Nový přírustek:-), konečně kozičky :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2015 22:36
kristina

XXX.XXX.176.242

Zdravím všechny,
včera v poledne nám naše prvorodička Saša porodila 2 kozičky Julču a Tonču. Letos to jsou první holky, kluků už je dost 3 stačí až až.
Jsme moc rádi, ale včera jsme měli pernou noc, Tonča je v poho ale Julča (vpravo) nechtěla pít a byla slabá, tak jsme ji vzali domů a krmili dudlíkem, během noci z ní vyšel divný černy maz bez zápachu a rychle dychala, měli jsme o ni strach, nic jsme se o tom nedočetli, až ráno mi veta říkal že je to normální .
Dneska už je šikovná, je u maminy a pije. Tak snad bude vše ok.
Přeji pěkný večer

13.3.2015 00:02
profesor1

XXX.XXX.192.99

Pokud jste do ní dostali mlezivo a už sama pije, tak máte určitě už vyhráno. A to černé co z ní vyšlo byla smolka, to je první kadění u každého zvířete. ˇudajně to máme taky za sebou Většinou vyjde z kůzlete až po pořádném prvním napití. U toho čipernějšího kůzlete jste si toho asi nevšimli.
Tak ať vám rostou.

13.3.2015 10:05
roklanka

XXX.XXX.45.82

Letos je rok holek, všichni chovatelé co znám, mají více holek, taky mám poměr, jaký jsem ještě neměla. Letos je 18 koziček,8 kozlíků a jeden hermafrodit, takže ani poslední koza co bude rodit v dubnu už to skore výrazně neovlivní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2015 12:29

No a já bych zrovna letos uvítala víc kluků. Minulý rok jsme měli skóre 9:3 holky kluci... letos vypadá, že holky zase vítězej... tak uvidíme. Ještě nás pár porodů čeká :) nejvíc jsem zvědavá, zda budou nějaké přírůstky od loňských jehnic, co mi tu zbyly - nevypadají, že by byly březí, ale beran je ve stádě celoročně, tak třeba bude překvápko v podobě jedináčků...

A to je dotaz na zkušené: kdyby byla jehnice ještě "nedospělá", je možné, že by se nechala nakrýt třeba až v druhé polovině říje? Nebo na to skočej, jakmile se naskytne příležitost? Vím, že se mohou připustit i mláďata, která ještě nejsou vyzrálá. Ale zajímá mě i druhá možnost - jestli mohou být i jedinci "uvědomělí" :), kteří si na správnou dobu počkají... každopádně jehnice byly z února / března, takže teoreticky dorostlé byly. Jen na nich ta březost právě není vidět.

13.3.2015 12:54
jecmi

XXX.XXX.160.98

No, já teda 4kluci,2holky, to je tak, když chceš víc holek... no...

linzii

13.3.2015 15:29
linzii

XXX.XXX.1.174

Já opačně,2 kluci a 4 holky a my chceme holky, tak jsem ráda

13.3.2015 16:32
cipsinka

XXX.XXX.128.121

Tak to mi letos 3 holky a 2 kluci.Loni samo chlap tak jsem taky ráda.Konečně něco do chovu.Jen s mlékem je to jaksi divné.Moje 6 litrová nenaléla vemeno a od včera trojčata no snad se rozjede jinak teda nevim.Kamarádka po odstavu dojí jak pred zasušenim a taky jenom kroutí hlavou z čeho že bude dělat sýr.

13.3.2015 22:38
profesor1

XXX.XXX.192.99

Já loni i letos většinu holek.
A prvničky letos snad poprvé co chovám ovce kozy, odrodily dřív než staré matadorky.
4: hipíí - taky mám berana celoročně s ovcema a jehničky z 98% vždy zabřeznou.

15.3.2015 21:48

No tak uvidim. Je fakt, že z toho počtu holek (12 ks) by strhanej být neměl, tak snad jo... díky za podporu ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík