Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2015 20:21
samaraa

XXX.XXX.136.217

Dobrý den, prosím o radu - jaké je maso s kůzlete ? Co se dá z něj dělat ? V kolika měsících kůzlata zabijíte ? Jedná se o kozlíka.

24.5.2015 22:40
dadu

XXX.XXX.250.70

Masíčko je výborné. Zabíjíme okolo 3 měsíců. Děláme jakoby "přírodně" - osolíme, opečeme na másle, podlijeme a dusíme do měkka. Sos ničím nezahušťujem, jíme s houskovými knedlíky. Nebo děláme řízky

L

25.5.2015 13:17
L

XXX.XXX.89.198

Dobrý den, loni jsme poprvé zabíjeli kozlíka. Měl 4 měsíce. Žebra jsem dělali na grilu s marinádou jako dávám na vepřové maso - super, jen je třeba dopředu maso vedoucí přez kosti lehce nakrájet, protože je dlouhé.
Zbytek jsem upekla v troubě na 150 stupňů cca 4 hodiny, ponazané marinádou z kečupu, hořčice, česneku, kmínu, pepře a soli. Jíme s bramborem a to dlouhé pečení stojí za to, masíčko je krásně šťavnaté. Letos se nám narodila kozička, tak doufám, že se jí podaří co nejdříve prodat, abychom si mohli koupit kozlíka na maso.
Přeji dobrou chuť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík