Cca 3 týdenní jehně přišlo o matku, jak krmit?Náhradní matka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

capp

5.4.2015 17:36
capp

XXX.XXX.1.66

Zdravím všechny a prosím o radu, cca 3 týdny staré jehně přišlo o matku / pokousal ji vlčák/, tak jsem ho zkoušel dát k jiné kojící ovci, která má stejně staré jehně / o druhé přišla tím samým vlčákem/ a i když ovce drží, tak jehně zatím nechce od ní pít? CO s tím, sice už jehně trochu kouše seno, ale asi mu to stačit nebude...Nebo nezbývá nic jiného než mu dávat z flašky?Díky za rady!

Patrik- chovatel

5.4.2015 18:15
Patrik- chovatel

XXX.XXX.128.22

Dobrý den, já být na vaš ím místě zavolal bych veterináře nebo bych se poptal u někoho kdo tomu rozumí. Nechci být protivný, ale proč prostě více toho vlčáka nehlídáte jestli je Váš? Pokud to je nějaký cizí pes a chodí k Vám kousat ovce, tak si stěžujte na radnici...

Neregistrovaný uživatel

5.4.2015 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

capp napsal(a):
Zdravím všechny a prosím o radu, cca 3 týdny staré jehně přišlo o matku / pokousal ji vlčák/, tak jsem ho zkoušel dát k jiné kojící ovci, která má stejně staré jehně / o druhé přišla tím samým vlčákem/ a i když ovce drží, tak jehně zatím nechce od ní pít? CO s tím, sice už jehně trochu kouše seno, ale asi mu to stačit nebude...Nebo nezbývá nic jiného než mu dávat z flašky?Díky za rady!

Já bych jeehňata krmil z flaška (mléko třeba kravské).
A stím psem bych to udělal stejně jako psal-Patrik- chovatel proč si ho nehlídáte když je to váš?
Nebo pokud není tak bych zašel na radniči či úřad (ale spíše k majiteli) a domluvil se

capp

5.4.2015 18:35
capp

XXX.XXX.1.66

Vlčák utekl sousedům dírou v plotě, jinak je moc hodnej, prostě pudová záležitost u psa, se sousedama jsem v pohodě, vyrovnali škody, neni problém. Všechny to mrzí, ale prostě stalo se. Řeším jehně, ne psa. nevím jak ho přimět aby šlo pít k té druhé ovci, která má mlíka na rozdávání...Díky za rady!

5.4.2015 19:20
lentilka1982

XXX.XXX.173.186

Máte možnost jehně zavřít s náhradní matkou do menšího prostoru? Zkoušet ovci přidržet, ale i když se jehně napije při držení ovce, myslím, že sama mu nedá, bude ho odhánět. Jehně je ještě malé, mléko určitě potřebuje, asi bych dokrmovala z flašky.

5.4.2015 21:44
profesor1

XXX.XXX.192.99

Jděte na to ve dvou a zkuste mu do pusimy stříknout od ovce mléko. Když jej naučíte pít od ovce je to třetina práce než mu chystat do flašky.

6.4.2015 13:25
annna

XXX.XXX.120.148

Dobrý den, já řešila letos taky ten problém že jehně přišlo o matku. Napřed jsem krmilla přes dudlík sušeným ovčím mlékem pro jehnata. Tak asi 14 dní pak se mi okozila koza měla jedno kuzle tak jehnátko jsem přidržovala u kozího vemínka a trošku kradla mléko kozičče.Ale tím že bylo kuzle jen jedno tak mlíka je pro oba dost. Ze začátku byl problém, ale chce se obrnit trpělivosti a uvidíte že se jehně naučí pít o nahradní matky. Ještě jsem struky navlhčila mlékem a jehně se opravdu chytlo.A ani nevadí že je to kozí mama. Ted už jehně bez problému pije. Z mé zkušenosti je určitě lepší naučit pít od cizi ovce než se trápit krmit flaškou.

7.4.2015 09:50
awery

XXX.XXX.233.53

V případě, že by bylo na flašce, jak často a kolik prosím dávat? děkuji.

7.4.2015 09:59
profesor1

XXX.XXX.192.99

Záleží na stáří jehněte. Je to tu rozebíráno už stokrát. Zkuste pohledat v jiných tématech.

8.4.2015 19:30
annna

XXX.XXX.120.148

Hlavně jde o to aby se jehně nepřekrmovalo. Může dostat průjem a to není moc dobře. Ja krmila spočátku 4x denne cca po 80ml. I přesto se stalo že nevypil všechno. V noci jsem nekrmila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík