Horalka

XXX.XXX.92.130
Od dubna mám tohle dojení http://www.driml-napajecky.cz/cz/mlekarstvi/male-konvove-dojeni/prenosne-konvove-dojeni-pd-25-as-ok-2013101.html.
Dojila jsem ale zatím dvakrát a přestal fungovat pulzátor. Ta černá krabička na víku konve. Tak jsem volala do Drimlu. Při sestavování zapomněli pulzátor promazat, takže jsem musela odšroubovat kryt a promazat to olejem. Jezdí tam po kovovém plíšku malá plastová krychlička (jsem zvědavá jakou do bude mít životnost). Krom toho jsou tak sítka, které se prý musí co měsíc vyčistit. Tohle v návodu taky není uvedeno.
Krom toho řeším ten problém, že mi pořádně dojí jen jedna násada. Ze začátku mléko teče, ale pak přestane. Tak musím dojačku vypnout, přehodit násady na struky a znovu dojit, abych vydojila i druhou půlku vemene. Taky pořád zkouším měnit podtlak, ale nemůžu to vychytat. Za 16000, - jsem si to představovala kapánek lepší...
Toto dojení neznám, ale s podtlakem nehýbejte. Když dáte menší, nebude to
dobře sát a když seřídíte větší, než je předepsané, může dojít k poškození vemene.
Podle obrázků dojení asi nemá zběrač, nebo ho nevidím, tak při zapnutí vývěvy
je struky stále nasáván vzduch ?
To, že Vám jeden strukový násadec špatně funguje, bude špatnou funkcí pulzátoru,
protože dojení má asinchronní pulzátor, tedy struky mačkají střídavě. Zapněte
dojení, strčte palce do strukových násadců a zkuste tak, jak struky mačkají
a jestli tedy jeden po chvíli přestane.
Jestli že se tak děje, dojení reklamujte tak dlouho, dokud to nedají do pořádku.
Horalka

XXX.XXX.92.130
Pajca, díky. Sběrač opravdu nemá a kudma je nasávám vzduch, netuším. Už jsem s nimi domluvena, že pošlu celé víko s pulzátorem, hadicemi a strukovými násadami k výměně.
Horalka

XXX.XXX.92.130
A z kolika procent by měla dojačka vydojit vemeno? Právě, že jsem začátečník v dojení a proto jsem si tu dojačku koupila a musím dodojovat a to pořádně. Při nádoji cca 1 l z dojačky je to cca 3 dcl v ruce.
Strojní dojení musí vydojit kozu, ovci, krávu úplně, bez dalšího ručního dodojování.
Když je dojnice tvrdá na dojení, bude dojení trvat déle, ale vydojit by se měla.
Zůstat může, nebo zůstane ve strukách zanedbatelné množství mléka, (pár střiků).
Dívala jsem se znovu na dojení které máte a v popisu výrobku mne zaujal
popis dodojování : Když už mléko přestává téct, pozvedněte několikrát násadce
a stimulujte jako když kůzle žďuchá do vemene.(nebo tak nějak)
Než kozu začnete dojit, jistě ji omyjete a osušíte vemeno, nebo otřete suchou
utěrkou, pokud není znečištěné. Tyto úkony stimulují kozu ke spuštění mléka.
Když přestává mléko téct, můžete kozu požďuchat do vemene, ale potom mírným
tlakem tlačte na zběrač, nebo zatáhněte za násadce směrem dolů. Tím docílíte
vydojení zbylého mléka. Když má dojení zběrač mléka, jednou rukou se zatlačí
na zběrač a druhou rukou se ještě prohmátne a pomasíruje vemeno od zhora dolů
pro kontrolu vydojení jednotlivých púlek vemena. Vy zběrač nemáte, tak můžete
toto povést s každým strukem zvlášť, nebo jestli to půjde u vašeho dojení provést
zároveň tak to udělejte. Technika dojení a dodojování je stejná u každého dojení.
Dobrý den,
máme dojení od Drimla na ovce. Jsme začátečníci, stádo taky není bahnice s mimořádnými vemínky a nemáme žádné zkušenosti. Při dojení dojírnou postupujeme dle doporučení (omývání vemene, stimulace poplacáváním...) a stejně dojírnou nejsme schopni vydojit všechno mléko. Dodojujeme ručně a vydojíme určitě tolik, co s dojírnou.
Jsme z Benešovska. Nemáte někdo zkušenost s tímto dojením, případně možnost mi to u Vás ukázat?
Děkuji
Táňa.
Horalka

XXX.XXX.92.130
tanatrnkova@seznam.cz
napsal(a):
Dobrý den,
máme dojení od Drimla na ovce. Jsme začátečníci, stádo taky není bahnice s mimořádnými vemínky a nemáme žádné zkušenosti. Při dojení dojírnou postupujeme dle doporučení (omývání vemene, stimulace poplacáváním...) a stejně dojírnou nejsme schopni vydojit všechno mléko. Dodojujeme ručně a vydojíme určitě tolik, co s dojírnou.
Jsme z Benešovska. Nemáte někdo zkušenost s tímto dojením, případně možnost mi to u Vás ukázat?
Děkuji
Táňa.
Sama mám prdlajs co radit, protože s tím dojením dost bojuji, ale vemeno se lépe vydojí, když ho zezadu jako by nadzvednete a jemně ho natlačíte dopředu.