linzii

XXX.XXX.1.174
Dobrý den, já nemám žádné krmítko koupené, ale vyrobila jsem "školku". Je to malý ohrazený prostor, většinou z palet. Mají tam otvor akorát pro sebe a velké ovce se tam nedostanou. Do misky jim sypu dobroty, stačí naučit jedno jehně a brzy se to naučí i ostatní. Jak rostou, posouvám laťky po stranách otvoru, aby prošla i větší jehňata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
linzii
napsal(a):
Dobrý den, já nemám žádné krmítko koupené, ale vyrobila jsem "školku". Je to malý ohrazený prostor, většinou z palet. Mají tam otvor akorát pro sebe a velké ovce se tam nedostanou. Do misky jim sypu dobroty, stačí naučit jedno jehně a brzy se to naučí i ostatní. Jak rostou, posouvám laťky po stranách otvoru, aby prošla i větší jehňata
Dobrý nápad...ale nwm jak jste to myslel s tím posouváním laťek kdyby to šlo prosím přidejte sem foto moc předem děkuji P.T
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
hanule 10
napsal(a):
Ahoj chtela jsem se zeptat koupili jsme si jehnatka uz odstavene od mleka chtela jsem se zeptat co jim mohu davat vse jist a jestli mohou byt venku pres noc uz.
Tak u jehňátek je to různé záleží na stáří..., ale jestliže jsou odstavená tak trochu přikrmovat mlékem ASPOŇ 1x za den... A dalšímy doňky určitě zakupte pro jehňátka min.liz ( bez mědi!)... Jehňátka bych zdaleka nenechal venku přeh noc...protože jsou ještě velice slabá a mohli by je. napadnout lišky... Zaleží na plemeni
My chováme KENTYa Suffolky... Jehnata od kenta jsou venku ty jsou k tomu přispusobena ale suffolky mame v salši...pro další "radu" pište na email ovce-suffolk@seznam.cz
doufám že se aspoň trochu poradil
P.T
linzii

XXX.XXX.1.174
Zkusím vyfotit. Mám ohrádku ze starých palet, jedno prkýnko palety jsem vymontovala a tím otvorem prochází mrňata, když odrostou, vyndám ještě jedno a různě ho šroubuji, aby se otvor zvětšoval
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
Mockrát děkuji :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
linzii
napsal(a):
Zkusím vyfotit. Mám ohrádku ze starých palet, jedno prkýnko palety jsem vymontovala a tím otvorem prochází mrňata, když odrostou, vyndám ještě jedno a různě ho šroubuji, aby se otvor zvětšoval
Dáte jsem tu fotku prosím budou se nám co nevidět rodit jehnata a já potřebuji něco takového vyrobit (cca do 1týdne )
Taky vždycky stlučem "krmítko" (jde vlastně o ohrazený prostor a uprostřed je bedýnka s granulemi) z čehokoliv co je zrovna po ruce - většinou ty palety a desky, ale klidně i ovčí pletivo... Jde jen o to aby průchozí díra byla dostatečně velká aby prolezly i dvouměsíční/tříměsíční jehňata (změř si rozmezí na klasickém kruhovém krmelci), ale zároveň tak malá aby tam neprolezly dospělé ovce. Letos to máme stížené o kozy, protože ty prolezou i dírou pro měsíční jehňata, takže do bedýnky sypu granulky pouze když jsou kozy zavřené.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
anobbona
napsal(a):
Taky vždycky stlučem "krmítko" (jde vlastně o ohrazený prostor a uprostřed je bedýnka s granulemi) z čehokoliv co je zrovna po ruce - většinou ty palety a desky, ale klidně i ovčí pletivo... Jde jen o to aby průchozí díra byla dostatečně velká aby prolezly i dvouměsíční/tříměsíční jehňata (změř si rozmezí na klasickém kruhovém krmelci), ale zároveň tak malá aby tam neprolezly dospělé ovce. Letos to máme stížené o kozy, protože ty prolezou i dírou pro měsíční jehňata, takže do bedýnky sypu granulky pouze když jsou kozy zavřené.
Aha... Děkuji zua další tip
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
owex
napsal(a):
Výrobce krmítek pro jehňata ( kůzlata ) je fy KSK Krajčovič Brno. Je to moc šikovná věc. Doporučuji.
Odkaz-http://www.ksk.cz/?produkt=337
Jestliýe myslíte toto? tak je to asi supr ale já potřebjui kapacitu krmních míst pro jehnata max 30. Chovám 350 ovcí a 24míst mi nestačí :)
JESTLIŽE TO NENÉ ONO PŘIDEJTE JSEM PRODÍM ODKAZ ČI FOTO
Děkuji
linzii

XXX.XXX.1.174
Promiňte za tu odmlku, teď to čtu a hned jsem doběhla vyfotit tu svou "školku"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
linzii
napsal(a):
Promiňte za tu odmlku, teď to čtu a hned jsem doběhla vyfotit tu svou "školku"
Ano mockrát děkuji