Dobrý den, předesílám, že nejsem chovatel ovcí a vůbec se v tomto oboru nevyznám. Zato mám psy a ti potřebují žrát. Tak mě napadlo - co se vlastně děje se starými ovcemi, berany, kozami apod., kteří už nemají maso příliš vhodné pro lidskou spotřebu? Prodáváte je někdo jako maso pro psy? Pokud ano, tak za jakých podmínek (cena, úprava - např. v půlkách či jen vcelku - apod.)? Jen sonduji, jak to vůbec v chovu funguje, abych zjistil, jestli má smysl kontaktovat chovatele v mém okolí (Praha-východ) Děkuji za informace a přeji hodně chovatelských úspěchů!
Jak jste přišel na to, že maso ze starých zvířat není pro lidi?. Maso ze starých kusů se výborně hodí k výrobě suchého salámu a klobás. A ten salám je mockrát lepší než co koupíte v obchodě. Kdo nedělá kobásy, tak se maso zužitkuje do omáček a do sekané. U nás psi dostanou jen zbytky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

I stary ovce vykoupi obcas vyrobci salamu. To by musela byt opravdu hoden stara ovce pripadne nejaka zavazna nemoc aby to nekdo nehodil do klobas.