Koza dává mléko i bez připuštění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2015 12:02
kristina

XXX.XXX.176.246

Zdravím všechny,
mám kozu, která začala dávat mléko, aniž by měla kůzlata. Začalo to když porodily naše 3 kozy. Koza o které píšu je celkově zvláštní, má chování kozla, ale hermofrodit to není kontroloval to veterinář i plemenářka. Je to nejhezčí kus ve stádu a nejvíc vynalézavá a dost záškodník smajlík, Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo taky takovou kozu

25.4.2015 12:34
roklanka

XXX.XXX.46.75

Můj první odchov s PoP byla taky krásná koza, plemenáři se moc líbila, byl to ovšem skrytý hermafrodit, což se poznalo až při porážce :-D, měla zakrnělá varlata přímo pod vemínkem. Ta tedy mléko nespustila, ale měla jsem kříženku, taky skrytý hermafrodit a ta vemeno nalila. A takových případů znám víc.

25.4.2015 14:16
kristina

XXX.XXX.176.246

A kdyby byla hermafrodit má to nějaký vliv na mléko? má ho moc dobré. Dává skoro litr mléka aniž by měla někdy mladé

25.4.2015 16:05
roklanka

XXX.XXX.46.75

Ne nemá.Jen jsem tím chtěla říct, že ani plemenář, ani vet si nemohou být stoprocentně jistí, že to hermafrodit není smajlík. Ale i nerodivší koza může nalít vemeno, říká se tomu panenské mléko, stejně tak zasušená koza na podzim a nepřipuštěná, může na zeleném mléko spustit.

26.4.2015 10:30
moticka

XXX.XXX.40.71

Ja mam kozenku ktera neni hermafrodit dvakrat dala kuzlata a ted uz po tri leta nic pouze falesna brezost (psala jsem v jinem vlakne) a ta kdyz zacne pastva vzdy pusti mleko loni sem ja rozdojila na necele tri litry.

26.4.2015 16:26
kristina

XXX.XXX.176.246

Děkuji za reakce,
jsem začínající chovatel, tak se pořád učímsmajlík, jen mě překvapilo, že spustila mléko. Je moc dobré a sladké, každý den se to zvyšuje ted nadojím 0,75l denně, asi si nechce naše koza modelka zkazit postavu mladými

26.4.2015 17:00
kacule

XXX.XXX.140.29

kristina napsal(a):
Zdravím všechny,
mám kozu, která začala dávat mléko, aniž by měla kůzlata. Začalo to když porodily naše 3 kozy. Koza o které píšu je celkově zvláštní, má chování kozla, ale hermofrodit to není kontroloval to veterinář i plemenářka. Je to nejhezčí kus ve stádu a nejvíc vynalézavá a dost záškodník smajlík, Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo taky takovou kozu

Nemám takovou kozu, ale loni nám takhle spustila mléko VF ovce. Nezabřezla, ale malé od ostatních to kolem ní pořád tak zkoušeli..nakonec dojila litr mléka denně. A letos má krásná dvojčata :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík