Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2015 20:27
stoklasa_jaroslav

XXX.XXX.220.105

Dobrý deň.

Už druhý deň pozorujem v mlieku od jednej kozy slizkú, hlienovitú hmotu. Po podojení a zliatí mlieka do fliaš sa naspodku vytvorí hlien. Po precedení hlien ostane na plátne, ale po čase sa vytvorí vo fľaši zas. Prečo sa tvor? Môže sa takéto mlieko používať na výrobu syra?

20.7.2015 20:48
přezdívka

XXX.XXX.105.195

stoklasa_jaroslav napsal(a):
Dobrý deň.

Už druhý deň pozorujem v mlieku od jednej kozy slizkú, hlienovitú hmotu. Po podojení a zliatí mlieka do fliaš sa naspodku vytvorí hlien. Po precedení hlien ostane na plátne, ale po čase sa vytvorí vo fľaši zas. Prečo sa tvor? Môže sa takéto mlieko používať na výrobu syra?

Koza má zánět urychleně začít léčit. Vydojovat třaba i 4x denně. Pokud je někde poblíž kravín poproste o trošku kafrové masti na záněty. Třeba vám trochu dají. Masírovat a vydojovat. někdy to stačí. Jindy se ještě musí použít antibiotika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2015 21:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

stoklasa_jaroslav napsal(a):
Dobrý deň.

Už druhý deň pozorujem v mlieku od jednej kozy slizkú, hlienovitú hmotu. Po podojení a zliatí mlieka do fliaš sa naspodku vytvorí hlien. Po precedení hlien ostane na plátne, ale po čase sa vytvorí vo fľaši zas. Prečo sa tvor? Môže sa takéto mlieko používať na výrobu syra?

No ble, sýr z mastitidního mléka, bon apetit.

Hlen jsou mrtvé bílé krvinky a všelijaký buněčný bordel, který sedimentuje při stání mléka. Jinými slovy, hnis.

Přidejte reakci

Přidat smajlík