Dobrý den,
když jsme šla včera večer krmit, nestačila jsem se divit. Někdo nám přes plot hodil do ohrady malé kůzle, kozlíka...kozlík měl trochu pokaděný zadeček, tak jsem ho umyla, ale lidí se nebál, na kontakt byl očividně zvyklý..bříško měl napapané, ihned, jak jsem mu nabídla kousky chleba, tak žral..vypadá, že je tak 3-4 měsíce starý, nejspíše také zakrsle kozičky, jako chováme my...dneska ho přijede zkontrolovat veterinář, protože nebudu riskovat, že od něj naše kozy něco chytí, kdyby byl nemocný, ale na to nevypadal...
ale teď o co hlavně jde...buď ho k nám někdo hodil, protože ho nechtěl, a věděl, že se o něj postaráme a bude ve společnosti dalších kůzlat...a nebo ho tam někdo hodil záměrně, aby nás mohl pošpinit, respektive nahlásit to třeba jako krádež...víte jak to myslím...lidem se dnes nedá věřit...jak se zachovat? Vyvěsit letáky po vesnici, že se našel kozlík? Nebo to nechat být? Každopádně u nás zůstat stejně do budoucna nemůže, protože je to kozlík, stejně by jsme ho museli dát pryč...svého kozla už máme...