Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
rika33
napsal(a):
Je tu někdo kdo doji ovecky?Zajimalo by me jestli jde dojit i třeba suffolky a jina nemlecna plemena.Dekuji
Néné to v žádném případě ovce Suffolk je mastné plemeno, dojit se dá pouze plemeno Východofríská ovce.
rika33
napsal(a):
Je tu někdo kdo doji ovecky?Zajimalo by me jestli jde dojit i třeba suffolky a jina nemlecna plemena.Dekuji
Dojit můžete každou ovci, která vám podrží , mlíka bude ovšem rozdílně.
Dojit jsme zkoušeli ZW a jejich kříženky, taky romanovky, mléka měly okolo 3 deci (hrníček) na dojení a mají pěkné velké struky a vemena. Dojila jsem i jednu rozmazlenou kamerunku, jen tak ze srandy, miluje, když s ní cokoli děláte, ta dá tak velkýho panáka
ovcezkopce
napsal(a):
Dojit můžete každou ovci, která vám podrží , mlíka bude ovšem rozdílně.
Dojit jsme zkoušeli ZW a jejich kříženky, taky romanovky, mléka měly okolo 3 deci (hrníček) na dojení a mají pěkné velké struky a vemena. Dojila jsem i jednu rozmazlenou kamerunku, jen tak ze srandy, miluje, když s ní cokoli děláte, ta dá tak velkýho panáka
Znám chov, kde dojí romanovky a dělají výborné sýry. BIOFARMA KOŠÍK. Podívejte se na jejich webovky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Néné to v žádném případě ovce Suffolk je mastné plemeno, dojit se dá pouze plemeno Východofríská ovce.
Ale to není pravda :) Já dojila krásnou masnou ovečku Charollaise, a dávala kolem litru denně, struky měla obrovské a dojila se líp než východofríská :) Jinak ovečky se dají dojit pěkně, u VF je výhoda, že nejsou tak plaché a mě osobně přijdou trošku chytřejší než ostatní plemena, se kterými jsem se setkala, takže je s nimi jednodušší spolupráce. Katka.
kolo21

XXX.XXX.89.231
Projížděl jsem iFaunu inzerci a našel jsem tam tyto ovcečky Východofríské tak jsem si vzpomněl na toto vlákno a hned jsem jsem to musel dát :D https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2548206/vychodofriske-jehnice-vf-cerna-a-bila/.