Uhyn ovce tyden po porodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sylval

23.3.2015 21:36
Sylval

XXX.XXX.92.241

Porod před týdnem,1 živé,1 mrtvé jehně, dnes matka zemřela,9 let?zeslabla, pena u huby, jehně krmíme z lahve, kravské mléko s čajem a medem, mate s tímto nějakou zkušenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2015 06:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

9 let, copak za plemeno?

24.3.2015 07:26
kacule

XXX.XXX.140.29

Tak napadá mě tetanus..mohl se do ní při porodu dostat nějaký neřád. To je hned Pro jehně by mi přišlo lepší a asi i ekonomičtější (pokud nemáte krávu svou) koupit umělé mléko - např. Mikrop, Milac..je jich hodně.

24.3.2015 08:03
roklanka

XXX.XXX.45.82

Ovčí mléko je tučnější než kravskémjehňatům se neředí a naopak u maličkých se přidává ještě žloutek. Je mnoho náhrad mléka, podle mne je nejlepší Telfid, který obsahuje nejvíc mléčné složky.

24.3.2015 11:06
owex

XXX.XXX.162.176

Seriózně Vám nikdo podle toho, co píšete, neřekne nač uhynula. Musel byste dát tělo na pitvu, ale to asi nemá cenu s ohledem na náklady. Problém skutečně může být v tom, že byla stará a slabá..Záleží, čím jste krmil, zda byly k dispozici lizy, jádro.., krmné vápno atp..Zkušenost s krmením jehněte z flašky asi máme všichni. Musíme uhlídat, aby nedostalo průjem, aby se nepřepíjelo, aby neprochladlo..Otázka taky je, zda se napilo dostatečně mleziva. I tak může pochopitelně přežít, ale bude náchylnější na různá onemocnění a asi bude i fyzicky menší proti jehňatům, která mají normální přísun ovčího mléka v rámci laktace.Taky se kloním k názoru koupit náhražku ovčího mléka ( galacid O, mikrop ovis, telfid acid atp.), přidávat heřmánkový čaj + glukopur ( med ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík