Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2015 07:51
e.lena

XXX.XXX.41.29

Dobrý den, mám asi velice hloupý dotaz..
Mám tři kozenky, které jsem si pořídila kvuli mléku pro dětičky..,2 máme cca měsíc po porodech, jedna je už skoro 3 měs. a teď na mne vyskočil problém.. Mám, za chvilku" začít dojit, neuvěřitelně se na to těším, je to pro mne relax, ale...
Jsem na mateřské a naskytla se mi skvělá práce na 1/2 úvazku. Hned bych po ní, sáhla", ale...bohužel se jedná o práci na směny(12h+- celkem2,5h cestování, na den a noc..)Tzn.. že dodržet nějaký 12h interval mezi dojením prostě nezvládnu. Jde mi o zvířata a o jejich pohodu.Je mi jasné, že pravidelnost je na 1. místě! Napadá mne... Dojit 1x denně kozenu je možné? Je mi jasné, že přijdu o dost mléka..., ale to bych oželela, jen se bojím, aby se mi kozeny v tom 24h intervalu nezačaly zasušovat.. A není mi jasné, jak to udělat technicky, abych předešla zánětům atd..Jsem z toho hrozně nešťastná... Je tu někdo, kdo to řeší stejně?
Denně chodím dojit kravičku, tu dojím 1x denně už asi půl roku a všechno je v pohodě, ale nevím, jak u koz..Prosím poraďte ?!Mnohokrát díky..

27.4.2015 21:15
dadu

XXX.XXX.250.70

U mojí kozy s nepravidelným dojením není žádný problém. Dělám dvanáctky, takže někdy dojím v půl šesté ráno, někdy v sedm a když mám volno, tak třeba až v deset. Samozřejmě se od toho odvíjí i večerní dojení. Dokonce občas, když potřebuju v kuchyni a nemám koupené, tak "potahám za cecky" kdykoliv Nepozoruji, že by jí to nějak vadilo. Nemám ale extra dojnici - max 2 l za den, je ale moc hodná a mléko má moc dobré

27.4.2015 21:21
1021960

XXX.XXX.190.76

Mám k dojení 6 koz, dojím od února a jenom večer, ráno to nestíhám. Nádoj se pohybuje od 4 do 1,5 litrů, záleží na koze, krmení a počasí. Večer dojím mezi 18 a 19 hodinou a vše ok. Jana

27.4.2015 23:35
e.lena

XXX.XXX.43.142

Moc děkuji za vaše reakce!
uvidím, jak budu stíhat a jak to bude holkám vyhovovat.smajlík Už se tak nebojím!smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík