Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o radu, mám problém s jednou kozenou, včera večer při dojení jsem ji nahmatala ve vemeni bulku cca 5cm(jak končí struk a začíná mléčná žláza), dneska ráno byla bulka stejná, žádné jiné problémy, dnes při večerním dojením šla z tohoto struku krev resp. krev v mléce(z druhého bílé mléko), mléko není slané, vemeno je normálně teplé, kozena je taky úplně normální, poradíte prosím co mám dělat? co by to mohlo být a jak to řešit?
Zatím jsem se jí to snažila jemně namasírovat domácím měsíčkovým olejem, nic lepšího doma nemám a mám pocit, že už ta bulka není ohraničená ale jakoby se rozprostírala. Díky za rady.
Tohle se mi stalo asi pred jednim a pul mesicem u kozeny... boule jako vejce a ze strychu krvava zatka.. ne primo krev... nejspise ji nabrala jina koza, nebo jak se snazi kuzlata pit a ducaji do vemene zpuobily ji pohmozdeni a vyron... moje mela navic trhlinky na strychach a tak jsem se bala zanetu.. take jsem si nevsimla nejakeho zarudnuti ci abnormalniho tepla a mliko bylo normalni, za krvi zadny tvaroh nic... a vlastne pak uz nebyla ani krev... jen boule jako vejce.. takze nejprve jsem struky a vejce namazala jodizolem a pak natrela jemne s lehkou masazi od uponu vemene ke strukum mastmi ktere jsem mela... tj konopnou a mesickovou mast v sadle a vcelim vosku, a ve finale jsem mela jen rozmaryn popusteny v sadle... cca za tyden se boule zacala zmensovat... ted uz ta ma jen maly svolek... ktery ji tam nejspise zustane ale opravdu takrka nehmatny... tak zdravim a at vas nic spatneho nepotka