Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2015 11:59
podkloboukem

XXX.XXX.217.209

Hezký den všem,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo něřešil likvidaci kopřiv na pastvině. Máme na pastvě poměrně velké části zarostlé kopřivou. Celkem často to sekám a ovce to pak zavadlé sežerou, ale kdybych se toho chtěla zbavit trvale. Nevíte někdo jak na to?

17.3.2015 12:36
lilo

XXX.XXX.201.210

Resim ro same... secu a zavadle to ovce i kozy s chuti sezerou... kopriva se mnozi jak vedetativne tak generativne... dulezite je ji vzdy pred kvetem posekat... ona zeslabne a obevi se jine travy a plevele... musite vydrzet a bojovat a treba se strunovkou jit jen na koprivy..kopriva je ale velmi vyzivne krmivo takze to je skoda ale jestli myslite totalne zlikvidovat tak jedine herbicidem...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2015 21:19

Poridte si kurata nebo krutata a koprivy jim muzete sbirat a nasekat ke srotu a s bramborem a vejcema a budete mit kraaasny kuratka :).

17.3.2015 21:31

Už se to tu někde řešilo.
Víceméně většina pisatelů navrhovala způsob, jak to děláte vy - že je škoda je likvidovat, protože jde o cenné krmivo, tedy se nechají narůst a před květem se sekají a zvířata je sbírají.
Mě je tedy ovce-kozy okusují celoročně. A je fakt, že to flákám a před květem nesekám, tedy jich neubývá.. ale mě zas nevaděj.
Jestli se jich chcete zbavit "nadosmrti", tak Roundup ;) za 14 - 21 dní tam zas budete moct pustit zvířata.

18.3.2015 19:59
podkloboukem

XXX.XXX.217.209

Díky za reakce :D kuřátka ani roundup tedy nepořídím, ale zkusím to sekat před kvetením. Zatím jsem to sekala kvetení nekvetení :D.

18.3.2015 20:41
owex

XXX.XXX.187.2

Chcete - li se opravdu kopřiv zbavit, tak je postříkejte garlonem. Zčernají a seschnou. Pak už nikdy nevyrazí..To sekání je opruz pokud je máte např.na ploše např.3000-4000m2. Sekání máme za sebou, ale za rok dokázaly vytvořit až 10 generací.Rostou tam, kde je v zemi hodně dusíku..Ovce a kozy to nikdy moc nechtěly žrát..

slunecnyden

19.3.2015 06:49
slunecnyden

XXX.XXX.180.18

Také se přidávám k názoru, že kopřivy jsou velmi cenné krmivo. Obsahují např. železo, atd. Kozy je vyhledávají, i když je nemají v ohradě a mohou k nim. Kopřivy zásadně nelikviduji, pravda, anglický trávník nemám, ale zdravé kozy ano a myslím, že i zásluhou kopřiv.

Jch

13.5.2015 23:17
Jch

XXX.XXX.152.83

Tiež sa priklaňam k žihlave. Ja ju každý deň kosim, ale iba toľko koľko zjedia kozičky cez noc.
Samozrejme ju necham zavädnúť vtedy ju majú najradšej. Keď už ich ustajním a dám im žihlavu tak v kozom domčeku je krásna vôňa zo žihlavy úplny relax.

Přidejte reakci

Přidat smajlík