Zdravím všechny. Budu kupovat podílovou An kozu, trochu drobnější prvničku. Má již odstavené kůzle. Dojí teď 1,5 l za den. Myslíte, že se může nádoj ještě zvýšit ? Je to takový submisivní typ, u dojení se rozčapne a stojí. Má moc příjemné vemínko.Má cenu takovou kozičku kupovat ? Mě, ale přijde moc milá, byla jsem se na ni i podívat a je to prostě láska na první pohled .
Myslím, že dostává jádro i seno, pastva.18.7. si pro ni jedu. Může taková kozenka, která byla připuštěna cca v 10 měsících ještě dobře dorůst ? Je menší až střední velikosti, má šanci, že bude v budoucnu dobře dojit ? I když to nebude kozisko jak vrata ? Hrajou roli jen geny nebo i velikost ?
Ony ty kříženky anglonubie se mají spíš připustit až na druhý rok, určitě trošku ještě po roste, kozy rostou do 3 let, sice mám ovce, ale ty rostly minimálně do 2 let evidentně.
Já po těch anglonub. kříženkách taky koukám, ale spíš to bude tak, že co mne zaujme koupím, klidně i českou bílou nebo hnědou.
Těch 1,5 l není mnoho ale ani uplně málo na prvničku.
Dobrý den.Vkládám foto kozenky. u paní majitelky se jmenovala Jeptiška, získala ji od jeptišek . Včera jsme pro ni byli a už mi vůbec nepřipadala drobná. Možná mi to tak přišlo, když před tím stála vedle jejich kozy - spíše koziska . Fotka je ještě když byla u majitelky s kozlíčkem. Dojí se krásně a mlíčko má dobré. Ale ještě trochu mečí, hlavně, když nás vidí venku.