Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2015 09:58
krabka

XXX.XXX.198.104

Dobrý den, máte někdo zkušenost s ovcí bez zadní nohy? D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2015 10:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

krabka napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenost s ovcí bez zadní nohy? D.

Do toho bych nešla. Jo, amputace prstu, fajn. Ale třínohá ovce? Chudák.

16.6.2015 23:24
krabka

XXX.XXX.219.11

Moc se mi ji teď nechce porážet. Má pod sebou jehňata. D.

17.6.2015 08:39
benousek

XXX.XXX.166.41

Dobrý den chovatelé, já mám třínohou Kozičku, když byla mlaďounká, napadli ji psi, vykurýrovala jsem ji, ale nohu má nefunkční. Měla už třikrát mláďata, je dobrá máma a skvělá dojnice, žije pěkný život. Je tedy na vás, jak se rozhodnete, ale já bych pokud má jehňata počkala, jak se s tím popasuje. Pokud by trpěla a nebo jí to nějak zužovalo, tak bych trápení ukončila. Chovatelka k.

17.6.2015 12:42
kacule

XXX.XXX.140.29

No a nějaké jiné řešení? Co s nohou má?
Podle mě amputovat nohu jen pro to, abyste mohli ovci později porazit není zrovna moc etické a ona se bude akorát trápit.

17.6.2015 15:30
Massaro

XXX.XXX.109.6

Tak amputaci zvažuje tazatel proto, aby ovce odchovala jehňata, ne, aby ji mohl později porazit...

17.6.2015 15:40
krabka

XXX.XXX.198.104

Bohužel se mi dostala přes ohradník a přetržené spodní lanko ji udělalo na noze smyčku a tu nohu jí to přiškrtilo. Když jsem jí našel, tak jsem jí to sundal. Ze začátku to vypadalo, že tu nohu rozchodí už na ni normálně došlapovala. Jenže po pár dnech ji zvedla a veterinář konstatoval, že je spodek nohy mrtví. Ted je na ATB. Krásně žere a kojí, vypadá v pohodě. Občas nohu trošičku použije, ale jenom lehce. Řešení jsou bohužel jen ty dvě. D.

17.6.2015 16:27
přezdívka

XXX.XXX.105.195

krabka napsal(a):
Bohužel se mi dostala přes ohradník a přetržené spodní lanko ji udělalo na noze smyčku a tu nohu jí to přiškrtilo. Když jsem jí našel, tak jsem jí to sundal. Ze začátku to vypadalo, že tu nohu rozchodí už na ni normálně došlapovala. Jenže po pár dnech ji zvedla a veterinář konstatoval, že je spodek nohy mrtví. Ted je na ATB. Krásně žere a kojí, vypadá v pohodě. Občas nohu trošičku použije, ale jenom lehce. Řešení jsou bohužel jen ty dvě. D.

Nechte to na přírodě. Příroda je mocná čarodějka a dokáže překvapit. Pokud kojí, tak ji nechte jak nejdéle to půjde. Na zabití je vždycky dost času. Jak stará jsou jehňata. Ve staré literatuře se píše odstavovat, když mají jehňata nejméně 15 kg. Pak už to zvládnou. Porostou sice pomaleji, ale už by jim to tolik vadit nemělo.

18.6.2015 13:13
krabka

XXX.XXX.198.104

Předpokládám, že pokud nedostane antibiotika, tak dostane sepsi. D.

20.6.2015 07:38
ika

XXX.XXX.63.75

Benousek u té kozičky to byla která noha? Mě se narodila kozička s deformovanou přední nohou, kterou nemůže používat. Mám strach, že ta druhá přední tu námahu nezvládne. Natož když by byla březí. Je to mazel co je na flašce-tak ji pak řézněte.

22.6.2015 12:46
benousek

XXX.XXX.166.42

Odpověď Benoušek. Moje Kozička má nefunkční přední levou nohu už 4,5 roku. Tenkrát, když ji cizí psi potrhali, tak jsme se s veterinářem soustředili na tržné rány a na nohu se nějak zapomnělo a tak prý potrhané šlachy srostly, ale nohu nemůže požívat, má ji pořád skrčenou, běhá po třech.
Kozička už měla 3x kůzlátka a teď si nechávám její Boženku. Kozíček je skvělá máma a dobře se dojí (3l mléka), je to hnědá rohatá koza, žije si spokojeně i se třemi nohami.
Počkejte ještě, jak se s tím kůzle vypořádá. Je pravda, že tři nohy je strašně nebezpečné, protože když přijde ještě o jednu, tak je definitivní konec a to si vůbec nepřipouštím.
Kozička je moje první kozička. Chovatelka k.

Přidejte reakci

Přidat smajlík