Jak převést kůzle na pevnou stravu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2015 20:58
puntík

XXX.XXX.247.254

Dobrý večer, máme 25 denní kúzlátko od mala na nahrážce.Občas se mu nafukovalo bříško pár hodin po krmení. Veterinář diagnostikoval bachorové pití a doporučuje co nejrychleji převést na seno a pevnou stravu.Malá si ale sena nevšímá. Máte nějaké zkušennosti co třítýdennímu kůzleti nabídnout? Napadly mě třeba ovesné vločky, ke šrotu se momentálně nedostatnu. Děkuji za rady.

12.5.2015 08:54
roklanka

XXX.XXX.46.186

Kůzlata se učí od matek ochutnávat vše co matky žerou, takže matku musíte nahradit a nabízet kůzleti na ochutnání, vločky jsou vhodné, pokud dáte trochu sena, začne ho pozvolna ochutnávat také.Náhradu mléka by mělo mít ještě k dispozici.

12.5.2015 10:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jedné naší koze zase chutnají granula pro psy. Postupně jsme upravovali průlez pro psa, aby se tam neprotáhla. Už jsme si mysleli, že takovou malou dírou se nemůže protáhnout a ukázala nám, že když chce, tak může. Tak manžel musel přidat další lať. Bohužel nemohu tam stát a čekat, až pes granule sežere. Pořád jsem si říkala proč tak hubne, co mu je a ona mu chodila užírat koza. Asi v těch granulích moc masa nebude. A doufám, že nebudeme mít "šílenou" kozu.

12.5.2015 10:41
roklanka

XXX.XXX.46.186

Šílenou kozu mít nebudete, spíš mrtvou, granule nabobtnávají a mohou způsobit i smrt. Pes asi hladovej není, když granule nesežere, řešení je mu je dávat na noc, když není koza venku, brzy se naučí je sežrat a přes den by měl smůlu.

12.5.2015 12:03
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jenomže každý to má zařízené jinak. Naše kozy chodí po venku ve dne i v noci a v létě i v zimě. Na granule chodí psovi jenom jedna. S tou šílenou kozou jsem to myslela jako nadsázku.

12.5.2015 14:00
roklanka

XXX.XXX.46.186

Nadsázku jsem pochopila, ale znám případ dvou koz, co uhynuly po psích granulích.Je na vás jak se zařídíte.

15.5.2015 08:38
malá koza

XXX.XXX.209.138

Dobrý den, kůzle se učí od matky, že kouká co matka žere. Vloni jsem měla beránka na flašce a on, když jsem trhala trávu, tak přiběhl a u ruky mi ji začal taky trhat. Myslel si, že se pasu. Zkuste kůzleti rukou přehrabovat seno, aby to vidělo, ale pokud mu stačí mléko, aby se najedlo, tak ho to nebude tolik nutit.Přechod nesmí být rychlý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík