Karol36

XXX.XXX.50.100
Dobrý den,
Mám dotaz či prosím o radu. Chci si pořídit malou ovečku (holčičku).
Chtěla bych si ji ochočit a kdyby šlo chodit s ní na prochajdy (nemám možnost mít psa)
kousek od baráku máme ovečky tak se chci domluvit s majitelem jestli by mi ji tam nenechal.
Ale nejdříve sem chtěla zjistit jestli to je možné ji, vycvičit". Jinak trpělivosti mám požehnaně to není problém ;). Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Karol36
napsal(a):
Dobrý den,
Mám dotaz či prosím o radu. Chci si pořídit malou ovečku (holčičku).
Chtěla bych si ji ochočit a kdyby šlo chodit s ní na prochajdy (nemám možnost mít psa)
kousek od baráku máme ovečky tak se chci domluvit s majitelem jestli by mi ji tam nenechal.
Ale nejdříve sem chtěla zjistit jestli to je možné ji, vycvičit". Jinak trpělivosti mám požehnaně to není problém ;). Děkuji.
Ne, to není dobrý nápad. Ovci je možné ochočit, ale není to pes, nějaké procházky, to fakt ovci nezajímá. Ovci zajímá pastva a společnost jiných ovcí. Je to silně stádové zvíře.
Karol36

XXX.XXX.50.100
Ano to chápu ve společnosti by byla... Jen bych ji třeba jednou za týden vzala na procházku do přírody...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Karol36
napsal(a):
Ano to chápu ve společnosti by byla... Jen bych ji třeba jednou za týden vzala na procházku do přírody...
Ale ovce nějakou procházku do přírody opravdu neocení
Známí mají dvě ovce a ty spolu dohromady chodí opravdu na procházky, na volno, já sama jsem takto kdysi brala na procházky berana, který byl ale rozmazlený od mala a ovce ho moc nezajímaly, pak ovšem v roce začal pořádně trkat a ve dvou letech už byl v salámu, takže to taky není dobrá kombinace. Jestli si ovšem myslíte, že vytáhnete ovci ze stáda, tak se s tím rovnou rozlučte, jakmile jí jednou dáte ke stádu, tak bude bojovat o život, pokud ji budete od stáda brát pryč. Berani to tak těžce nenesou, ale ti zas nejsou na mazlení:).