Zdravím všechny,
mám kozu, která začala dávat mléko, aniž by měla kůzlata. Začalo to když porodily naše 3 kozy. Koza o které píšu je celkově zvláštní, má chování kozla, ale hermofrodit to není kontroloval to veterinář i plemenářka. Je to nejhezčí kus ve stádu a nejvíc vynalézavá a dost záškodník , Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo taky takovou kozu
Můj první odchov s PoP byla taky krásná koza, plemenáři se moc líbila, byl to ovšem skrytý hermafrodit, což se poznalo až při porážce :-D, měla zakrnělá varlata přímo pod vemínkem. Ta tedy mléko nespustila, ale měla jsem kříženku, taky skrytý hermafrodit a ta vemeno nalila. A takových případů znám víc.
kristina
napsal(a):
Zdravím všechny,
mám kozu, která začala dávat mléko, aniž by měla kůzlata. Začalo to když porodily naše 3 kozy. Koza o které píšu je celkově zvláštní, má chování kozla, ale hermofrodit to není kontroloval to veterinář i plemenářka. Je to nejhezčí kus ve stádu a nejvíc vynalézavá a dost záškodník , Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo taky takovou kozu
Nemám takovou kozu, ale loni nám takhle spustila mléko VF ovce. Nezabřezla, ale malé od ostatních to kolem ní pořád tak zkoušeli..nakonec dojila litr mléka denně. A letos má krásná dvojčata :).