Obraťte se na krajskou veterinární správu, tam vám řeknou co zrovna oni požadují. Nejlépe je nastudovat si příslušné zákony - jelikož si je každá veterinární správa vykládá jinak a vyhláška která by je sjednotila neexistuje, liší se požadavky kraj od kraje.
Obecně pro prodej mléka od vás budou chtít rozbory mléka (po mě 2x měsíčně) a mléčnici oddělenou od stájí.
Co se týče výroby sýrů - záleží na tom zda chcete sýrárnu registrovanou - pak můžete prodávat jen ve svém a sousedních krajích a zpracovávat pouze svoje mléko do 100l denně, ale požadavky jsou mírnější.
V případě schválené sýrárny musíte splnit stejné požadavky jako velká mlékárna.
Obecně trvají na tom aby se nekřížili čisté a špinavé cesty, chtějí šatnu a spoustu dalších věcí ačkoli ze zákona je vyžadovat nemohou. kdo na to má žaludek, je schopen si vyhádat minimální podmínky. Kdo nemá (např.) já, musí srazit paty a doufat, že jednou přijde ta vyhláška.