Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2015 22:48
martin d.

XXX.XXX.38.98

Dobrý večer. Dnes jsem si u jedné ovce všiml, že má pod bradou nějaký váček plný tekutiny. Pokaždé když pootočí hlavou tak se jí to mele jako volátko. Ovci to nijak viditelně neomezuje. Nevíte co by to mohlo být?Popřípadě jak jí toho zbavit? Děkuji.

19.4.2015 13:05
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Dobrý den, jsem v té samé situaci, tedy naše ovce :), dvouletá suffolk, má to jediná z pěti. Prosím, porad´te:).

19.4.2015 13:49
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

martin d. napsal(a):
Dobrý večer. Dnes jsem si u jedné ovce všiml, že má pod bradou nějaký váček plný tekutiny. Pokaždé když pootočí hlavou tak se jí to mele jako volátko. Ovci to nijak viditelně neomezuje. Nevíte co by to mohlo být?Popřípadě jak jí toho zbavit? Děkuji.

Dobrý den, jste si jistý, že je to plné tekutiny? Volátkem, jak tomu říkáte, se projevuje masivní začervení. Zrovna před týdnem jsem to ráno zjistila na jedné ovci: pod bradou oteklina jako napůl plný balonek, během dne to mizelo. Dostala koňskou dávku Panacuru, vysrajdila se a je to pryč. Jinak na ovci nebylo nic patrné, neprůjmovala ani nebyla nijak extrémně hubená, jen standardně vycumlaná od jehněte.

20.4.2015 08:23
malá koza

XXX.XXX.209.164

Dobrý den, "vole" může být zvětšené nedostatkem jodu, ale větší pravděpodobnost jsou slezoví červy. Vloni jsem takhle přišla o kozlata. Krásně rostli.Neměli žádné jiné příznaky. Je možné, že má ovce i stejné boule na krku a hrudníku. Každopádně souhlasím s odčervením "koňskou dávkou". Hlavně ne méně, než uvádí návod. Idealně i zavadlé kopřivy nebo železo. Odčervěte všechny ovce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík