Ochočení a vycvičení ovce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karol36

19.5.2015 18:32
Karol36

XXX.XXX.50.100

Dobrý den,
Mám dotaz či prosím o radu. Chci si pořídit malou ovečku (holčičku).
Chtěla bych si ji ochočit a kdyby šlo chodit s ní na prochajdy (nemám možnost mít psa)
kousek od baráku máme ovečky tak se chci domluvit s majitelem jestli by mi ji tam nenechal.
Ale nejdříve sem chtěla zjistit jestli to je možné ji, vycvičit". Jinak trpělivosti mám požehnaně to není problém ;). Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2015 18:39

Karol36 napsal(a):
Dobrý den,
Mám dotaz či prosím o radu. Chci si pořídit malou ovečku (holčičku).
Chtěla bych si ji ochočit a kdyby šlo chodit s ní na prochajdy (nemám možnost mít psa)
kousek od baráku máme ovečky tak se chci domluvit s majitelem jestli by mi ji tam nenechal.
Ale nejdříve sem chtěla zjistit jestli to je možné ji, vycvičit". Jinak trpělivosti mám požehnaně to není problém ;). Děkuji.

Ne, to není dobrý nápad. Ovci je možné ochočit, ale není to pes, nějaké procházky, to fakt ovci nezajímá. Ovci zajímá pastva a společnost jiných ovcí. Je to silně stádové zvíře.

Karol36

19.5.2015 18:42
Karol36

XXX.XXX.50.100

Ano to chápu ve společnosti by byla... Jen bych ji třeba jednou za týden vzala na procházku do přírody...

19.5.2015 18:51

Karol36 napsal(a):
Ano to chápu ve společnosti by byla... Jen bych ji třeba jednou za týden vzala na procházku do přírody...

Ale ovce nějakou procházku do přírody opravdu neocení

19.5.2015 19:59
Nicola

XXX.XXX.213.74

Známí mají dvě ovce a ty spolu dohromady chodí opravdu na procházky, na volno, já sama jsem takto kdysi brala na procházky berana, který byl ale rozmazlený od mala a ovce ho moc nezajímaly, pak ovšem v roce začal pořádně trkat a ve dvou letech už byl v salámu, takže to taky není dobrá kombinace. Jestli si ovšem myslíte, že vytáhnete ovci ze stáda, tak se s tím rovnou rozlučte, jakmile jí jednou dáte ke stádu, tak bude bojovat o život, pokud ji budete od stáda brát pryč. Berani to tak těžce nenesou, ale ti zas nejsou na mazlení:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík