ne jen ja hlavne kozena... obrovsky respekt vuci Zvede... sla jednou nohou napred druhou podlozenou, hlavu slozenou vzad, v poloze spiciho kuzlatka... chvili mi zabralo nez jsem nasla vsechny casti a porovnala tak abych ju vytahla... uz jsem ani nedoufala ze ji vytahnu zivou... byla trosku pomalejsi nez ti dva prvni... to se rozumi... ale uz beha, pije, meci... a kozlicek me velmi prekvapil... protoze dupe nozickou a mluvi tj blekota jak kozel v riji.. neuveritelne co? Tak moc bych si prala normalni porody... a letos je to asi nejaka porodni skola ci co... Jeste me cekaji dve holky... Nubka co mela termin vcera takze to muze byt kdykoliv... a Obra prvnicka termin 16. Takze kozi skore 2 kozy,6 kuzlatek z toho 4 kozlici a 2 kozicky... Zvedulka nalila vemeno az v prubehu porodu... jasne nejake mela... ale ze by bylo dneska uz cervene a vypadalo nalite to ne... celkem bych rekla ze priznaky byly velmi rychle... a porod doslova prekotny...

13.3.2015 21:49
profesor1

XXX.XXX.192.99

Týýý jooo, teda to je přímo na výukové porodní školení ;-) Já mám od 4 koz 7 kůzlat, už ani nevím poměr pohlaví :) A před chvílí při poklízení se mě zdálo že z té poslední páté už jde hlen, tak možná dnes v noci porodí. Bude to její třetí porod, tak že jsem klidný. Já si naopak letošní rození nemůžu vynachválit. Cca od 40 zvířat jen jeden problémový porod a to holka počkala na mne, tak že jsem pomohl a vše bylo OK. Doufám že to nezakřiknu.

13.3.2015 21:57
lilo

XXX.XXX.201.210

No zvedulin to byl 4... a loni sama rodila ctyrcatka venku na slunicku okolo 11.3 bylo teplo... ale tyhle tam byly naskladane kdo vi jak... kozlik ma krivou nohu... ta druha Nubka co mela termin vcera jeste nic... ani nehleni ale vemeno uz ma pekne... no zvedule take nehlenila... tam to slo z hodiny na hodinu...

13.3.2015 22:29
profesor1

XXX.XXX.192.99

3 a více četné vrhy nechcíííí. Mě vyhovují u koz dvě a u oven jedno. Pěkně to roste a dobře se to prodává. Všechny kozeny se mě letos okotily samy, včetně dvou prvniček a to nerodily žádné drobky. Jedna kozena se okotila bez příznaků snad během deseti minut. byl jsem ve chlévě a nic a za chvilku už bylo slyšet teňounké mečení tak jsem tam zase naběhl a dva prckové venku.

13.3.2015 22:50
luciš

XXX.XXX.181.117

Tý jo, to jsou příběhy...Zatím můžu jen hltavě číst a gratulovat! Lilo Vy jste letos asi na nějaké porodní ambulanci nebo co. Já ani nevím, jak bych strčila ruku do kozy, snad bych nespletla otvory. Moje kozeny asi taky čekají, jsou to prvničky, tak uvidíme. Ještě je čas, tak zatím budu číst a fandit všem. I panu Bobkovi.

13.3.2015 22:54
lilo

XXX.XXX.201.210

No jo.. s tim nic nenadelam.. myslivci srnu s trojcatama strilej.. no ale mam dojem ze zvedulka trojcata ukrmi... vemeno ma dobre zalozene... a to byla takove chude kdyz jsem si ji jako nezkusenec privezla.. bylo to nakryte kuzle za mesic mela kuzle dalsi rok dvojcata pak rok pauzu protoze nezabrezla a pak mi to vratila ve ctyrcatech... krasne dorostla a je fakt pekna... taky jsem se to musela nejak naucit... a letos ta kuzlata jsou dost velka... loni to byly zamory.

13.3.2015 22:58
lilo

XXX.XXX.201.210

Diky rozesmala jste me... ja ted potrebuju humor... protoze jsem v klimbu... desne unavena... je to zvlastni z te euforie je pak clovek celej vyrizenej... asi starnu

13.3.2015 23:18
profesor1

XXX.XXX.192.99

Hele Luciš, toho bobka si hledejte v tom špatném otvoru jo!

13.3.2015 23:51
profesor1

XXX.XXX.192.99

Tak ta poslední blbka to asi myslí vážně. Jedno je ale jisté, kůzlata narozená v pátek třináctého mít nebudu Doufám že vydrží do rána, nebo třeba má jen zaražené větry

14.3.2015 07:47
mr.jar

XXX.XXX.110.60

Dobrý den. Ke krmné řepě - vztah řepa a dusičnany. Řepa v první řadě nesmí namrznout. Právě v tomto okamžiku dochází ke zvýšení obsahu dusičnanů. Jinak bych se jí vůbec nebál. Dávám krouhanou, smíchanou se šrotem v různém poměru jak hovězímu, ovcím a kozám. Celou ne, nebezpečí otlaků dásní. Nakrouhám těsně před krmením. Celou ji dávám pouze králíkům. Samozřejmě dobře očištěnou od hlíny, nenahnilou. Ale i zde platí, všeho s mírou.

14.3.2015 09:38
lilo

XXX.XXX.201.210

Dik za vecny prispevek k te repe... ale stejne plati jakesi porekadlo ze do dubna med v maji jed...
2 profa tak co jak to dopadlo?

14.3.2015 18:24
tera1

XXX.XXX.64.22

lilo napsal(a):
To hhippie hele.. ja mela kdysi take kraliky... nyni mam posledni dve prezivsi samice... neockuju... jenda je z vrhu 8 a prezila kdyz vsechny posly.. proto si ji necham do chovu... to same jeji matka... a na tom zacnu... jeste najit neockovaneho kralika... jinak mixomatozu... mam tady takovou starou sousedku... je ji 86 je to babka cipera a ta mi rikala ze kralika vylecila z mixomatozy pomoci sumiveho acylpirinu... mozne to je... ve sve podstate je to totiz horecnaty stav.. pak se doporucuje kralikum zkrmovat konopi... udajne se jim vyhybaji nemoci... ale zkusenosti s tim nemam... co se tyka tech kokcidii.. schodili by veskerou hmotu... kralikum je dobre v obdibi zimy lehce solit vodu, take jim ji davat kyselou octovou..
to ver urcite krmte... vklidu pokud je to dobre a holky jsou zvykle krmte dokud bude repa pekna... jeslti mate husy slepice take ji oceni...

Dobrý den, taky neočkujem, takže kdyby byl zájem, mám tady dva listopadový chlapce po meklenburským strakáči, jeden je černobílej flekatej a druhej celej černej

14.3.2015 19:12
lilo

XXX.XXX.201.210

To jste hodna... ale ja mam souseda ten ma dva krasavce a uz mi slibil ze se tam muzu zastavit... mela jsem pocit ze to uz mezi kralikari prave neleti... kdysi se chodilo s kralici na skok... ale kuli nakazam si kazdej snazi uzavirat chov... nevim co by nam na to rekli kralikari...

14.3.2015 20:46
tera1

XXX.XXX.64.22

V pohodě ať vám dupou.

14.3.2015 20:46
lilo

XXX.XXX.201.210

A od kud jste... kdyz bych nahodou.

15.3.2015 20:01

Hele, tady u nás teta taky chodí k chovateli se svými králicemi. A nepamatuje problém.
A já zrovna taky budu půjčovat samce na obskočení králic kamarádky. Ale je fakt, že já mám masného králíka jen omylem a bohužel ne na maso :( máme pár zakrslíků-králíčků ke školce a to takhle jednou přišela jedna z učitelek, že jestli by u nás nemohla ubytovat "králíčka", že by ho jinak zabili na maso a že je táááák kráááásnej :D Byl volný kotec, tak jsme ho ubytovali... "králíček" má štěstí, že mám králíkárnu po chovateli masňáků, jinak by se nevešel - je tak o 1,5 větší než ti mí drobci... ale má nad sebou ochrannou ruku, tak z toho asi svíčková nebude

15.3.2015 20:43
profesor1

XXX.XXX.192.99

lilo napsal(a):
Dik za vecny prispevek k te repe... ale stejne plati jakesi porekadlo ze do dubna med v maji jed...
2 profa tak co jak to dopadlo?

Nedopadlo to nijak, ta blbka měla ráno jen zaschlý provazec hlenu na ocasu. Ale od toho večera skoro pořád leží a těžce odychuje a těžce vstává. Ale naštěstí ne zas tak těžce, že by to vypadalo na nějaký průser. Přežvykuje, příjde si pro podrbání... jen už to asi bude každým dnem, nebo každou chvíli.

15.3.2015 21:15
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak to je dobry... ja mam ted po porodu... dve AN kozicky... takze skore 3 kozy,8 kuzlatek...

15.3.2015 21:26
profesor1

XXX.XXX.192.99

Blahopřeji a jak už jsem psal - já víc jak dvojky nechcííííííííí.

15.3.2015 21:29
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak ja mam trojiky... ale ted vazne... ty dve AN kozicky byly take tri... ja cekala teda jen dve... treti mohla byt prijemnym bonuse... jenze stane se ze ackoliv clovek udela maximum stejne je to marny... mala sla zadem a ackoliv uz to mam nacviceny tak tuhle se mi nepodarilo rozdejchat... byla tak zalita ze to proste nedala... tak se raduju alespon z toho co je... ne z toho co by mohlo byt...

15.3.2015 21:32

Profesore, úplně vám rozumim. Dneska jsem byla na návštěvě u paní chovatelky, od které mám plemeníka (ovce) a kochaly jsme se několika desítkami mláďat (odrozena zatím asi půlka). Zatím má na flašce jen 3 mladé - z trojčat. V choulech má několik trojčat a jedny čtyřčata... matky to zvládaj, ale mě to taky děsí. Nedokážu si představit, jak bych ještě piplala nedomrlá miminka co pár hodin... takže u mě jasně vedou dvojčata. Ale je fakt, že na nárůstu jsou za pár dní ti jedináčci o tolik větší, až člověk nevěří :).

15.3.2015 21:35
profesor1

XXX.XXX.192.99

Tak tak, tyhle neúspěchy už k chovu zvířat patří. Kdyby se jen dařilo, tak by jsme si těch úspěchů nevážili.

15.3.2015 21:38
lilo

XXX.XXX.201.210

Jo je mi to samozrejme hrozne lito protoze jsem se snazila tu plodovou vodu / konzistence byla spis jak gel, husty vajecny bilek/ vyvesit masirovat a stravila jsem nad ni cca 45 minut... a ona jen postupne stydla...

15.3.2015 21:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak se tesim z toho ze ma koza obrovske vemeno... a dve holky co ho budou mit jen pro sebe... protoze jsou cerstvoucky tak je jeste pujdu v noci prilozit... ale zatim se zda ze to zvladaj.. nacumuju online..

15.3.2015 21:40

Je to škoda. Ale hlavně, že zbyly dvě zdravé holčičky! Ať se jim (i Vám) daří! ;).

15.3.2015 21:41
profesor1

XXX.XXX.192.99

4: hipíí - jj, ti jedináčci to je radost, ti rostou před očima. Já toho mám ale hodně, jinak plně chápu ty kdo mají dvě, tři čtyři oveny - kozy, tak chtějí co nejpočetnější vrhy.

15.3.2015 21:44
profesor1

XXX.XXX.192.99

To one line to je dílo. Jeden kamarád to má taky, nebývá doma, ale sleduje to telefonem. Když se něco děje ve chlívku hned volá domů, ať utíkají rodičkám pomáhat.

15.3.2015 21:46
profesor1

XXX.XXX.192.99

Ty AN kozy jsou tak škaredé, až jsou pěkné

15.3.2015 21:50
lilo

XXX.XXX.201.210

No presne tak... tak ja si tu lezim v posteli a koukam na monitoru jak si mamka poradi... a AN kozy jsou specificke v mnoha ohledech... hlavne maji kravske mleko a to proste zeru...

15.3.2015 21:53
profesor1

XXX.XXX.192.99

Jj, to vím, moje hnědé, mají mléko po nadojení taky nerozeznatelné od kravského. Nikdy jsem ho ale nezkoušel druhý třetí...den po nadojení.

15.3.2015 21:58
lilo

XXX.XXX.201.210

Protoze taky delam obcas nejake syry a tvaroh a jogur a maslo a smetanu... a loni jsem mela jen dve ty dojny holky... tak nez jsem nasbirala nejakych 12l tak to trvalo treba tri i ctyri dny a mliko bylo sladke nezmenene v chuti a vuni...

15.3.2015 22:04
profesor1

XXX.XXX.192.99

Já to mám hlavně na sýry, ale skladuji max tři dny. Když už je mléka málo, tak dělám třeba jen z 6 litrů.

15.3.2015 22:09
lilo

XXX.XXX.201.210

No ja potrebovala otestovat tu novou centrifugu... a tam je minimalni davka 12 litru.. jinak vyteznost cisteho masla jsem mela od dvou kozen pres 300g a to jsem toho jeste hodne stihla pri hneteni snist :) jsem zvedava jak to bude letos... moooc se tesim...

15.3.2015 22:15
profesor1

XXX.XXX.192.99

Ujídala? Tak že jste si při výrobě potraviny oblizovala prstíky! Tedaaaaa asi zavolám na hygiéééénu

15.3.2015 22:16
lilo

XXX.XXX.201.210

To byla potravina pro me... ne pro nikoho jineho...

15.3.2015 22:20
lilo

XXX.XXX.201.210

Jinak... maslo jsem delala zatim asi jen 4x je to luxusni... jen to chvilu zabere... ale musim rict ze se nevyplaci ho oblizovat... jelikoz jsem za tech par tydnu dokazala nasadit pekny 4 kg... ono kdyz si clovek dopreje par gramu masla, tu a tam nejakou smetanu, litr mlika denne tak se rychle zpravi...

15.3.2015 22:28
profesor1

XXX.XXX.192.99

Je třeba si ještě dopřát ruční sušení sena na pár hektarech a kg rychle mizí
A neprokládat to tím pivem a vepřknedlzelem smajlík

15.3.2015 22:33
lilo

XXX.XXX.201.210

No navic ja to mam tak ze se na zimu vzdycky obaluju.. takze to bylo asi take tim... :) protoze ted uz je to zase o 4 kg lepsi... a jeste dve musej jit bezpodminecne do plavek dolu... :).

15.3.2015 22:35
profesor1

XXX.XXX.192.99

Proč bezpodmínečně? prodáte kozlíka a koupíte větší plavky

15.3.2015 22:38
lilo

XXX.XXX.201.210

No a nebo tak...

15.3.2015 22:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele uz zase zklouzavame k uplne divnymu tema..

15.3.2015 22:45
profesor1

XXX.XXX.192.99

Myslíte že zklouzáváme jako k prodeji kozlíka?

15.3.2015 22:48
lilo

XXX.XXX.201.210

No dulezite je aby nesklouzly ty plavky... jejku.. mam tam pravopisnou chybu...

15.3.2015 22:50
profesor1

XXX.XXX.192.99

No to je hrůza! Myslím ta hrubka

15.3.2015 23:01
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele profesore proc mas tehle nick.

15.3.2015 23:03
profesor1

XXX.XXX.192.99

Protože mě nic blbějšího nenapadlo a už vůbec mě nenapadlo jak to bude strašně znít, když mě někdo osloví profesore

15.3.2015 23:05
lilo

XXX.XXX.201.210

No... to je teda vysvetleni...

15.3.2015 23:10
profesor1

XXX.XXX.192.99

Ale je v tom velký kus pravdy

15.3.2015 23:12
lilo

XXX.XXX.201.210

No je to divnej nick... jeste to cislo... taky zajimavy.

15.3.2015 23:14
lilo

XXX.XXX.201.210

No nic... taky uz je cas jit na kute... tak dobrou.

16.3.2015 21:46
tera1

XXX.XXX.64.22

lilo napsal(a):
A od kud jste... kdyz bych nahodou.

Kousek od Kouřimi, pozor, neplést s Kuřimí

verulinka

3.11.2015 16:08
verulinka

XXX.XXX.142.48

Ahoj, jsem začátečník v chovu koz, proto se chci zeptat, mimo jiné na tu řepu, ta se syrová strouhá např. do šrotu nebo ji mám dávat celou kozenám. Díky. V.

3.11.2015 22:26

Nejčastěji jí chovatelé strouhají do žrádla, jak říkáte. Já jim jí krájím na kostičky - asi je to na přípravu stejně náročné a přijde mi, že se tím alespoň zabaví..ale je fakt, že nejdřív vyžerou jádro a až pak jdou chroupat zeleninu a ovoce.

7.11.2015 06:15
trampkrbec

XXX.XXX.22.32

Zdravím kolik asi řepi dat na 4 ovce a můžou poní trpět průjmem někdo mne říká dávej řepu jinej zase nedávej zbitečné.

verulinka

12.11.2015 12:21
verulinka

XXX.XXX.142.48

Děkuji za radu a můžete mi někdo ještě poradit, čím ještě mohu přikrmovat kozy, (dávám seno jako základ, dokrmuji i malými dávkami šrotu, otrub, vojtěška jim nechutná, nevím, proč, přidávám trochu jablek a brambor(solný kámen mají samozřejmě také) a trochu ječmene...teď už jsou stromy holé a trávy mají taky míň..tak čím jim to ještě zpestřit hlavně v zimě..

12.11.2015 14:42

Abyste to zas nepřehnala... oni toho až tak nepotřebují ;) kdyby něco, tak nic nezkazíte mrkví a tou řepou v rozumném množství taky ne (pozor, aby nepřemrzla - nejsem odborník, abych to vysvětlila přesně, ale když přemrzne, vznikají v ní nějaké nebezpečné látky...otrávila jsem si letos vrh zakrslých králíků, než jsem toto vypátrala :( jistě vygooglíte, v čem spočívá to nebezpečí.

verulinka

13.11.2015 11:41
verulinka

XXX.XXX.142.48

Dávám malinko nastrouhané do šrotu, tak zatím v pořádku, tak snad stačí zatím hlavně seno a semtam spasou travičku..

????

4.10.2016 08:25
????

XXX.XXX.94.77

Prosím můžu už krmit kozy letošní řepou( tráva už je hodně bídná) nebo musí odležet jako seno? Dekuji za odpověď.

4.10.2016 09:44
lilo

XXX.XXX.201.210

Jasne ze muzete... ale vseho s mirou... kdyz s tim najizdite...

Přidejte reakci

Přidat smajlík