Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2015 18:25
roxman

XXX.XXX.101.184

Máte někdo zkušenosti se skladováním sena v těch velkých vacích (big bag)? Bojím se, že když do toho dám čerstvě usušené seno, že to může začat kvůli zbytkové vlhkosti ještě začít plesnivět? Předem díky za vaše zkušenosti.

8.5.2015 19:19
lentilka1982

XXX.XXX.159.43

Zkušenost nemám, ale seno by mělo "dýchat" tohle mi moc dobré nepřijde. Taky bych se bála zbytkové vlhkosti. Tyhle velké vaky se používají na senáž.

8.5.2015 20:20
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

roxman napsal(a):
Máte někdo zkušenosti se skladováním sena v těch velkých vacích (big bag)? Bojím se, že když do toho dám čerstvě usušené seno, že to může začat kvůli zbytkové vlhkosti ještě začít plesnivět? Předem díky za vaše zkušenosti.

Máme několik těchto vaků od obilí. Používali jsme je i na seno, ale to musí být dobře usušené, jinak se vám zapaří a zplesniví, big bag bývá z umělotiny, to vám nebude dýchat.

9.5.2015 10:40
lentilka1982

XXX.XXX.159.43

Jo jestli myslíte ty jutové žoky tak to jo, v tom jsme seno taky kdysi mívali.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2017 09:39

Hledal jsem kam to dat, tak sem :) Si lameme hlavu jak to seno kam hodit, cim sbalit atd... na ukrajine si s tim kluci hlavu nelamou
https://www.youtube.com/watch?v=6br4uw8k7f4.

24.1.2017 09:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hledal jsem kam to dat, tak sem :) Si lameme hlavu jak to seno kam hodit, cim sbalit atd... na ukrajine si s tim kluci hlavu nelamou

Na Slovensku u Dolného Kubína jsem viděla něco podobného. Na starých pneu z traktora navezené velké balíky sena, navršené do jehlanu a přikryté nepromokavou plachtou. U prostřed měli zabodnutý dlouhý kůl. Seno vypadalo v pohodě. Říkala jsem si, že až mě přestane bavit seno pytlovat, udělám to podobně, jen bez těch balíku. A teď díky Mastňáčkovi mám návod, že to funguje. smajlík

24.1.2017 10:50
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak před 40 lety jsem jako dítě přesně takovým hákem taky škubal seno ze stohu. Nevím no, asi už nechci

24.1.2017 11:15

Tak kdyby bylo sena hodne a ovci malo, zraly by si z toho a jeste by mely poradne nastlano :) Nebo pred to postavit "plot" a posouvat jim to. Na volny pastvine - louce by to slouzilo i jako zastena pred slotou. Jsou ruzny zpusoby... na ukrajine v kopcich maj treba oborohy, stoh ale se striskou atd atd. Boky oprsej, ale jinak to musi bejt kvalitka kdyz se to dobre udela.

24.1.2017 11:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

To jo, skladování je to OK, ale když se to takhle odebírá třeba jen z jedné strany, tak se to pak nahýbá, už to nedrží tvar a špatně se to přikrývá.... Ale záleží na možnostech že.

24.1.2017 12:10

profesor1 napsal(a):
Tak před 40 lety jsem jako dítě přesně takovým hákem taky škubal seno ze stohu. Nevím no, asi už nechci

Jaktože jsem před 40 lety nic podobného u nás v okolí neviděla?...možná tím, že všichni měli stodoly. Na mě už stodola nezbyla, tak musím vymyslet něco jednoduššího než pytlování sena a skladování v maringotce
Třeba mi pomůžete vymyslet jednoduchý přístřešek přímo na poli, dostupný pro ovce, aby na ně seno nepadalo a přitom moc nenatrousily...určitě něco takového někde existuje a funguje.

24.1.2017 12:34

Urcite, krmelece jako delaj myslivci srnam. Je to takova bouda ktera stoji nad jeslema. BOuda se narve senem ktery leze do jesli. Jeslti ovci nemate moc, muze se vam tam vejit zasoba na celou zimu. Soused ma pudu primo nad ovcinem, takze jen hodi nebo zkopne do jesli.

24.1.2017 14:52

Urcite, krmelece jako delaj myslivci srnam. Je to takova bouda ktera stoji nad jeslema. BOuda se narve senem ktery leze do jesli. Jeslti ovci nemate moc, muze se vam tam vejit zasoba na celou zimu. Soused ma pudu primo nad ovcinem, takze jen hodi nebo zkopne do jesli.

Mám 10 kamerunek na dvou blocích, musím vymyslet skladování sena na dvou místech. Líbí se mi nápad s půdou nad přístřeškem. Zatím sbírám inspiraci, ještě pořád nemám jasno do jaké míry se chovu věnovat a kolik času a financí investovat.

24.1.2017 15:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když není stodola, tak je třeba se inspirovat u Hipííííí - palety = stavby všeho druhu

24.1.2017 19:52

profesor1 napsal(a):
Když není stodola, tak je třeba se inspirovat u Hipííííí - palety = stavby všeho druhu

U nás jsou palety nedostatkové zboží, naštěstí máme les

24.1.2017 19:58

Jiný kraj, jiný mrav holt.
A Profesore... nenavážejte se. Víte, že to špatně snášim (že pak špatně snášim ).

24.1.2017 20:27
gaston18

XXX.XXX.209.16

Já v nich skladuji seno několik let a nikdy žádný problém nebyl.

24.1.2017 20:57

profesor1 napsal(a):

Bych měla udělat nějakou fotodokumentaci možností užití palet, co?

hhurábek

24.1.2017 21:01
hhurábek

XXX.XXX.89.231

To by jste mohla docela často zde čtu jak je využíváte ke všemu a tak by to nebylo špatné i jako inspirace pro nás ostatní

24.1.2017 21:25

gaston18 napsal(a):
Já v nich skladuji seno několik let a nikdy žádný problém nebyl.

Jak v nich skladujete seno. Můžete to popsat nebo vyfotit? Každý nápad se mi může hodit. Díky.

24.1.2017 21:31

Bych měla udělat nějakou fotodokumentaci možností užití palet, co?

Určitě hhippie, jsem pro tu fotodokumentaci - možná budou palety to nejlepší dostupné řešení i pro mě. Poradíte, kde se dají za rozumnou cenu sehnat? Zkusila jsem to ve stavebninách ale řekli mi, že oni je vracejí zpět.

24.1.2017 21:38

Ono to zas tak žhavé není - jen si mě tu chlapi dobírají
Domečky různých velikostí - krmeliště - jesličky na seno (jedny i do živého betléma na Ježíška) - přístřešek na slámu - vynivelování podlahy v přístřešku.. Víc mě nenapadá.

24.1.2017 22:21
profesor1

XXX.XXX.192.98

Možná je to trošku dobírání, ale jen proto, že se vždy vytočíš a uděláš mě tím radost
Ty jsi živý důkaz, že palety se dají využít na vše možné. Než pytlovat seno pro deset oven, tak raději z palet sbouchat, nebo zbouchat :) tři stěny, zastřešit to a... a je to

24.1.2017 22:28

Ale nené... zas tak vytáčecí nejsem. Kort ne kvůli stavbám z palet. Na ty jsem vlastně docela pyšná. Je to totiž materiál, ze kterého jsem schopná bez pomoci kohokoli postavit vše v dostatečné rozloze / velikosti, v jaké si vymyslím
Pro mě je nějak ta soběstačnost důležitá holt... času po práci chlapa není nikdy dost ani když jsou dny dlouhé do osmi do večera, na to, abych ho plýtvala, na podržení sloupku, ke kterému potřebuju něco přimontovat...

25.1.2017 09:05
Martin R

XXX.XXX.123.114

Skusim vložit fotku jak to mám vyřešené já - doufám že mi to půjde...

Letos už doufám udělám přístřešek - kůlnu ale zatím používám na zakrytí kulatých balíků šablony vlnitého eternitu. Mám bylíky 140cm tak to vychází krásně na tři vedle sebe, s tím, že prostřední balík mám o cca 10-15cm výš aby mi to tělalo spád. Ale uznávám že to není varianta pro ženy a slabší postavy - sablona sama dost váží a kor kdyř na ní napadne a přimrzne vrstva sněhu...

25.1.2017 09:09
Martin R

XXX.XXX.123.114

Ještě skusím fotku trochu větší - omlouvám se fort s tím tady nějak bojuju... bu|ď mi to nejde vložit vůbec nebo zase toto

25.1.2017 09:34

Pekny reseni, akorat ten eternit bych poslal na sbernej dvur.

25.1.2017 09:48
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Myslím, že se to s tou škodlivostí přehání. Jako u mnoha jiných škodlivin záleží na odolnosti organismu. Hned po maturitě jsem pracovala v národním podniku OSINEK. A když zasvítilo slunce, tak byl vzduch vidět, co tam bylo prachu. Azbestozu taky nedostal každý. Lidi co pracovali v provozu, tam bych to pochopila, ale paradoxně znám paní, která pracovala v kanceláři a dostala ji. Jiná, která dělala v provozu víc jak 20 let, se dožila devadesátky.

25.1.2017 09:54

Neni mozny ze ve velkym mnozstvi je to lek? :) Jak uz to bejva jedy atd v malym mnozstvi leci.
Ta pani v kancelari mela nejspis zdi nebo strop zatepleny necim s azbestem. Probihaj predelavky budou, skoly atd. No kde muzu, tak se toho zbavuju. Ale na statku mame velkou strechu taky z azbestovych tvarovek, takze tak no. Tu nevymenim a vic skody se udela pri manipulaci nez kdyz to je uz x desitek let na strese obaleny mechem.

25.1.2017 10:35
lilo

XXX.XXX.201.210

Asi tak uz to vyvetralo...

25.1.2017 11:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

U azbestu je problém, že se to zapichává do plicního zařízení a nevykašle se to. Pak už je to jen o té indivindi odolnosti a dálší případné podpoře vzniku problému. V kancelářích bývá taky často "zdravé" prostředí díky dřevotřískám, které uvolňují myslím formaldehydy. Tož tag k tématu

25.1.2017 11:20

NO prave. Lepsi to okolo sebe nemit. V kanclu toho je vic, tonery v tiskarnach, vyzarovani z monitoru a kompu. Mam dva monitory vedle sebe, nastesti uz to nejsou ty stary crtcka. Ale zdravyho to nic nebude ani tak. Zlate venku na mrazu s vidlema :).

25.1.2017 14:13
gajdovka

XXX.XXX.45.9

profesor1 napsal(a):
Možná je to trošku dobírání, ale jen proto, že se vždy vytočíš a uděláš mě tím radost
Ty jsi živý důkaz, že palety se dají využít na vše možné. Než pytlovat seno pro deset oven, tak raději z palet sbouchat, nebo zbouchat :) tři stěny, zastřešit to a... a je to

Je to super matroš, ty palety, také je mám sbité tak, aby v tom byly volně malé balíčky sena, kozeny, aby se do toho nedostaly, ale zároveń si škvírkama seno braly

28.1.2017 00:56
gaston18

XXX.XXX.29.230

Jak v nich skladujete seno. Můžete to popsat nebo vyfotit? Každý nápad se mi může hodit. Díky.

Našlapu co se vejde a vytáhnu na seník. Nikdy nebyl problém se zaplísněním. Až budu vytahovat další pytel, tak snad vzpomenu nafotit.

28.1.2017 09:33

gaston18 napsal(a):
Našlapu co se vejde a vytáhnu na seník. Nikdy nebyl problém se zaplísněním. Až budu vytahovat další pytel, tak snad vzpomenu nafotit.

Loňské seno mám taky v pytlích a je v pohodě. Jenže ho mám u bráchy na půdě a potřebuji vlastní seník, tak promýšlím, jak na to? Jestli z palet nebo mě napadly ještě odkorky. Nedaleko je pila, tak si říkám, že by to možná nebyl špatný nápad.

28.1.2017 14:21
gaston18

XXX.XXX.209.163

Loňské seno mám taky v pytlích a je v pohodě. Jenže ho mám u bráchy na půdě a potřebuji vlastní seník, tak promýšlím, jak na to? Jestli z palet nebo mě napadly ještě odkorky. Nedaleko je pila, tak si říkám, že by to možná nebyl špatný nápad.

Co se nevejde na seník, tak nechám venku na paletách, přetočím pytle tím otevřeným dolů nebo na bok a přetáhnu igelit.plachtou. Samozřejmě dostatečně zatížit a seno přežije také.

28.1.2017 14:34
profesor1

XXX.XXX.192.98

Za balík odkorů dáte +/- 1000, - Kč, k tomu 8 trámků nebo nějaké kulatiny na základní kostru, nějakou krytinu a máte seník i s přístřeškem pro oveny. Ještě půl balíku odkorů zbyte na topení.

28.1.2017 16:30

profesor1 napsal(a):
Za balík odkorů dáte +/- 1000, - Kč, k tomu 8 trámků nebo nějaké kulatiny na základní kostru, nějakou krytinu a máte seník i s přístřeškem pro oveny. Ještě půl balíku odkorů zbyte na topení.

To jsem ráda, že to není tak blbý nápad . Přesně jste zkopíroval moje myšlenky...i s tím přístřeškem pro ovce

29.1.2017 13:18
Martin R

XXX.XXX.123.114

Já odřezky používám taky ale jen na stěny přístřešků, na konstrukci by to šlo max. tak na nějaký malý kamrdlíček cca 2x2m - přece jen hmota je hmota...

29.1.2017 19:28

To je spíše sláma nebo jen stonky něčeho ale rozhodně né seno.

29.1.2017 19:42

Arus: dobrý nápad, ale taky je to asi kraj od kraje. Tady se tenhle materiál už skoro sehnat nedá. A myslím, že nejen tady, jsou už ty pily tak vychytané, že to, co z nich zbývá jako odpad, je ve většině případů opravdu nepoužitelné. Jsou to tak slabé šlupičky, že z toho nic nepostavíte. Leda se na pile domluvit, aby Vám třídili, co bude vypadat ještě použitelně. Ale to není všude, že jsou ochotní se s tím přebírat... prostě já osobně mám několik pil, na které jezdím, ale sehnat tam velmi levný materiál není snadné..

29.1.2017 19:54

A dal? Delate jako by to bylo moje seno. Slo o zpusob skladovani. Kriste pane...

29.1.2017 20:03

A dal? Delate jako by to bylo moje seno. Slo o zpusob skladovani. Kriste pane...

Ano já jsem reagoval na to video

29.1.2017 20:33

Arus: dobrý nápad, ale taky je to asi kraj od kraje. Tady se tenhle materiál už skoro sehnat nedá. A myslím, že nejen tady, jsou už ty pily tak vychytané, že to, co z nich zbývá jako odpad, je ve většině případů opravdu nepoužitelné. Jsou to tak slabé šlupičky, že z toho nic nepostavíte. Leda se na pile domluvit, aby Vám třídili, co bude vypadat ještě použitelně. Ale to není všude, že jsou ochotní se s tím přebírat... prostě já osobně mám několik pil, na které jezdím, ale sehnat tam velmi levný materiál není snadné..

Hhippie, kopce, lesy a kamení je charakteristické pro Valašsko. Z toho vycházím. Pila je skoro v každé třetí vesnici kolem. Zkusím se poptávát. Vlastně to dnes už manžel zkusil u svého známého, který na jedné pile pracuje. Dozvěděl se, že odkory nemají, ale mají levné odpadové dřevo, tož uvidíme, jestli bude k použití a k prodeji. Zkusím to i na dalších pilách. Mám sice les, ale než se dočkám vlastních vysušených prken, uběhne několik senosečí.

29.1.2017 20:37

I sláma se hodí

29.1.2017 20:47

I sláma se hodí

Už jsem vyděl ovce co přes zimu žili jen na slámě a co si vyhrabou plus k tomu žádná voda, vcelku vpohodě žádné podvyživené trosky.No ale moje kafé to teda není!

29.1.2017 21:27

Už jsem vyděl ovce co přes zimu žili jen na slámě a co si vyhrabou plus k tomu žádná voda, vcelku vpohodě žádné podvyživené trosky.No ale moje kafé to teda není!

Mě chybí sláma na podestýlku ...stelu senem, které mi pak chybí...

30.1.2017 08:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak se pro slámu stavte. ( za darmo! ) Mám i ovesnou, tu přidávám ke krmení a žerou ji jak urvané.
(hranatý balík cca 60x40x50cm).

30.1.2017 09:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak tohle je nádhera! Tohle už se jen tak nevidí. Taky možnost jak skladovat seno. Z vyprávění vím že na tom mohlo být seno i přes zimu.

https://www.ifauna.cz/ruzne/inzerce/r/detail/2917770/orstev-rucni-vyroba/.

30.1.2017 12:58

profesor1 napsal(a):
Tak se pro slámu stavte. ( za darmo! ) Mám i ovesnou, tu přidávám ke krmení a žerou ji jak urvané.
(hranatý balík cca 60x40x50cm).

To, jako vážně, že se mám k Vám zastavit pro slámu? A zadarmo? Víte, kolik takových balíčků slámy se vejde do našeho sedmimístného evasionu, když vyhodíme sedadla? Nabídka je to lákavá, zvlášť, když k tomu připočtu ten balík sena, co mám u Vás od podzimu slíbený, taky zadarmo

30.1.2017 15:28
profesor1

XXX.XXX.192.98

A jejda, já měl zato, že máte C1 a vy takový "vagón" No co už, co jsem řekl to platí i s tím balíkem sena! Ať na to stále nemusím myslet.

30.1.2017 16:10

profesor1 napsal(a):
A jejda, já měl zato, že máte C1 a vy takový "vagón" No co už, co jsem řekl to platí i s tím balíkem sena! Ať na to stále nemusím myslet.

Pusťte to z hlavy, postupně zjišťuji, že mám fajn sousedy-chovatele, kteří mají plné stodoly a rádi vypomůžou

30.1.2017 19:19
dadu

XXX.XXX.61.94

Arus - nevím, kolik balíků sena (myšleno samozřejmě malé) se vejde do vašeho auta, ale já do berlinga narovnám i 12

30.1.2017 21:35

dadu napsal(a):
Arus - nevím, kolik balíků sena (myšleno samozřejmě malé) se vejde do vašeho auta, ale já do berlinga narovnám i 12

Myslím, že těch malých hranatých balíku se tam vešlo 20

30.1.2017 22:09
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak to jste na tom líp

30.1.2017 22:10
dadu

XXX.XXX.61.94

Jo - a kdo vám pak to auto čistí? U nás na to nějak nejsou lidi...

30.1.2017 22:22

Čistit osobák po senu je ještě paráda.
Já zjistila, že se mi do kufru Octavky vejde buď jeden plemennej beran (95 kg), nebo dvě ovce... čistit by mi to ale nejspíš nikdo nechtěl.
Stačilo, když jsem svoje "normálně pracovně špinavé" auto dala na celkové vyčištění (asi 1600 Kč?) a nejdřív volali mi s tím, že nestíhají termín a předávali s tím, že bohužel interiérové detaily nejsou úplně precizně vyčištěné, jak normálně dělají a že kdyby jim tam lidi vozili takhle zahnojená auta, tak že by udělali o polovinu míň zákazníků, než teď... Octávka je traktor, zvládne kdeco!

30.1.2017 22:38
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak nevím... Já mám ten vnitřek vypolstrovaný a to seno musím "paběrkovat" prstama po stéblech, neb vysavač to nebere A kozu tam běžně taky vozím, teď naposled jsem nějak nemohla vychytat správný čas na připuštění, takže 3x 60km za kozlem a zpět...

31.1.2017 08:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pusťte to z hlavy, postupně zjišťuji, že mám fajn sousedy-chovatele, kteří mají plné stodoly a rádi vypomůžou

Kdyby náhodou jste měli výlet poblíž, tak se klidně stavte, ať dáte sousedům vydechnout

1.2.2017 16:35

profesor1 napsal(a):
Kdyby náhodou jste měli výlet poblíž, tak se klidně stavte, ať dáte sousedům vydechnout

Sousedi jsou rádi, že jsem je objevila jsem ideální spotřebitel jejich přebytků...jen se v tom musím naučit chodit Vy jste moje moje železná záloha, když je nejhůř

Jinak si k vám ráda udělám výlet, až budete mít med...

1.2.2017 21:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Arus + Učitel - šmarjá, tak bude něco z toho cukrování nebo nebude?

1.2.2017 21:54

honzapm napsal(a):
Arus + Učitel - šmarjá, tak bude něco z toho cukrování nebo nebude?

Honzíku, nebude...profesor má svou Dorotku a já svého Jeníčka

1.2.2017 22:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Áchich, jak staromódní. Ale no tak dobře, no. Ať je tentokrát po Vašem.

1.2.2017 22:02

honzapm napsal(a):
Áchich, jak staromódní. Ale no tak dobře, no. Ať je tentokrát po Vašem.

Staromodní, ale funkční

2.2.2017 09:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Honziku jasne ze bude...byznis s balikama

2.2.2017 09:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Klídek Arus. Oni, hlavně ti západoseveropražákočecháčci , moc už ty dobré mezisousedské a kamarádskopřátelské vztahy nechápou a neznají.

2.2.2017 09:46
profesor1

XXX.XXX.192.98

Honzíku, nebude...profesor má svou Dorotku a já svého Jeníčka

Já nemám Dorotku, jen mě ji - Dorotu Máchalovou - moje ženuška často připomíná

2.2.2017 10:24

profesor1 napsal(a):
Já nemám Dorotku, jen mě ji - Dorotu Máchalovou - moje ženuška často připomíná

Tak a je to venku...blafování vám jde náramně

2.2.2017 16:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

profesor1 napsal(a):
Klídek Arus. Oni, hlavně ti západoseveropražákočecháčci , moc už ty dobré mezisousedské a kamarádskopřátelské vztahy nechápou a neznají.

No to je pravda. My jsme tu naplavenina dosídlená, beze zvyků a tradic.
Kdybych si tu např. na sebe vzal nějaký ten úbor čili kroj, tak na mě
přinejmenším budou koukat jako tučňák na ananas.

Zase tu máme night cluby, vietnamce, ErÚsáky, veselé bary a tak dále.
A tak máme takový ojedinělý a oduševnělý smysl pro humoura, že.

Já jako nevím, copa brání takové mezinárodní muchlovačce na seně,
i když je každá jedna osoba z dané muchlovačky vdána či ženatěna?
Já bych řekl, že nic. Hop hop.

3.2.2017 00:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ač z vašeho pohledu jsme dálný východ, tak přesto tady už nejsou neandrtálci, kteří vylezou z jeskyně a poskáčou na co narazí. Taky ženy chtějí něco víc než jen strnule podržet aniž by se otočily a zjistily s kým že vlastně měly tu čest. Tož asi toto nám brání okohoutit kde co a nechat se od kde koho
Hop hop = králičí výkon, a to = hop hop, pak převalit se a, a, a nic. Jak vzrušující(pro obě strany ).

3.2.2017 07:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

3.2.2017 07:56

Profesor1:honzapm - uz je to dobry?

3.2.2017 08:45
lilo

XXX.XXX.201.210

Je to Hip Hop...

3.2.2017 10:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Za tři bludišťáky.

3.2.2017 12:17

lilo napsal(a):
Je to Hip Hop...

Je to Hhippíííí

28.4.2017 18:21
pe3k

XXX.XXX.70.147

Zaujímavý nápad..niekomu sa pred blížiacou sa sezónou môže hodiť.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10205384688409676&id=1623166600&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.sk%2F&_rdr.

28.4.2017 18:40

Mno, pokud by se pomocí takovýchle koleček daly s prstem v nose přemísťovat klasické kulaté balíky, tak si ho mileráda nechám někým vyrobit
Předem díky za nabídky.

28.4.2017 18:56

Holcicka ma paru. Hippie, kulatej je xkrat tezsi, musela bys do nej pichnout pekne dlouhy madlo.) A i tak by ti ten prst do nosu musel pujcit nekdo jinej kdyz o to tak stojis

28.4.2017 18:58

Ale za tu tvoji risku, udelat lehkou konstrukci do krize kde jedno "rameno" bude naprava s koleckama. Z krize smerem nahoru spice. K tomu oje se zehlickou na kouli, pokud mas na vozitku kouli a jedes. Nebo rucne jak je libo.).

28.4.2017 19:57

Jéééé, to já přeci vím, jak je těžkej kulatej balík... vážili jsme je, měli ten rok od tohohohle zemědělce cca 300 - 320 kg... to už je "dvoumužnej" balík

Dík za tip na konstrukci. Myslím, že bych s tím rikshu utavila - sice je koncipovaná na 500 kg na ložné ploše, ale máme vyzkoušeno, že když bylo naloženo cca 300 kg hnoje, už měla co dělat vyfunět kopec na obecní kompostárnu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík