Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

keř

13.4.2015 18:09
keř

XXX.XXX.36.122

Máme 14ti denní jehně, které matka nechce krmit, musíme ovci vždy chytit a podržet na krmení.Chci se zeptat, jestli by nebylo dobré začít přidávat třeba ty granule pro jehnata, aby mělo jehně všeho dostatek...

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2015 14:50

Temer 14 dni pridrzuji ja nebo ostatni clenove rodiny ovci jehneti, ktere jsem ziskal zadarmo. Cca 5 dni jsou jeste s jejim jehnetem v choulu 1.6 x 2.3m. Ovce ho stale neprijala. Granule v takhle nizkem veku mliko nemuzou nahradit. To pridrzeni je kazde cca 2-3 hodiny. Jestli ovci nemate nekde privazanou tak je to jeste vetsi stres pro vsechny. Jestli se do patku nezkamaradi, tak budu hledat nekoho, kdo by si ji vzal na flasku. Me by se to nevyplatilo ani financne ani potom mit ve stade "rozmazlenou" ovci :).

keř

15.4.2015 09:46
keř

XXX.XXX.36.122

Děkuji, ovci máme přivázanou, máme jen pět ovcí, takže to asi vydržíme a ovce bude muset taky..smajlík

15.4.2015 10:23
Massaro

XXX.XXX.109.6

Uvázat ji chce ale fakt nakrátko, aby se za jehnětem nemohla otočit. Jehně postupně získá z mazových žláz pach ovce a ta ho pak už odhánět nebude.

15.4.2015 10:49

Massaro napsal(a):
Uvázat ji chce ale fakt nakrátko, aby se za jehnětem nemohla otočit. Jehně postupně získá z mazových žláz pach ovce a ta ho pak už odhánět nebude.

Mate vyzkouseno jak dlouho to trva? Me za 12dni jehne neprijala. Uvazana uplne na kratko nebyla, trochu pohybu potrebuje. Uvazal jsem ji tak, aby melo jehne v choulu dost mista na unik a pro odpocinek.

15.4.2015 11:15
evacibulkova

XXX.XXX.73.135

Pekný deň ženy aj muži! Veľmi rada by som Vám odporučila tento web, ako bude neskoro -> http://albafos.blog.cz.

15.4.2015 13:04
Massaro

XXX.XXX.103.6

Už jsem vám to psal v jiném vláknu,5 dní. Ale ovce nesmí mít možnost k jehněti čichnout. Prostě jen aby se mohla nažrat a napít. Před časem tady Starý bača popisoval i výrobu takového bednění, do kterého by se ovce zavřela a měla možnost pohybu hlavou jen nahoru a dolů. Jakmile může ovce jehně průběžně očichávat, myslím, že se to nepovede.

15.4.2015 13:06

Tak pro priste budud chytrejsi zase o neco.

keř

23.4.2015 13:03
keř

XXX.XXX.36.122

Uplně na kratko ji nemáme- takže pořád držíme na pití už 3tí týden.

MartiK

31.5.2015 12:30
MartiK

XXX.XXX.54.12

Prosím o radu:
Dokrmuji odstavená jehnátka jednomu umřela matka 2 dny po porodu a to druhé odstavila cca po týdnu, dokrmuji je mlékem, jednomu je 6 týdnů, druhému 5 týdnů...

dotaz č.1 od kdy mohou lízat sůl ?
dotaz č.2 přešly ze sena na trávu a zda se nějak upravují dávky mléka, dostávají už jen 3x denně - ráno, v poledne a večer...dočetla jsem se, že tunel na mléko se uzavírá cca po 12 týdnu
moc děkuji předem za odpověd...
popř. email marta.konopikova@seznam.cz

a pokud někdo ví o literatuře jak se starat o takto odstavená jehňátka prosím o odkaz, nemám srdce je nechat na pospas osudu...i když jich máme ještě 100, ela ty mají svojí matku, ty dvě jsem si vyprosila k záchraně a zatím jsou jako andílci...

31.5.2015 12:39
přezdívka

XXX.XXX.105.195

MartiK napsal(a):
Prosím o radu:
Dokrmuji odstavená jehnátka jednomu umřela matka 2 dny po porodu a to druhé odstavila cca po týdnu, dokrmuji je mlékem, jednomu je 6 týdnů, druhému 5 týdnů...

dotaz č.1 od kdy mohou lízat sůl ?
dotaz č.2 přešly ze sena na trávu a zda se nějak upravují dávky mléka, dostávají už jen 3x denně - ráno, v poledne a večer...dočetla jsem se, že tunel na mléko se uzavírá cca po 12 týdnu
moc děkuji předem za odpověd...
popř. email marta.konopikova@seznam.cz

a pokud někdo ví o literatuře jak se starat o takto odstavená jehňátka prosím o odkaz, nemám srdce je nechat na pospas osudu...i když jich máme ještě 100, ela ty mají svojí matku, ty dvě jsem si vyprosila k záchraně a zatím jsou jako andílci...

Nevím co je to tunel na mléko, ale jehňata, když mají možnost, tak pijí mléhko od matky třeba i v 5 měsích a to už je týdnů víc jak 20.
Liz by měla mít jehňata od mala. Napodobují matky a líznou si třeba už týden stará. Nejlepší je minerální se selenem.
Od dvou měsíců krmím sirotky jen 2x denně. Po měsíci už jen jednou denně. Některé se přestane o mléko zajímat samo, jinému už potom prostě nedáte. Sice se bude dožadovat, ale brzo pochopí, že nic nedostane.

MartiK

31.5.2015 13:09
MartiK

XXX.XXX.54.12

Jj moc děkuji
minerální se selenem máme, sem tam jsem jim dala líznout, ale nevěděla jsem jestli dělám správně...ale ostatní jehňata ze stáda chodily na sůl, ale 3 pošly a tak jsem nevěděla jestli to není od soli...2 doktoři řekli že sůl ano jeden že ne...

jinak dostávají 3x denně 250ml ta větší a 150ml ta menší, mléko Mikrop ovis, ale ted jak se pasou mi někdy připadají jakou koule - večer...tak jim večerní dávku snižuji...
děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík