Jaký strom na kraj kozího výběhu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2015 05:40
Hrubeška

XXX.XXX.59.49

Potřebuji na kraji el. ohradníku (cca 20 m) udělat živý plot, aby nebylo vidět sousedovo "království". Celá zahrada je pěkná, jen ten kousek pěkný výhled kazí. Existuje nějaký strom nebo keř, který kozy neožírají? Mám pocit, že asi ne.. . Eventuálně nějaký tip na přírodní zástěnu. Ale naše kozy likvidují co se dá, co nesežerou, tak shodí a poskáčou a mají z toho náramnou radost.

5.4.2015 07:59
roklanka

XXX.XXX.46.204

Neexistuje nic do čeho by se nepustily smajlík

5.4.2015 08:38
lilo

XXX.XXX.201.210

Kozy se snad nepusti jen do kameni... a nebo do pevneho dreveneho bedneni... co je zive je po kozim zasahu mrtve...

Dr voštép

5.4.2015 20:11
Dr voštép

XXX.XXX.6.9

Buxus nežerou.

5.4.2015 21:51
pajca

XXX.XXX.73.177

Za elektrický ohradník si můžete vysázet plot z čehokoliv. Jestli ohradník
dobře tluče, tak se kozy můžou jen dívat.

6.4.2015 13:16
Hrubeška

XXX.XXX.59.49

pajca napsal(a):
Za elektrický ohradník si můžete vysázet plot z čehokoliv. Jestli ohradník
dobře tluče, tak se kozy můžou jen dívat.

To je pravda, ale když nepůjde elektrika, tak mám po stromečkách. Protože ty potvory ví, kdy ohradník funguje..

6.4.2015 17:06
pepy

XXX.XXX.140.46

Pyracantha coccinea - alebo po našom Hlohyňa.. skúste to, je to odolný krík, ale neviem ako pred kozami.

6.4.2015 18:42
aluskas

XXX.XXX.104.146

Já dávám Rakytník řešetlákový. kozy ho sice milují, ale jednak je zdraví prospěšný, takže když si ukousnou, tak jen dobře a jednak je velmi houževnatý, rychle obrůstá, množí se velmi dobře sám vegetativně a je trnitý, takže aspoň nějaká další překážka pro např. psy na volno. A ještě je z toho užitek v podobě zdravých bobulí.Koupila jsem si samce a samici a každý rok mám cca z každého další 3 rostlinky, takže si postupně osázím kde co.

7.4.2015 14:33
haka68

XXX.XXX.107.231

Zdravím, myslíte, že mi kozy ožerou i nádhernou Douglasku? Mám je nově a na zahradě máme pár starých nádherných jehličnanů, už se pustily i do sousedových borovic. Mám je omotat? Ale jsou to obrovský sedmdesátiletý stromy a Douglaska se právě vyznačuje rozpraskanou kůrou, potvory...

7.4.2015 15:18
pepy

XXX.XXX.140.46

Dobrý,

ja pracujem ako záhradník a myslím si, že pre Vás by bolo výhodné skúsiť niečo odolné, tŕnité, rastlina ktorá znesie strih a nemá jedovaté plody kvôli kozám. Ako som písal už včera, stojí za to vyskúšať Pyracanthu a diskutujúci aluskas správne takisto spomenul rakytník, tiež je to odolná rastlina..

Ešte: Berberis - dráč - tiež vysoko tŕnitý, vhodný na plot a znáša rez..

7.4.2015 15:43
pepy

XXX.XXX.140.46

Zabudol som ešte: Ilex meserveae Blue Prince - Cezmína, môže vyrásť do 4 metrov, je pichľavá a to dosť.. tak a už neviem, čo by som poradil..

Přidejte reakci

Přidat smajlík